Arséne Wenger nem rejtette véka alá a csalódottságát az Arsenal sűrű menetrendjét illetően, ám a francia elmondta: ennek kapcsán nincs ok a panaszkodásra.

Az Arsenal részéről Mikel Arteta kifogásolta, hogy az angol szövetség szombat kora délutánra tűzte ki a Manchester City elleni rangadó időpontját, miközben az Ágyúsok csak csütörtök hajnalban értek haza Angliába a Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésüket követően.

A City-nek emiatt egy nappal több idejük volt a pihenésre és az Arsenal elleni meccsre való felkészüléssel. A helyzet nem ideális, de Wenger nem akar kibúvókat keresni.

"Ha lett volna lehetőségem, biztosan máshogy szerveztem volna a dolgokat, de nem panaszkodom. Ennek nem lehet kifogásnak lennie, úgy kell játszanunk, ahogyan a menetrend szól." - mondta Wenger.

"Ez egy újabb lehetőség arra, hogy megmutassuk a mentális erősségünket, hogy hogyan birkózunk meg ezzel a dologgal."

A francia menedzser arra is rávilágított, mennyire nehéz két meccs között ilyen rövid időközben felkészítenie a csapatát.

"Lényegében csak átmozgató edzéseink vannak, ha szerdán a BL-ben játszunk, szombaton pedig bajnoki meccsünk van. Fizikai és taktikai fronton nem tudunk sokkal többet tenni. Minden azon múlik, mennyire tudnak regenerálódni a játékosok."

"Az orvosi elemzéseink eléggé kifinomultak manapság, és jelenleg nem látok olyan játékost, akit pihentetni kellene. Akikre ráfért az elmúlt hetekben a pihenő, azoknak adtam időt a feltöltődésre." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Eztán viszont lesz 9 napunk kipihenni a hajtást a Chelsea elleni meccsig!
10 éve
Törölt felhasználó
Rossz a sorsolás, de ez van. Inkább az a szerencsétlen, hogy az egyébként is zsúfolt téli időszakra jött ki, amikor 3-4 naponta érik egymást a meccsek.
10 éve
Törölt felhasználó
Nah,de ha kikapunk és szarul játszunk akkor nem lehet kifogás a fáradtság! Mert most mondta el a frankót.

Szólj hozzá