Arséne Wenger elégedetten konstatálta, hogy az Arsenal egy nehezen megvívott meccsből győztesen került ki.

A kiesés ellen küzdő Cardiff csak az egy pontért jött az Emirates stadionba az újév első meccsén, s bár a várakozásoknak megfelelően az Arsenal dominált, sokáig úgy tűnt, hogy marad a patthelyzet a lefújáskor is.

Alig két perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként álló Nicklas Bendtner gondoskodott arról, hogy az Arsenal megszerezze a három pontot, s hogy ezzel az Ágyúsok visszavegyék a helyüket a tabella első helyén. A kedvszegett Cardiff-védelemnek a vége előtt még Theo Walcott is betalált.

"Lassan kezdtünk, ami benne volt, hiszen rengeteg meccsünk volt az elmúlt napokban. Szerencsére a Cardiff nem tudta megszerezni az első gólt a mérkőzésen, bennünk pedig volt tartalék a második félidőre nézve. A meccsen úgy tűnt, hogy ezt ki is fogjuk tudni használni, az utolsó 25 percben bármikor benne volt, hogy gólt rúgunk. A találat viszont nem akart jönni, s ilyenkor az a veszély is fennáll, hogy kontrából megvernek bennünket. Rugalmasak és intelligensek voltunk, hogy hátul ne kövessünk el egyetlen hibát sem. Végül Nicklas gólja meghozta a megnyugvást." - mondta Wenger.

Üröm az örömben, hogy Bendtner a gólszerzést követően olyan szerencsétlenül ért földet, hogy kificamodott a bokája, emiatt néhány hétig biztosan nem számolhat vele Wenger.

"Bendtner sokmindenen keresztül ment azt elmúlt időszakban, de kijár neki a dicséret. Éppen a meccs előtt mondtam neki, hogy lassacskánt kezd visszatérni arra a szintre, amelyet elvárok tőle. Ha ez így lesz, mindenképpen többször jut majd szóhoz a csapatban is. Sajnos ma megsérült, s ez a sérülés nem napok, hanem hetek múlva jön rendbe. Nem egy törékeny alkat, de ma peches volt. Az egyik Cardiff játékosra esett a góllövést követően, s kificamodott a bokája."

Miután mind a dán játékos, mind Olivier Giroud sérülésekkel küszködnek, Wenger arról is faggatták az újságírók a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy vesz-e csatárt a következő hetekben.

"Nem tudom, egyelőre az a biztos, hogy mind Giroud, mind Bendtner sérült. De ezzel együtt nem tudom, hogyan váltunk Bendtner bokájáról az átigazolási piacra."

Az Arsenal a győzelemmel visszavette a Manchester City-től a bajnokság első helyét, Wenger pedig leginkább annak örült, hogy a keretből mindenkire lehet számítani.

"A keretben nagyszerű az összetartás, valamennyi játékos a helyes hozzáállással lép pályára akár kezdőként, akár csereként. Ha ez nem így lenne, semmi esélyünk nem lenne a bajnokságra. Ez a szellem viszont megvan a keretben, csak arra kell figyelnünk, hogy ez továbbra is így maradjon, s hogy ezt minden mérkőzésen meg tudjuk mutatni." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

10 éve
ahhh Parkot el kellene adni nem bedobni:D A csávó sötétebb ló mint bárki az Arsenal történelmében:D Bendő így hogy lesérült kapott ajándékba fél évet nálunk még. Ha szóhoz jut ebben a szezonban és alkot még az is lehet marad de erre kb 10% esély van.

Parknak már most búcsút kellene inteni és akkor a helyére elférne ez a Berbatov koma....aki remélem elneveti magát még a saját életében legalább 1szer:D Hűűűűű hááát ha morált kell rombolni tuti élen lenne ezzel a fejjel amit nap mint nap vág a Fullhamben:D Bár tuti nem érzi ott jól magát lehet frusztrált. Aztán kitudja lehet megtáltosodik....az MU-t biztos rühelli...ha megvesszük akkor még azelőtt kell lépni hogy játszana ellenünk.

Szóval jövőhéten jöhet mert ez a madridi gyerek se megoldás semmire. Majd nyáron nyúljunk pénztárcába annak fényében hogy a maradék 3 fronton hogy teljesítettünk.....aztán lehet akarnak is idejönni a gamerek mint régen...nemcsak Wenger vakít ezzel a folyton csörög a mobilom szöveggel:D

10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is jó lenne Berbatov, de én olyanokat is olvastam, hogy nyáron Remy-t megpróbálnánk megszerezni. Azt nem tudnátok elképzelni, hogy Parkot bedobja Wenger, amíg a többiek sérültek?
10 éve
Törölt felhasználó
reaktiváljuk Sol Campbellt és állítsuk be éknek 16-oson belülre szerintem :D :D :D :D
10 éve
Törölt felhasználó
ha elhozzuk berbatovot biztos,hogy nem veszünk a nyáron csatárt mert azt fogja mondani az öreg,hogy van 4 sanogo giroud bendtner berbatov. Ha már minden áron elhozza akkor max kölcsönbe erre a félévre,ne maradjon a nyakunkon.
10 éve
+ a BL-ben a Bayern ellen is játszhatna és szerintem helyt is állna még mindig a nagycsapatok ellen.

Szólj hozzá