Per Mertesacker az interjú első felében a gyermekkoráról mesélt, ám a második részben már az Arsenalban szereplő évekre is kitért.

A német középhátvéd 2011-ben csatlakozott a Werder Bremenből, akinek időbe tellett alkalmazkodi a gyors Premier Leaguehez.

BFG ugyanakkor ragaszkodik Wenger elveihez és jól reagált a kritikákra.

Mindig is hittem abban, hogy a tulajdonságaimat jól tudom kamatotatni egy Premier League-s csapatban. Kemény küzdelem árán vagyok itt, de az eredményre nagyon büszke vagyok.

Mint védő, gyorsan át kell látni a helyeteket, különösen Angliában ahol sokkal gyorsabb a játék mint Németországban.

Az elején nehéz volt a kezdőben szerepelni, mert a hibák ott voltak a játékomban. Mindig kérdeztem magamból a következő napon ' Mi történt? '. Minden egyes másodperdben Arséne Wenger támogatott a szenvdéseim alatt és egyszer azt mondta: ' meg kell, hogy bírkózz a kritikákkal és minél gyorsabban reagálj rájuk'. Megbízott bennem.

Mint mondtam, mindig is hittem abban, hogy egy PL csapatban jól tudom kamatoztatni a tudásomat. Most már tudom, hogy a partneremnek, Laurentnek szüksége van rám, hiszen én fedezem őt.

Engem az tesz jó focistává, hogy jól olvasom a játékot. Tisztában vagyok a képességeimmel, melyeket jól tudok kamatoztani.

Ha öszevetünk engem Laurenttel, akkor ő egy gyors mobil játékos. Azonban az olyan játékosokra is szükség van mint amilyen én vagyok, mert én jól szervezek, kommunikálok és éberen figyelem a veszélyt.

- Pert ezután a szurkolók által magára ragadott Big Fucking German becenévről kérdezték.

A szurkolók azt éneklik nekem, hogy Big Fucking German. Nagyon tetszik, el vagyok ragadtatva tőle. Alig várom már, hogy ismét meghalljam a pályán.

- zárta a német. A dalt itt eléritek: http://www.youtube.com/watch?v=UQlmRET_e7E

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá