Bár ezt már sokszor tapasztaltuk, még mindig döbbenetes, mennyire gyorsan meg tud változni a futball világa és azon belül egy-egy játékos megítélése.

Az Independent angol lapban a vasárnapi Manchester United elleni meccsünket elemző vezércikk az alábbi szalagcímmel látott világot:

David Moyes döntése, miszerint nem igazolta le Mesut Özilt Real Madridtól megerősítést nyert a német láthatatlan teljesítményével az Old Traffordon.

Mesés. Néhány hete még világszerte, beleértve az Arsenallal kapcsolatban mindig fanyalgó brit világsajtót is, ujjongtak, hogy Wenger ismét belemarkolt a pénztárcába és vett egy világsztárt. Most pedig egy mérkőzés is elég ahhoz, hogy a németre rá lehessen húzni a vizes lepedőt.

Félreértés ne essék, Özil az elmúlt hetekben valóban önmagához képest gyengén játszik. Az is igaz, hogy egy 40 milliós sztárigazolástól joggal várhatná az ember a megmentő szerepét, amikor a csapatnak gyatrán megy.

Azért Özil védelmében hozzá kell tennünk: a középpályás már hetek óta influenzásan játszik, ennek ellenére nincs mit tenni, játszatni kell, hacsak nem akarjuk Isaac Haydent látni a pályán. 

Továbbá az ő munkáját sem segíti, hogy az Arsenal már hetek óta valódi szélső nélkül játszik a pályán. Walcott és Oxlade-Chamberlain visszatérése innentől válik égetővé az Ágyúsok szempontjából, hogy Özil is megtalálja azokat az embereket a pályán, akiknek a bemozgásaira lehet építeni.

13 meccs alatt összesen 3 gólt és 5 gólpassz szerepel Özil neve mellett, ami megsüvegelendő teljesítmény tekintve, hogy az angol bajnokság feszített iramához neki is hozzá kell még szoknia.

Már csak ezért sem kellene feltétlenül egy-két balul sikerült mérkőzésen Mesut Özilt kikiáltani bűnbaknak. Walcott, Chamberlain és Podolski hamarosan visszatérnek, Gnabryra is egyre inkább lehet számítani, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy a német játékos formája is lassan helyére áll.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

10 éve
Moyes csúnya és még hülye is:D

Vki attól lesz világsztár, hogy lehet 89 percig nevét nem hallod de aztán mozdul egy olyat hogy elcsöppensz:D A cikk teljesen korrekt szélső kell és ne Ő legyen ott. Walcot, Gnabyr, Ox, Podo....ha minden meccsen tól nekik 1 gólpaszt már faszák vagyunk:D

Nagyon kell már hogy visszatérjenek a játékosok mert így kifulladás lesz. Csatár szerintem is elférne de ennyi sérült mellett szélsőt is néznék.
10 éve
Törölt felhasználó
az a durva,hogy mindig a cizy chelsea párost várják a bajnoki cím győztesének mégis kiszopnak rendre a kicsik ellen :coolgrin:
10 éve
Törölt felhasználó
A negatívumok mindig is hamarabb kaptak visszhangot, az angol sajtóra pedig különösen igaz, hogy ugrik minden lehetőségre, hatásvadász média! Amikor jó szériában vagyunk, általuk leszünk kikiáltva bajnokesélyes csapatnak, de amint becsúszik egy a tegnapihoz hasonló meccs, máris leírnak minket. Ezért sem hiszem, hogy bármilyen jelentőséget kellene tulajdonítani ezeknek az irományoknak.
Ha hozzuk a soron következő 2-3 bajnokinkat, megint arról fog szólni a fáma, hogy az Arsenal az idei cím legfőbb várományosa, és ömlengeni fognak minden Özil labdaérintés után.
10 éve
Törölt felhasználó
A Premierm League-ben a jó kezdés után kicsit valóban visszaesett a forma, de csupán azért, mert alapból magasra tette a lécet az első meccsein, sok az elvárás az ára miatt is, sok meccset játszott hirtelen igy elfáradhatott nem kicsit, ráadásul elég húzós meccseket egymás után, ráadásul nem is az ő 100%-os posztján, hanem a szélen ahol többet kell futnia a megszokottnál. Türelem világsztárt terem.
10 éve
Törölt felhasználó
Persze a pool elleni meccsen Santival senkinek nem volt semmi baja azért álljunk már meg egy kicsit. Cazorlát mindenki csak lövi,de meg kell találni a helyét neki özillel együtt egyik sem szélső ez az igazság,és sűrűn szerepelnek ott mivel nincs szélsőnk. Valahol kioltják egymást,de ha összeszoknak akkor Xavi - Iniesta magasságokba érhetnek. Mellesleg azt sem ártana nézni,hogy amint megkapták a mieink a labdát az musok leütközték őket,rooney jones carrick evra valencia szinte mindegyikőjükről lepattannak a mi gyengébb fizikumú játékosaink. Persiet tegnap volt hogy Kosi és Verma is elég nehezen tudta fogni ! Tehát izomzatban van hova fejlődni.

Szólj hozzá