Arséne Wenger a hivatalos sajtótájékoztatóján nem győzte dicsérni az Arsenal szombati ellenfelét, a Southampton gárdáját.

A Szentek óriási meglepetésre a harmadik helyen állnak a Premier Liga tabelláján - ez óriási kontraszt ahhoz képest, hogy a tavalyi szezon folyamán sokan arra számítottak, hogy a Southampton kiesik az élvonalból.

Wenger azonban már akkor is tudta, hogy a Southamptonnal számolni kell a folytatásban.

"A tavalyi szezonban úgy látogattunk a St. Mary's stadionba, hogy a Southampton kieső helyen állt. 1-1-et játszottunk, és a játékkép alapján az ember tudta, hogy biztosan bennmaradnak az élvonalban." - mondta Wenger.

"Minőségi munkát végeznek a Southamptonnál. Most is volt egy pár játékosuk, akik ott voltak az angol válogatottban, rengeteg tehetségük van, akik a jövőben odakerülhetnek, ráadásul ne feledjük, hogy Walcott és Oxlade-Chamberlain is tőlük jött. Ez már óriási siker a csapatuk számára."

A Southampton ráadásul az idei évben mindössze öt gólt kapott az elmúlt 11 bajnoki forduló alatt - így Wenger sem számít gólgazdag összecsapásra.

"Öt gólt kapni 11 meccs alatt egyedülálló teljesítmény. Emiatt nekünk is kihívás lesz feltörni a védelmüket - ezzel együtt magabiztos vagyok, hogy sikerülni fog."

A francia szerint az sincs teljesen kizárva, hogy a Southampton akár a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért is csatázzon a többi nagy csapattal az egész szezonon át.

"A Premier Liga idén is teljesen kiszámíthatatlan, az egyenletes teljesítménynek lesz a legtöbb haszna. A Southamptonnál hosszú ideje összeszokott játékoskerettel bírnak. Az övéké a legjobb védelem, ez jó alapot jelent."

"Az ember nem húzhat ki senkit a listáról. Ha sikerül majd tartaniuk ezt a remek védekezési rekordot, akkor sokra vihetik."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Mekkorát fordult a világ. Tavaly egy meccsen hatot rúgtunk a Szenteknek, most meg eddig mindössze ötöt kaptak. Nagyon nehéz meccsre számítok, de győzelemre!
Ha sikerrel vesszük ezt a hazai meccset, akkor megint a forduló nyertesei lehetünk a többi párosítást nézve!
10 éve
Törölt felhasználó
Egygólos meccs lesz. Remélem ide.
10 éve
Törölt felhasználó
azért szerintem egy 3at gurítunk :D

Szólj hozzá