Az Arsenal ma a Manchester United elleni 8-2 óta a legsúlyosabb vereséget szenvedte el ismét, de most a városi rivális City ellen.

A mérkőzés rosszul kezdődött az Arsenal számára, Agüero révén gyorsan vezetést szerzett a City, azonban Walcott még tudott erre reagálni. A félidőben tehát 2-1 volt az állás, azonban Silva révén ismét visszaállt a két gólos előny a második félidő kezdetével.

Fernandinho és Mertesacker góljaival 5-3 lett az állás a meccs végén, azonban a hosszabbítás legvégén Szczesny kaszálta el a City játékosát, a játékvezető azonban megkímélte a piros laptól az Arsenalt, azonban Touré beállította a végeredményt.

A mérkőzés végén Wenger természetesen csalódottan kezdte az interjút, aki szerint több lehetett volna a meccsben.

Furcsa mérkőzés volt.

- kezdte a francia.

Több gólt is szerezhettünk volna, akár hatot vagy még többet. A lesek terén azonban nem volt szerencsénk.

Lehetett látni, hogy a vasárnap és a szerda sokat kivett a csapatból, nem álltunk teljesen helye.

Fáj, hogy így veszítettünk, azonban sok hibát vétettünk a közppályán. Összességében megérdelték a győzelmet. Túl sok technikai hibát vétettünk, ami miatt jogosan kaptunk ki.

- Wenger ezután a védelmet is kritizálta.

A jó védekezés a siker kulcsa, ami nem volt meg egyáltalán.

- füstölgött Wenger, aki folytatta

A védelmünk volt az egyik erősségünk. Ez az ahol ma az egyik legrosszabbak voltunk.

- ezután a menetrendre tért ki Wenger.

A menetrendünk sem a legidálisabb, de ez az egyetlen magyarázat? Nem vagyok ebben biztos.

A félidőben úgy gondoltam, hogy még visszajöhetünk a meccsbe, azonban 3-1 után már nagyon nehezen tudtunk volna visszajönni a meccsbe. Semmi sem rosszabb a futballban, mint amikor fáradt a csapatod és az eredmény után kell futni. Ez volt ma este.

Nyerni akarunk volna, így szomorúak vagyunk, hogy elvesztettük ezt a nagy mérkőzést. Tudjuk, hogy meg kell nyerni a szezonban a rangadókat, szomorúak vagyunk, hogy nem nyertünk.

- zárta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

10 éve
Törölt felhasználó
safika! Egyrészt a csapatszintű védekezés nagyobb koncentrációt igényel, és sok labda nélküli futást, amit jobban fárasztja a játékosokat(gyakorlatilag az elmúlt három meccsünk nagy részében védekezésre voltunk kényszerítve).
Másrészt attól, hogy vannak kiváló periódusaink meccs közben, a maradék játékrészben hiába vesz visszább a csapat, az ellenfél diktálja a tempót, ami a Premier League-ben az átlagnál is magasabb vagy említhetem a hétközi BL meccset, ami sorsdöntő volt az olaszoknak, és hajtottak is becsülettel, a játékosainknak pedig tartani kell a lépést az eredmény megtartása érdekében!
Harmadrészt ezek a játékosok nagyon sok párharcot vívnak meccsek közben, és mivel fizikálisan nem tartozunk a legerősebb csapatok közé, ezért sokkal nagyobb energiát emészt fel ezek megnyerése, mint más csapatoknál.
És pluszban megemlíthető a menetrend, a szezon kezdete óta 3 naponta játszanak a srácok(az Arsenalnal minden riválisnál hamarabb kezdődött az idény), az utóbbi 1 hétben még jobban besűrűsödött a naptár, ilyenkor a pihenést 1-2 átmozgatóedzés jelenti, a csapatnak alig van ideje regenerálódni.
10 éve
Törölt felhasználó
Valaki magyarázza már el nekem,hogy lehet elfáradni úgy,hogy minden meccsen 20-25 percet focizik a csapat a többi alibifoci.A napoli ellen egy percet nem focizott a csapat az egész meccsen lézengetek,vicc volt az egész.Az everton ellen 10 percet nem tudott kivédekezni a liga legjobb védelme,a city ellen meg jönnek a gyerekhibák meg a nulla játék.Értem én,hogy nehéz meccsek voltak,meg ki lehet kapni,de ezt a mutatott játékot nem lehet a szőnyeg alá söpörni...
10 éve
Egyszerűen nem tudom megérteni, mi az, hogy 'elfáradnak a játékosok'. Hát bassz, ez a dolguk, nem?! Hány játékost kellene vennünk? Kellene egy gárda őszre, télre meg tavaszra is? Tanuljanak, érjenek be fejjel is. Nem kell tízezer km-ket futni a pályán. Egy csomó bajunk megelőzhető lett volna, ha a középpályánk nem szórja el a labdát, s abból a City nem kontráz. Amúgy se lehetne 11 emberekkel rotálni, különben az egész csapat egyensúlya felborul. Tartok attól, hogy itt fejben nem vagyunk elég érettek és rátermettek a dolgokra. Felbasz, hogy a rangadókat nem tudjuk hozni. A Chelsea ellen nincs mese, kötelező a kurva győzelem.
10 éve
Törölt felhasználó
6 nap alatt három ilyen intenzitású meccset lejátszani, csapat legyen a talpán, amelyik ezt pozitív végeredménnyel képes lehozni. Persze mindhárom meccsből kilehetett volna hozni többet, Én leginkább az Everton ellen eldobott 2 pontot sajnálom, de ahhoz fejben frissebb játékosokra lett volna szükség, viszont a pályára lépők nagy rész végigtolta az őszt, így pedig nehéz.

ronin! Arsenaldenissel kell hogy egyetértsek, ez nem óvatoskodás, hanem kényszer volt Wenger-nek! Nehéz úgy tökösnek lenni, amikor korlátozott lehetőségek közül kell választanod, márpedig Özil pihentetését, a szélsők hiányát, és Santi rossz formáját nem bírta volna el a csapat, és ez fontos pontok elveszítéséhez vezetett volna. Amit fentebb is írtam, most isszuk a levét annak, hogy ezek a játékos kénytelenek voltak végigjátszani az ősz nagy részét a sérültek miatt.
10 éve
Törölt felhasználó
Hát ez igaz amit leírtok teljesen, Jacki(bár imádom a srácot) nem szélső és bazira nem kellett volna játszania mert szar volt én elismerem,monreal nem tudom mit kapott amikor beszállt csereként rendre tök jól tolta. A nyomás nem is a tabella vezetésén van szerintem hanem azért félnek,hogy ne hibázzunk az elején mint régebben és szerintem ez nyomja rá a bélyegét a meccsek elejére a rangadókon. Tehát ez fejben dől el leginkább és itt kellene a papának faszán felkészítenie őket és harcosként kiküldeni,hogy már a rangadók elején kezdjenek harapni,na jó nem úgy mint egy stoke city :D

Szólj hozzá