Arséne Wenger szerint nincs jele annak, hogy az Arsenal játékosai elveszítenék az önbizalmukat az előző három nyeretlen meccsüket követően.

Az Ágyúsok komoly erőpróbák előtt álltak december elején, miután hat napon belül kellett lejátszaniuk két bajnoki meccset az Everton és a Manchester City ellen, amely mérkőzések között még volt egy sorsdöntő Bajnokok Ligája-találkozó is a Napoli ellen.

Az Arsenal nem vette túl jól az akadályt: az Everton ellen 1:1-es döntetlent játszottak, a Napoli ellen 2:0-ra, a Manchester City ellen pedig 6:3-ra kaptak ki. Ennek köszönhetően pedig Wenger fiai már csak harmadikként kezdhetik meg a 17. forduló zárómeccsét, amit a Chelsea ellen játszanak majd.

Volt három csalódást keltő meccsünk az Everton, a Napoli és a Manchester City ellen, szóval elég is volt ezekből.

- mondta Wenger.

Nem érzem, hogy kétségek léptek volna fel magunkban. Voltunk már sokkal nehezebb helyzetekben is. Vasárnap játszottunk az Everton ellen, szerda este Nápolyban léptünk pályára, majd szombaton már mi nyitottuk a fordulót a City ellen. Manchesterben tudtam, hogy bajban leszünk. Ráadásul az előző két hét folyamán is volt három meccsünk.
A játékosok nem változtak meg, és a koncentráltság is maradt a kívánt szinten. Az Everton egy kissé meglepett bennünket, de három meccset lejátszani hat napon belül nem volt egyszerű dolog.

A folytatás ugyancsak sűrű lesz az Arsenalnak, hiszen hétfőn a Chelsea ellen játszanak majd, 26-án a West Ham ellen, 29-én pedig a Newcastle ellen bizonyíthat majd a csapat. Wenger elmondta, egy-két játékos biztosan pihenőt fog kapni a sűrű ünnepi menetrendben, így Mesut Özil is.

Valamikor neki is pihenőt kell adnom. De az biztosan nem hétfőn lesz, a Chelsea ellen.
Emlékszem, Jens Lehmannal is hasonló helyzetben voltunk, amikor leigazoltuk Németországból. Az első évében be kellett illeszkednie a csapatba. Özil sokat jászott, de most volt egy kis pihenőnk, szóval remélhetőleg minden rendben lesz vele.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

10 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Én nem hazudtolom meg magam, tudhatnád :D
10 éve
Törölt felhasználó
Itt az ideje, hogy megszakadjon Wenger rossz sorozata Mourinho ellen, és szerintem elég jók az esélyeink. Mourinho már rég nem meccselt ilyen jó Arsenal ellen, plusz vegyük hozzá, hogy bizonyítani is akarnak a srácok a City elleni csúnya zakó után.
10 éve
Törölt felhasználó
Sör behűtve,ma nem lehet kifogás! Le kell róluk gyalulni a bőrt is és elhitetni velük,hogy ma nálunk a cselszi nem fog pontot haza vinni !
10 éve
Törölt felhasználó
fecc04, rögtön gondoltam, hogy te vagy az, amikor megláttam alul a kommented elejét. :DD
10 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Egyetértek, én is hasonló érzésekkel várom a meccset! Biztos vagyok benne, hogy hazai pályán a belüket is kihajtják a fiúk, a lényeg, hogy jól kezdjük a meccset, és mi szerezzük meg a vezetést, mert az ilyen derbiken az sorsdöntő lehet! C'mon ARSENAL!

Szólj hozzá