Az Arsenal pár perccel ezelőtt büszkén jelentette be, hogy az elsőszámú hálóőr, Wojciech Szczesny új hosszútávú szerződést írt alá a csapattal.

A 23 éves lengyel kapus eddig kulcsszerepet játszik az Arsenal 2013/2014-es menetelésében. A tavaly tavasszal a kispadra szorult hálóőr, a statisztikák szerint a szezon legjobb kapusa.

Szczesny a szülővárosának a csapatától, a Legia Warsaw-ától igazolt 2006-ban az Arsenalhoz, ahol már 15 évesen a felnőtt csapatban védett. Az 'őrült polák' az Arsenalban egy 2009-es WBA elleni Liga kupa mérkőzésen debütált.

Szczesny már 121 alkalommal szerepelt az Arsenal együttesében, Arséne Wenger nagyon büszke, hogy hosszabbított a lengyel.

 Nagyon örülök, hogy Wojciech aláírt egy új hosszútávú szerződést. Mindig is hittem abban, hogy egy rendkívül tehetséges játékosról van szó, hiszen kiválóak a rexlexei és jók a mentális ereje.

Az idő múlásával egyre több tapasztalatot szerez, így megvan benne a lehetőség, hogy még jobb lesz. Ő is hosszú évekig fontos része lesz az Arsenal Futball Klubnak.

 - Wengerhez hasonlóan Szczesny is pozitív.

 Nagyon örülök, hogy aláírtam az új szerződésemet. Számomra az Arsenal olyan mint a családom, nagyon örülök, hogy itt lesz a hosszútávú jövőm. Már több mint hét éve vagyok a csapatban, így szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek a felém nyújtott támogatást.

Amikor gyerekként érkeztem ide, sokan csodálatos támogatást adtak, az olyan emberek mint Tony Roberts. Ő volt az aki sokat segített a fejlődésben, amikor még fiatal voltam. Nagyon büszke vagyok, hogy az Arsenal játékosa vagyok. Alig várom, hogy sikerre vezessem a csapatot az elkövetkező években.

 - zárta a lengyel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Törölt felhasználó
'We are gladiators on the pitch'

http://www.arsenal.com/news/features/-we-are-the-gladiators-on-the-pitch-

Flamo megmondta :)
10 éve
Hála Istennek! :) Már csak Sagnával kéne hosszabítani, mert Jenkinson még nagyon kevés.
10 éve
Törölt felhasználó
Ez már nagyon kellett! Szczesny a liga egyik legjobb kapusa, és hamarosan szerintem 'A legjobb' lehet! Fantasztikus formában véd, minden meccsen bravúrokat mutat be, amik rengeteget jelentenek a meccsek végkimenetelét illetően - nagyrészt az ő játékának is köszönhetjük, hogy jelenleg ott vagyunk az első helyen! Amikor ilyen nagyszerű játékosok kötelezik el magukat hosszútávon, akkor érezheti azt a szurkoló, hogy sínen van a szeretett csapata!
10 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó hír, azzal ahogy idén játszik egy jó ideig nem lesz kérdéses a kapus poszt.
10 éve
Törölt felhasználó
IGGGEENN!!!! :D

Szólj hozzá