Jack Wilshere az Arsenal hivatalos weboldalának úgy nyilatkozott: érzése szerint nyugodtabban játszik az ellenfél kapuja előtt, mint tette azt korábban.

Az angol játékos a keddi nap folyamán briliánsan játszott, az ő duplájának volt köszönhető az Arsenal Marseille ellen aratott győzelme. Wilshere már a múlt hétvégi, Southampton elleni bajnokin is közel került a gólhoz, ám akkor a balszerencse megakadályozta őt abban, hogy remek találatot szerezzen egy kiszorított helyzetből.

"Aaron Ramsey példáján jól látható, hogy ahogy egy játékos tapasztaltabbá válik, úgy lesz egyre nyugodtabb a kapu előtt. Ez egy olyan dolog, ami egyszer csak beugrik az adott helyzetben, ha a játékos már elég sokat tanult." - mondta Wilshere.

"Az ember 19 évesen arra törekszik, hogy rendben beilleszkedjen a csapatba, jól akar teljesíteni, s a csapattársaira akar mély benyomást tenni. Például: megtartani a labdát, nem elveszíteni azt. Megpróbálni fitt maradni."

"Ahogy az ember beleszokik, egyre kényelmesebb lesz a játéka is, a körülötte lévő játékosok megbíznak benne. Továbbá a játékos fittebbé is válik, így gyakrabban tűnik fel az ellenfél kapuja előtt. Egy picit az ember tanul a múltból is, hogy az adott helyzeteket hogyan oldották meg a korábbi játékosok. Ezáltal minden nyugodtabbá válik a kapu előtt."

"Nehéz lenne egy pontos számot mondani, mi a célom a gólokat illetően, de 10-el már elégedett lettem volna a szezon előtt. Még csak négynél járok, de megpróbálok javítani ezen."

Wilshere végezetül két játékos teljesítményét dicsérte meg.

"Sagna egész szezonban jól teljesít eddig. Már a manchesteri derbin is sok gólt szerezhettünk volna a beíveléseiből, szóval remélhetőleg a jövőben is lesz egy pár jól betett labdája."

"Özil pedig nagyon önzetlen volt a második gólom előtt. Az a játékos, aki büntetőt hibázott, nyomás alatt van, hogy rúgjon egyet a meccsen. Ő azonban az ilyen helyzetekben mindig önzetlen tud maradni, nekem pedig már csak egyszerűen bele kellett érnem a labdába."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Áldon meg az Isten!:D
10 éve
Törölt felhasználó
Az csak előnyünkre válhat, ha egyre több játékosunk feltalálja magát a kapu előtt, ezzel leveszi a terhet azokról, akik eddig a csapat szekerét húzták, és már megnőtt velük szemben az elvárás, másrészt fejtörést okoz az ellenfél védelmének, mert eggyel több potenciális gólszerzőt kell kikapcsolniuk.
Jó lenne, ha Santi-nak is lenne már egy kis sikerélménye, egyenlőre még hiányoznak a játékából olyan dolgok, amik tavaly megvoltak, és már megszokottá váltak vele kapcsolatban.
10 éve
Törölt felhasználó
:coolhmm:

Szólj hozzá