Mint ismert, hétfőn délben kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőbeli párosításait, ahol körvonalazódott, hogy az Arsenal a Bayern München ellenfele lesz a legjobb 16 között, így tavalyhoz hasonlóan már az első körben összecsap a két együttes.

Az utolsó fordulóig úgy tűnt, hogy az ágyúsoknak a tavalyi évhez képest most sikerül a csoport első helyén végezni, végül Wengerék vágya nem teljesült, lévén kikaptak a Napoli otthonában, míg a Dortmund nyerni tudott Marseilleben, így németek végeztek a tabella első fokán.

A szurkolók többsége szerette volna elkerülni a tavalyi győztest, míg a másik elméletet képviselők szerint, ha megakarja nyerni a csapat a sorozatot, akkor előbb vagy utóbb, de meg kell mérkőzni a legjobbakkal is.

A csapat menedzsere, Arsene Wenger nem szomorkodik a sorsolást követően, a francia szerint egy igazán nagy kihívás előtt áll csapata, s szerinte képesek lehetnek tovább lépni a németeken.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét velük találkozunk, ez egy nagy kihívás lesz számunkra.
A képlet egyszerű; egy góllal jobbnak kell lennünk náluk. Úgy gondolom, hogy egy igazán érdekes összecsapás előtt állunk, itt lesz a lehetőség számunkra, hogy megmutassuk, tanultunk a tavalyi évből. Nincs veszteni valónk, meg kell mutatnunk, hogy sokat fejlődtünk az utolsó találkozásunkhoz képest.

Az Arsenal tavaly csak idegeben rúgott gólok tekintetében maradt alul ellenfelével szemben, ugyanis egy könnyed 3-1-es hazai vereséget követően, 2-0 arányban diadalmaskodni tudtak az Allianz Arenában.

Márciushoz képest mindkét csapat kerete kisebb-nagyobb mértékben átalakult, az angoloknál Mesut Özil és Mathieu Flamini érkezése jelenti a különbséget, míg a németeknél Hupp Heynckest Pep Guardiola váltotta kispadon, rajta kívül nagyobb fogásként említhető Mario Götze és Thiago szerződtetése.

A két csapat különbözik egymástól. Hogy mennyivel másabbak ők, mint mi? Nem tudom, de ők egy kicsit merészebben és támadóbban játszanak. Ugyanakkor, azt kell mondanom, hogy ebben hasonlítunk.
Mesut érkezésével természetesen több támadásbeli variációt tudunk megvalósítani. Egyenértékűen fontos viszont, hogy az eddigi szervezett védekezést visszatudjuk állítani, ami múlt hétvégén szétesett. Összességében egy nagyon érdekes párharca számíthatunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá