A Robin van Persie távozása után keletkezett űrt egyelőre nem sikerült betölteni az Arsenal-nak, jóllehet Lukas Podolski és Olivier Giroud is hasznos tagjává nőtte ki magát a támadószekciónak, de nincs meg az az ember a csapaton belül, aki képes lehet minden egyes mérkőzést eldönteni csapata javára.

A nyári átigazolási szezonban egy klasszis csatár leigazolása volt a téma klubbon belül, a londoniak fő kiszemeltje Gonzalo Higiauin volt, akivel már a megegyezés is megtörtént, az átigazolás utolsó stádiumában viszont Perez felemelte a játékos árát, amit Wengerék nem voltak hajlandóak kifizetni a madridnak.

Az Arsenal a kútba esett üzletet követően Luis Suarez játékjogát próbálta megvásárolni a rivális Liverpool csapatától, az Urugay-i váltott volna, de a szerződésébe foglalt záradék végül nem jogosította fel a Mersey-partiakat a 40 millió fontos ajánlat elfogadására.

A legújabb kiszemelt nem más, mint az Atletico Madridban futballozó Diego Costa, a brazil születésű támadó fantasztikus szezon fut jelenlegi csapatával; holtversenyben vezetik a La Ligát, míg a Bajnokok Ligájában elsőként jutottak tovább csoportjukból.

A 25 éves játékos 21 mérkőzésen 21-szer talált a kapuba, a mutatói tehát félelmetesek a brazilnak, s talán kijelenthető; pont egy ilyen típusú játékosra lenne szüksége Arsene Wengernek, még ha Costa viselkedése hagy is kivetni valót maga után.

Costa idén nyáron hosszabbította meg szerződését az Atletico-val, de ha hinni lehet a híreknek, a kivisárlási záradék nem lett eltávolítva, csupán módosítva, amit az jelentené, hogy 25 millió fontról 32-re rúg a kivásárlási ára a brazil születésű, de spanyol válogatott játékosnak.

A legfrissebb hírek szerint az Arsenal megfigyelői a helyszínen tekintik majd meg a hétvégi Levante elleni mérkőzését a madridiaknak, ahol Diego Costa képességeit fogják felmérni.

A Telegraph újságírója, Jeremy Wilson viszont megjegyzi, az ágyúsok vonakodnak 30 millió font körüli összeget fizetni Costáért, de a szerződésbe foglaltakat tisztáznák, mielőtt komolyabb fázisba érkezne az érdeklődésük, megelőzvén a Suarez-éhez hasonló szituációt.

Mint ismert, Nicklas Bendtner távozása is a levegőben lóg, Wilson hozzátette, Wenger addig biztosan nem fogja elengedni dán csatárt, míg nem sikerül a potenciális kiszemeltet leigazolni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

10 éve
Törölt felhasználó
mit vitatkozunk? Vgyük meg Ibrát :DDD
10 éve
Ba-t nyáron sem engedték még kölcsönbe se.....akkor most hogy engednék? Főleg ha abból indulunk ki ami általános errefelé, hogy nekünk aztán ha beledöglünk se ad el rivális csapat játékost....csak mi szoktunk ilyen balfaszok lenni....:D

Costa most is vágott kettőt...annyira nem zsák a csákó...inkább legyen tescos szatyor:D
10 éve
Háát.... majd Wenger eldönti, kell-e ő 32 millióért. De az biztos, hogy jobb lenne, mint Demba BA
10 éve
Törölt felhasználó
Látom senkit sem tudok meggyőzni, hogy Costa egy zsákbamacska és inkább egy BA kellene :D
10 éve
Törölt felhasználó
Ozil11!
Akiket felsoroltál egyik sem sült be szerintem.
Soldadora sem mondanám, hogy besült, mivel idén a Spurs játéka úgy szar, ahogy van. A spanyol a házi gólkirályuk, tehát nem ő sült be, hanem a csapat.
Negredo egész jól termel Agüero mellett, Navas pedig mindig is egy futóbolond volt, gyenge fizikummal ennek ellenére egész jól helytáll eddig a PL-ben.

Aki jó játékos az mindenhol jól játszik.

Szólj hozzá