Újabb fontos három egységet gyűjtött be az Arsenal, miután az Ágyúsok Olivier Giroud fejesgóljával 1-0-ra győzni tudtak a Newcastle otthonában.

Ezzel biztos, hogy a 2014-es esztendőt listavezetőként várhatja az Arsenal, az újévet majd a Cardiff City ellen kezdi meg Arséne Wenger csapata. További fontos statisztikai adat, hogy a 2013-as naptári évet tekintve az Arsenal minden más Premier Liga-együttest maga mögé tudott utasítani.

"Nagyon örülök az eredménynek. Egy nagyszerű Newcastle ellen játszottunk egy nagy iramú mérkőzést. A mai meccs egy fizikai párharc volt. Összességében úgy érzem, hogy mi irányítottuk a meccset, amíg meg nem szereztük a gólt. Sajnos egy nagy helyzet maradt ki, ami már bőven a vége előtt eldönthette volna az egészet. Az utolsó 15 percben egy másik aspektusát is láthattuk a játékunknak: rugalmasak voltunk és keményen küzdöttünk. A technikai része mai is megfelelő volt a játékunknak, de ehhez kellett egy bizonyos mentális állapot is." - kezdte az értékelését Wenger.

"A mentális részét tekintve van valami ebben a csapatban, ami igazán különleges. Az elmúlt években sokszor ezt a mentális érettségünket kérdőjelezték meg. Három nappal ezelőtt a West Ham ellen 1-0-ás állásnál kellett reagálnunk és végül fordítottunk. A Newcastle ellen pedig az utolsó 15 percben igazi falakat kellett felhúznunk. Nagyszerű a csapatszellem és az összetartás az öltözőben."

"Évekig nem tudtunk megbirkózni a védekezés jelentette nyomással, ami részben az akkori fiatalságunknak volt köszönhető, de most már e téren is felnőttünk. Tavaly ilyenkor már régen kiestünk a bajnoki versenyért folyó küzdelemből, de a 2013-as naptári évet tekintve végig egyenletes teljesítményt nyújtottunk."

"A 2013-as év néhány nehéz meccsel végződött. Játszottunk az Evertonnal, majd jött a Manchester City és a Chelsea, végül a West Ham és a Newcastle idegenben. Veszítettünk néhány pontot, de azt gondolom, ez inkább a nehéz sorsolásnak és a rövid pihenőidőnek volt köszönhető, semmint a meccsek nehézségi fokának."

"Ami a bajnoki címet illeti: hiszünk magunkban. Abszolút mindent ki akarunk hajtani magunkból. Úgy akarunk majd erre a szezonra visszagondolni, hogy mi mindent megtettünk. Persze, remélem, hogy minden remekül alakul majd, de egyelőre még nagyon hosszú út áll még előttünk." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Jól mondjátok a sziti elleni meccsen is sok olyan ítélet volt ami megkérdőjelezhető. A pooltól tartok,de itthon a 2 mencseszterit baromira meg kell vernünk !
10 éve
Törölt felhasználó
Igy van !
10 éve
Frimi! :/ Ez van sajnos.A mentalitása kiváló, igazi ágyús, de ha nincs mellette megfelelő játéktudás sajnos mit sem ér.
10 éve
Törölt felhasználó
Arsene Wenger has told Emmanuel Frimpong that he is no long part of his plans for this season and therefore has put Frimpong on the transfer list for January and insists that Frimpong finds a new club.
10 éve
Törölt felhasználó
A Poolt nehéz lesz megverni, de ha olyan fegyelmezetten védekezünk, mint itthon nem lesz gond. Suarez zseniális játékos, de ha nincs tere, akkor nem annyira veszélyes, láttuk ezt az előző meccsünkön. A Manchestert itthon meg kell verni. nincs mese. Ha mi szerezzük meg a vezetést borítékolható a 3 pont. Ez a United nem az a United, de leírni nem szabad őket, mert Rooney nagy formában van és áruló ide vagy oda RvP jó játékos és életveszélyes és ellenünk mindig felszívja magát. A Bayern München pedig szerintem most a legjobb csapat. Nincs kérdés. Félelmetes támadósor, védelem és pad. A tisztes helytállásban bízok, de szerintem a BL győzelem most nem cél...még. Abban érzem a csapat gyengeségét, hogy a riválisokat nem tudjuk megverni. A Chelsea kibekkelte ellenünk a meccset idegenben, az ilyen nem szabad engedni. A City bombaerős otthon, de azt a meccset hagyjuk inkább ott fejben nem volt rendben valami. Ha a "nagyok" ellen x-ek és győzelmek is jönnek akkor nincs kérdés, ha nem az visszaüthet. A két manchesteri csapatot itthon fogadjuk jövőre a Liverpool és Chelsea idegenben kemény lesz. Pozitív viszont, hogy a kiscsapatokat bedaráljuk szépen, ahogy egy bajnokesélyes csapatnak kell és ha javulunk a bajnokesélyesek ellen, nem lehet gond. Go Gunners!

Szólj hozzá