Nem várt izgalmakkal kellett megbirkóznia az Arsenalnak a West Ham vendégeként a bajnokság 18. fordulójában.

Bár a vendégeknek több helyzete is volt az első félidőben, egyetlen helyzetet sem tudtak gólra váltani. A West Ham United ellenben a második félidő elején eredményes volt egy védelmi hibát követően. Az Arsenal végül nem adta fel, s végül Walcott duplájának és Podolski góljának köszönhetően 3-1-re nyertek Wenger fiai az Upton Parkban, s ezzel visszavették az első helyüket a tabellán.

"Elégedett vagyok, mert összességében mi irányítottuk a mérkőzést, de mégis volt egy olyan időszaka a meccsnek, amikor máshogyan is alakulhattak volna a dolgok. A második félidő első 10 percéről beszélek, amikor egy beívelésből a West Ham megszerezhette volna a második gólt. Szerintem ez volt a meccs fordulópontja, mert hiába volt több helyzetünk is az első félidőben, nem sikerült egyet sem gólra váltanunk. De ennek ellenére sikerült válaszolnunk a kapott gólra és összességében magabiztosan nyertünk." - mondta Wenger.

"Még az 1-0-ás állásnál is bíztam a csapatban, de egyben aggódtam is - ilyen a természetem. Ennek a játéknak olyan természete van, hogy az ember mindig aggódik. De elégedett vagyok a csapat jellemével, koncentráltan játszottunk és sikerült válaszolnunk a kapott gólra."

"Az mindenképpen pozitív volt, hogy az első félidőben több helyzetet is ki tudtunk alakítani, az viszont negatívum, hogy egyet sem tudtunk befejezni. Ez ebben a sportban bűn, mert ilyen helyzetben a csapatot általában megbünteti az ellenfél, ráadásul teljesen megérdemelten. Velünk is ez történt. Sokként érte a csapatot a West Ham gólja, mert már 2-3 találattal is vezethettünk volna. De sikerült nagyon keményen tolnunk, ráadásul úgy, hogy nem nyílhattunk ki túlságosan, nehogy még több gólt kapjunk."

Wenger ezen kívül két játékost emelt ki különösen: Aaron Ramsey-t, akit szalaghúzódás miatt idő előtt le kellett cserélni, illetve Lukas Podolski-t, aki góllal tért vissza a négyhónapos kényszerpihenőjét követően.

"Ramsey sérülése komolynak tűnik, majd holnap délelőtt meglátjuk, mennyire. Az biztos, hogy neki véget ért az ünnepi hajtás. Ez volt mára a születésnapi ajándéka."

"Podolskit igyekszem egy kicsit lassan visszaépíteni a csapatba, mert négy hónapig egyetlen meccsen sem játszott. A mai meccsen is megmutatta, hogy óriási hatással van a csapatra, mert nemcsak gólokat tud lőni, hanem góólpasszt is ki tud osztani. Ugyanakkor az ember érzi, hogy a csapatra kissé túl sok veszély hárulhat, ha egyszerre olyan játékosok vannak a pályán, mint Cazorla, Podolski, Giroud vagy Walcott. Ha ők elvesztik a labdát, akkor a védőknek résen kell lenniük."

Az Arsenal a győzelmét követően visszavette a vezetést a tabellán, s egy négymeccses nyeretlenségi sorozatot tudott megszakítani.

"Ha egy csapat négy meccse nyeretlen marad, akkor nagyon fontos, hogy mind a saját maga, mind a környezetének az önbizalmát helyreállítsa. Ha ma nem nyertünk volna, sok kérdést meg kellett volna válaszolnunk a bajnoki esélyeinket illetően. Ez egy olyan meccs volt, amelyen az emberekben komoly kételyt keltettünk volna, ha nem nyerünk a West Ham ellen, netán még el is veszítjük azt."

"Vasárnap a Newcastle-hoz megyünk, ők jó formában vannak, szóval az is egy komoly erőpróba lesz. Úgy vélem, hogy nehéz időszak áll mögöttünk, amit főleg a sorsolásnak köszönhettünk. A csapat jól akar teljesíteni, s a koncentráció szintje is megfelelő." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

10 éve
Törölt felhasználó
amugy mi eza a nagy szamuráj imádat eddig bendtnert mindenki utálta mi olyat csinált ami miatt változzot a vélemény én szerintem sosem volt és most sem az és soha nem is lesz arsenall szint
10 éve
Törölt felhasználó
kirugták a cardiff menedzserét ime egy ujabb példa arra h olyan emberek tuélajdononak bizonyos pl csapatokat akiknek csak pénzük van szaktudásuk nincs remélem mi sosem kapunk egy ilyet a nyakuknra bár kronke vagy ki se sokkal jobb sajna de inkább ö mint az a spirál szemü ázsiai getto milliomos TANitvány
10 éve
Törölt felhasználó
Az itt a legnagyobb baj, hogy ha valaki jól játszik, akkor egyből körbecsókolják, ha pedig gyengén teljesít, akkor jön a szidás. Emlékszem, hogy amikor Santos gólt lőtt, akkor ő volt az atyaúristen, most meg tudjuk hogy állunk vele. Parkkal úgyszintén ez a helyzet. A lehető legjobb dolog, amit tehetünk, hogy a hosszú távú teljesítményt figyeljük és a játékos tudását figyeljük. Ha Giroud-t vesszük, akkor el kell mondanom, hogy vannak hiányosságai, név szerint lomha és nem elég technikás, életkorából adódóan pedig nem is nagyon fog már fejlődni, max fejben, de attól nem lesz gyorsabb vagy ügyesebb. Ha azt vesszük, akkor Bendőnek is jobb adottságai vannak. De azt is meg kell említeni, hogy nagyon tud akarni. Namármost ez a baj: van amikor az akarás és a hajtás is elég, de bizony egy komolyabb ellenfél ellen tudni is kell. És ez sajnos igaz a csapat nagy részére. Szóval lehetőleg mindenkit kezeljünk a helyén, ha egy szezont vagy többet faszán végigtol az illető, akkor meg lehet dicsérni, de semmit se hamarkodjunk el.
10 éve
Törölt felhasználó
Úgy látom Giroud megint ki lett pécézve a meccs közben\után. Néhány kritika jogos vele kapcsolatban (persze azokat leszámítva, amik szerint sosem volt jó játékos)! Wenger helyében már tegnap leültettem volna a padra, a srác ha fizikálisan nem is, de mentálisan biztosan lemerült, konkrétan ennek tudom be, hogy centikkel lemaradt a labdákról, vagy ha valahogy mégis elérte, akkor rendre elpuskázta a lehetőségeit. Egyszerűen nem tud már 100%-ig koncentrálni a meccseken!
10 éve
Bendő helyett legyen Podolski.

Szólj hozzá