Angol hírek szerint az Arsenal már a végső stádiumba ért Antonio Sanabria leigazolását illetően, mely Arséne Wenger legújabb kiszemeltje.

Sanabria aki a Barcelona egyik legfeltörekvőbb csillaga, a Barcelona következő 'Messijeként' tartják számon, aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint a világ jelenlegi legjobb játékosa.

A hétvégén a paraguayi játékos ügynöke derített fényt az átigazolásra, akkor a következőt mondta az ügynöke.

Az Arsenallal már elég erős a kapcsolatunk, a jövőhéten elvárom a megállapodást.

A játékos váltásának fő oka, hogy noha a tehetsége megvan, a Barcelona sztárjai mellett nincs esélye a felnőttek közé kerülnie. Az Arsenal érdeklődése nagyon erős, a legújabb esti hírek szerint a londoni csapatnak 3,6 millió font kompenzációs díjat kell fizetnie a játékosért, de mit kell tudni Sanabriáról?

Antonia Sanabria 1996 március negyedikén született a paraguayi San Lorenzoban, ahol elkezdte pályafutását a helyi ifjúsági akadémiában.

A Cerro Porteno akadémia történelme legnagyobb tehetséget nevelte, majd 2007-ben a tizenegy évesen emigrált családjával Spanyolországba és csatlakozott a La Blanca Subur együtteséhez, ahol közel két évig játszott amikor lecsapott rá a Barcelona.

A játékos tehetségi fokát méri, hogy a katalánok egykori mestere, Tito Villanova a 16 éves Sanabriát többször is a felnőtt keretbe hívta, hogy edzen együtt a világ legjobb játékosával Lionel Messivel és olyan sztárokkal mint Andres Iniesta és Gerard Pique.

Sanabira már bemutatkozott a válogatottban, a korosztályos válogatottban rendre eredményes a fiatal támadó. Egy sor lenyűgöző teljesítménynek köszönhetően a fiatal játékos a 28 as számú kezd kapta meg a Barcelona elsőcsapatában.

Sanabira már a felnőtt válovatottban is bemutatkozott, a 17 éves játékos már több mérkőzésen is játszott. A Barcelona a tehetségére való tekintettel új szerződést akart volna adni, aki novemberben elutasította az új kontaktust, aki jelenleg 18 ezer eurót keres. Az Arsenal ezt az összeget jelentősen megemelné a játékosnak.

 

Egy összefoglaló a játékosról: http://www.youtube.com/watch?v=suCGGuJL3To

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

10 éve
Törölt felhasználó
Az jó, hogy az utánpótlás csapatot szépítgetjük és én is szívesen látok tehetséges srácokat nálunk, de inkább a felnőtt csapatban foldoznánk be azt az 1-2 lyukat ami van. Arról nem is beszélve, hogy barca utánpótlásból jön, valószínűleg túl is van értékelve, hiszen ott mindenki "őstehetség".
10 éve
Már nem azért, de mi a fasznak? Itt van Gnabry és Chamberlain is. Inkább egy kiforrott klasszis csatár kéne és nem ilyen 17 éves paprikajancsik.
10 éve
Törölt felhasználó
Bevették a nagycsoportosok egy kis játékba, és máris 4 millió euró plusz 18 ezres fizetés? Hová fajul ez a világ?

Persze nyilván meg kell fizetni a potenciált, anno Walcott és Chamberlain sem fillérekért jött, de Ők angolok voltak, ráadásul már mindketten a felnőtt csapatban pallérozódtak.
10 éve
és Ő is miután megszerette mindeki az Arsenalnal vissza megy majd a barszába 24 évesen élete teljében? Persze addigra kinövi a gyerekbetegségeket és fasza gamer lesz.....Fontos az utánpótlás de azt ne a nagy csapat rovására erőltessük már folyton....ide igazoljon egy vérbeli klasszist....mert egy idő után elkezdenének ide vágyódni a játékosok....ha több nemzetközi szinten is jelentősebb gamer lenne nálunk. A jó focista bevonza a többi jó focistát.....1 fecske nem csinál nyarat hogy eme szép mondásokkal okoskodjak! ;-P
10 éve
Törölt felhasználó
Csak Barcást ne... Nem szeretem a szappanoperát.

Szólj hozzá