Olivier Giroud az egyik francia TV-csatornárnak elárulta abbéli reményét, hogy Arséne Wenger nem vesz támadót a téli átigazolási időszakban.

A szezon eddigi részében Giroud oroszlánszerepet vállalt az Arsenal szezonjában, miután a középső csatári poszton bevethető játékosok közül Walcott és Podolski is hosszú távú sérülésekkel küszködtek, Nicklas Bendtner pedig sokáig nem volt meccsfitt állapotban.

A francia játékos a főszezonban is folytatta a felkészülési időszakban látott remek formáját, s a szezon eddigi részéig 11 gólt lőtt. Az utóbbi meccseken azonban jól látható volt, hogy Giroud kezd fáradni, ennek köszönhetően pedig nem is jöttek az elvárások szerint a gólok. A Newcastle elleni fejesgóljával a csatár egy ötmeccses góltalansági sorozatnak vetett véget.

Sokan emiatt úgy vélik, Wengernek csatárt kell igazolnia a téli átigazolási szezonban - a pletykák szerint Morata és Diego Costa szerepelnek előkelő helyen a francia radarján. Giroud azonban úgy véli, igazolás nélkül is megoldható a helyzet.

"Ha a menedzser úgy dönt, hogy pihentetni akar, azt megoldhatja új igazolás nélkül." - mondta Giroud a Canal+ csatornának.

"Lukas Podolski nagyszerűen tért vissza, s Theo Walcott is tud csatárt játszani. Minőségben és mennyiségben is rendben vagyunk, szóval szerintem inkább ne igazoljunk új támadót."

Wenger a gyengébb forma ellenére is bízik Giroud-ban.

"Minden egyes alkalommal közbejön valami, amikor úgy döntenék, hogy Giroud-nak adok egy kis pihenőt. Mindig ekkor fogyatkozik meg a csapat létszámban. Különösen koncentrálunk a bemozgásokra és a technikai helyezkedésre, Giroud-nak pedig megvan a kellő erőssége és helye ebben a rendszerben. Az nagyon fontos nekünk, hogy elől folyamatosan küzd." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

10 éve
Törölt felhasználó
Gixer92! "vagy 2-3 db 10-15 gólos támadó"

Ez tavaly adott volt, csak a bajnoki gólokat tekintve: Walcott (14), Giroud (11), Podolski (11), Cazorla (12) - ahogy idén is van már két támadónk ehhez a sávhoz közel, Ramsey (8) illetve Giroud (8). És még idevárom Walcott-ot és Podolskit is. Ha a te gondolatmenetedet követjük, akkor nem ezen fog múlni a bajnoki cím megnyerése (: És ezzel egyet is értek!
10 éve
Törölt felhasználó
Én még mindig tartom azt, hogy egy 20-25 gólos csatár nélkül szinte lehetetlen/nagyon nehéz/hatalmas szerencse kell vagy 2-3 db 10-15 gólos támadó a bajnoki cimhez.
10 éve
Törölt felhasználó
Sztem Podolski még mindig biztosan nem fog kezdeni. Én erre számítok:
Szczesny - Sagna, Per, Kos, Jenkinson - Arteta, Rózsi, Wilshere, Cazorla, Walcott - Bendtner

Ami az igazolásokat illeti, én a Papától max. egy kölcsönjátékost várok csatár posztra, aki ennél többen bízik, az ébredjen fel. :)

Jót tenne a csapatnak, ha végre megszórnánk az ellent, idén nem igazán rémlik olyan sok meccs, ahol 2-vel többel nyertünk volna, egyedül a Norwich ellen rúgtunk 4-et, és 3-at is csak elvétve.

Egy 6-0 talán jót fog tenni a másnaposság ellen. :D
10 éve
Kell egy jó támadó mint egy falat kenyér. Télen igazolni egy komoly csatárt az szinte lehetetlen.Ágyúsok!
10 éve
Törölt felhasználó
Azért ez a folyamatosan küzd elől dolog ez sokszor nem látszik. Elfigyelem hogy sokszor csak szédeleg, meg kóricál össze-vissza elől. Nagyon szeretem őt, Giroud remek vétel volt, úgy ahogy Podolski is. A franciát el kell fogadni. ő ilyen kaliber, és ha visszanéztek montpellier meccseket, ott is akkor volt jó amikor kiszolgálták. Én mindenesetre odavagyok a játékstílusáért.
Holnap nyerni kell, nem szabad elcsúsznunk a banánhéjon, mint tavaly a Soton elleni idegenbeli 0-0.
Ne számítsatok igazolásra, maximum egy kölcsönjátékos fog érkezni. Bendőt nem szeretem, de lehet jobb lesz ha ebben a szezonban már itt marad. Diego Costa tuti nem érkezik, semmi oka rá hogy váltson, ráadásul az Atletico k*rva jó, és teljes bizalmat élvez. Talán ott még Adrian-ra lehetne rápróbálni.

Szólj hozzá