Az Arsenal középhátvédje, a német Per Mertesacker a németországi Hannoverben lőtt fel. A német játékos egy interjúban mesélt arról, miképpen szerette meg az Arsenalt.

A 29 éves védő jelenleg a német válogatott és az Arsenal legbiztosabb pontja a védelemben. A Big Fucking German becenévre hallgató védő 10 éves korában látogatta meg az Angliában élő nagynénjét. Az akkor 10 éves fiúnak választania kellett: Arsenal vagy Manchester United?

Megfogtam egy Arsenal mezt, a bátyám pedig egy ManUnitedest. Én nekem különösen egy Tony Adamses mez tetszett, de nehéz döntés volt számomra kiválasztani a példaképemet.

Úgy éreztem, hogy jó csak a sima Arsenal mez. Mindig is szerettem őket, hiszen akkor már a csapat szurkolójának tekintettem magam.

Óriási dolog volt, amikor az Arsenal először felhívott. Azt mondtam magamban: ’ el kell menni, kapsz egy saját mezt’.

Az Arsenal már korábban csinált nagy dolgokat a közösség számára. Az Arsenal nem felejti el a gyökereit, erre állok én is.

Miután nehézkesen indult be z élet az Arsenalban, Mertesacker ma már a csapat legjobb tagjainak egyikévé nőtte ki magát. A német védő kezdőként lép pályára a mai rangadón.

Mindig is hittem abban, hogy a tulajdonságaimat remekül tudom kamatoztatni a Premier Leagueben. Kemény küzdelem árán vagyok itt, amire büszke is vagyok.

- zárta

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá