Arséne Wenger elárulta, hogy nem tervez különösebb rotálást a Tottenham elleni mérkőzésre.

Mivel az Arsenalt most egy újabb sérüléshullám sújtja, angol sajtóhírek szerint felmerült Wengerben az a lehetőség, hogy a ligakupához hasonlóan az FA-Kupában is bevet néhány fiatal játékost, köztük Gedion Zelalemet.

A francia menedzser a hivatalos sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az FA-Kupát is olyan komolysággal veszi, mint a bajnokságot, emiatt csak a legszükségesebb esetben fog rotálni.

"Csak azokat a játékosokat veszem ki a csapatból, akik a sérülés határán állnak, vagy akik nagyon fáradtak. De ez a szám minimális lesz." - mondta Wenger.

"Csak a következő meccs számít. Az Arsenal csapatánál mindig meg akarjuk nyerni a következő meccset, csak ez a legfontosabb."

"A mostani esetben ezt a mérkőzést egy bajnoki rangadóként kezelem. Ez azt jelenti, hogy olyan kezdőt fogok a pályára állítani, amelyiknek jó esélye lesz megnyerni egy ilyen szintű mérkőzést."

A francia menedzser azt is elárulta, hogy a tavalyi szégyenletes Blackburn elleni FA-Kupa kiesés továbbra is ott lebeg a szeme előtt.

"Négyszer nyertem már meg az FA-Kupát, szóval nem mondható az el, hogy félvállról venném ezt a sorozatot. Sőt, nagyon is azon vagyok, hogy ismét elhódítsuk ezt a serleget."

"Őszintén szólva még minden a fejemben van a tavalyi Blackburn elleni kiesés, amelyen egyszerűen nem voltunk elég jók. Most meg akarunk arról győződni, hogy valóban mindent megteszünk-e annak érdekében, hogy továbbjussunk."

"Az FA Kupa egy olyan lehetőség, amellyel élni akarunk. Ráadásul kilenc nap múlva játszunk újból bajnokit, szóval mindent bele akarunk adni."

"A játékosaim nagyon koncentráltak erre a meccsre. A hozzáállásuk kiváló a szezon kezdete óta, igyekeznek valamennyi meccsünket megnyerni, és ez így lesz szombaton is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá