Láthatólag csalódottan kezdte meg a sajtótájékoztatóját Arséne Wenger, miután a csapata nem tudta hozni az elvárásokat, s nem sikerült megvernie az Everton együttesét az Emirates stadionban.

Az Arsenalnak így a hétpontos előny helyett be kell érnie öttel a tabellán, ráadásul jönnek a rangadók: előbb a Bajnokok Ligájában a Napoli ellen, utána pedig a Manchester Cityvel majd a Chelsea-vel.

"Azt gondolom, hogy a semlegesek egy kiváló színvonalú meccset láthattak ma két remek csapat között. Mindkettőnek remek volt a hozzáállása és következetesek voltak ez egész meccs alatt. Jó meccs volt, az Everton jól játszott." - mondta Wenger.

"Összességében nehéz volt belejönnünk a mérkőzésbe, az első 25 percben az Everton volt a veszélyesebb csapat. Ennek ellenére volt három egy az egy elleni helyzetünk, amelyben mind a háromszor Howard tartotta őket a meccsben. A mai napban csak emiatt bánkódom: nem sikerült kihasználnuk a lehetőségeinket. A másik pedig az, hogy 7 perccel a vége előtt nem sikerült megtartanunk a vezetést."

"De kijár az érdem az Evertonnak, nálunk is folytatták a remek játékukat és mindvégig veszélyesek voltak. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Csalódottak vagyunk, hogy ilyen kevéssel a vége előtt nem sikerült megtartanunk a vezetést, de összességében fontos egy pontot szereztünk."

"Az Everton végig nyomás alá helyzett bennünket, a mérkőzés alatt nagyon ritkán tudtunk a kellő folyékonysággal járatni a labdát. Ha sikerült is kellőképpen felpörögnünk, mindig egy szabálytalanság árán tudtak megállítani bennünket, mert azért őki is nyomás alá lettek volna helyezve, ha betörünk mögéjük. A játékvezető rendre lefújta ezeket a szabálytalanságokat, de utána 10 ember támadt a 10 védekezővel szemben."

Az Arsenal még a döntetlennel is vezeti a tabellát méghozzá ötpontos előnnyel a Liverpool előtt. Wenger azt is kiemelte, mennyit változott a világ egy év óta.

"Az élet képes az ilyen fordulatokra egy év alatt, s ez jó. Képes viszont egy hét alatt is változani, ami megintcsak jó. Sokat változtunk az előző szezonhoz képest. Jobb csapat vagyunk, stabilabb védelemmel, elől is veszélyesebbek vagyunk. De összességében a mai meccsen is látható volt, hogy minden egyes párharcra fel kell készülnünk minden egyes meccsen."

"Egészen addig, amíg öt ponttal vezetjük a tabellát, a létező legpesszimistább felfogás szerint is bajnokesélyesnek kell emlegetni bennünket. Hogy mennyire komolynak, azt mindenki maga döntse el. Tartanunk kell a formánkat. Ez a forduló is megmutatta, mennyire kemény ez az idény a Premier Ligában. A végén a legegyenletesebben teljesítő csapat fog nyerni. Ez pedig csak rajtunk fog múlni, hogy mennyire leszünk következetesek."

"Ez a mai meccsen is látszott. Ha az Everton 5-0-ra kikapott volna az Old Traffordon hétközben, akkor aligha jöttek volna hozzánk ilyen felfogással. Nem volt veszítenivalójuk, ráadásul amúgy is jó csapatról van szó. Ennyit számít a magabiztosság."

Az Arsenal menedzserét végül az FA-Kupa sorsolásról kérdezték, ahol az Ágyúsok a Tottenhamet kapták.

"Nem volt még elég nehéz meccsünk egyhuzamban, most adtak még egyet." - zárta szavait a francia menedzser.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

10 éve
Törölt felhasználó
Jók vagyunk,de azért még nem kell elkiabálni semmit.A tabella első tíz helyezetje közül csak az M.u.ellen játszottunk még idegenben , amit el is buktunk,tehát azért még van bőven hátra nehéz meccsünk.
10 éve
MainGunna! Az Everton anyagi lehetőségei messze nem olyan jók - másrészt Lukakut meg Delufeou-t miért engednék el az anyaklubjai?
10 éve
Azért durva, hogy a matchpubban olyanokat írnak, hogy Özil középszer meg, hogy Giroud-val elégedetlenek. Özil tegnap is az egyik legjobb játékosunk volt, Giroud-tól meg nem kell többet várni. Idén feljavult a teljesítménye, jól játszik, gólokat lő, gólpasszokat ad, remek a mezőnymunkája, de nem egy Suarez/Agüero és véleményem szerint nem is lesz soha. Még mielőtt valaki elkezdeni piszkálni, hogy nem vagyok elégedett OliG-vel, azt megnyugtatom, hogy ez csak egy dicséret, hogy ő kihozza magából a maximumot, és a képességeinek megfelelően teljesít.
10 éve
Törölt felhasználó
az elért eredményeiktől függetlenül, egyszerűen nem tudom komolyan venni azt a csapatot, amelyikben a 3 húzóember (Barry,Lukaku,Delufeu) kivétel nélkül csak kölcsönben szerepel....FrakkOff!!! C'mon you GUNNERS !!!!
10 éve
Törölt felhasználó
Nagy lehetőség elött álltunk de mivel buktak a mögöttünk állók így nem kell kongatni a vészharangokat! A Chelsea-hez képest így is növeltük az előnyt.. Az elmúlt két szezonba a tavaszi szakaszunk nagyon erős volt de mivel az őszi gyenge így csak a 4. helyér voltunk party-ba. Ha idén is mi leszünk a tavasz egyik legjobb csapata akkor ilyen ősz után bajnokoknak kell lennünk.. Mi nyújtjuk a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt.. Go Gunners :coolsmile:

Szólj hozzá