Arséne Wenger érthető módon csalódottan értékelte az Arsenal vasárnapi meccsét, amelyen az Ágyúsok a Manchester United ellen elszenvedték az idei második bajnoki vereségüket is. A londoniak vesztét egykori játékosuk, Robin van Persie okozta - a holland játékos egy szögletet követően fejelte Szczesny kapujába.

Az Arsenal lassan vette fel a ritmust, de főleg a második félidő utolsó fél órájában már a vendégek akarta érvényesült. Az egyenlítő találatot azonban nem sikerült bevinni, a United így 1-0-ra nyerni tudott a listavezető csapat ellen.

"Csalódást keltő volt elveszíteni úgy egy meccset, ahogyan azt ma tettük. Egy kissé idegesen kezdtük a mérkőzést, nem sikerült érvényesítenünk az akartunkat egy ugyancsak idegesen játszó Manchester United ellen, s amelyik ráadásul pontatlan is volt. Hibáztunk az első vagy a második pontrúgásnál, ezzel pedig előnyt adtunk nekik. Ezek után túl sok labdát adtunk el, s csak kapkodás volt az egész." - értékelt Wenger.

"A második félidőre sokkal inkább belejöttünk a meccsbe, ekkor már csak kontrázni tudott a United. Az egyenlítő gólunk azonban nem jött. Megvoltak a lehetőségeink, mindig egy pár centi hiányzott. A United pedig remekül védekezett. Összességében csalódás így elveszíteni egy meccset, mert megérdemeltünk volna legalább egy döntetlent." 

Az Arsenal helyzete nem volt egyszerű, hiszen mindössze pár órával a meccs előtt derült ki, hogy Tomas Rosicky és Per Mertesacker vírusfertőzés miatt nem tudják vállalni a játékot, ráadásul Mikel Arteta és Serge Gnabry is hasonló gondokkal küszködött, ám végül ők bekerültek a keretbe.

"Nem akarok erről beszélni, ez bármikor megtörténhet a szezon folyamán. Nem lehet erre fogni egy vereséget."

"Szerintem a keretet nem befolyásolta ez a cirkusz. A játékosok fittnek mondták magukat, s innentől kezdve nem lehet kifogás. Fizikailag talán fáradtak voltak, de nem ez volt a döntő tényező. Az első félidőben egy kissé idegesek voltunk, de az utolsó percig úgy tűnt, hogy képesek leszünk gólt szerezni. Veszélyesen játszottunk, de soha nem volt meg a kellő pontosság a kapu előtt."

"Dicséret illeti Thomas Vermaelent is, remekül játszott ma."

Ezzel a vereséggel sorozatban a 10. alkalommal kapott ki az Arsenal az Old Traffordon, s azt maga Wenger sem érti, hogy miért játszik idegesen a csapata a Manchester United stadionjában.

"Talán az idegességünk azzal lehet összefüggésben, hogy már régen nyertünk itt. A mai egy szoros meccs volt, amelyet egy pontrúgás döntött el. Ezt kell levonnunk tanulságként. Tudjuk, hogy ilyenek megtörténnek, de végig küzdöttünk az egyenlítésért. A csapatnak remek szíve van, csak emiatt sajnálom a mai eredményt."

Az Arsenal a vereség ellenére is vezeti a tabellát két ponttal a Liverpool előtt, ráadásul a Manchester United a győzelmével zárkózik az élmezőnyre: az első 8 csapat között mindössze 6 pont a különbség. Wenger szerint emiatt érdekes szezon előtt állnak a csapatok.

"Hat pont nem túl rossz az első 11 meccset követően. A mai napon megtanultuk, hogy nem pusztán az a tény, hogy a Manchester United meg tudja verni az Arsenalt, hanem az is, hogy bárki képes megverni a másikat. A Sunderland megverte a Manchester City-t, szóval izgalmas fordulóink lesznek jövő májusig."

A klubszezon most két hétig szünetelni fog, hiszen a program két válogatott találkozókkal folytatódik.

"Egy válogatott szünet sosem jó akkor, amikor a csapat veszít, hiszen a vereséget azonnal ki kellene javítani. Lesz egy pár olyan meccs, ami élet-halál harc lesz, a franciák például pótselejtezőt játszanak az ukránok ellen. Mivel van egy pár francia játékosunk, az biztos, hogy ők nem fognak frissen visszaérkezni. A többi játékos esetében kicsit jobb a helyzet." - mondta Wenger.

Az Arsenal legközelebb a Southampton csapatát fogadja az Emiratesben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

10 éve
Törölt felhasználó
Nem a megfelelő szót használtam ezek szerint. Egy korábbi kommentemben írtam, hogy pariban voltunk velük.
10 éve
Törölt felhasználó
tegnap agyonvertek minket? mert én ezt nem állítanám,nyertek egy jó fejessel amit nem védekeztünk le megfelelően,de hogy végig oda szegeztek volna minket a kapuhoz az abszurd állítás :D
10 éve
Törölt felhasználó
A MU úgy ver/üt agyon minket amikor és ahogyan akar már egy jó ideje. Egy kicsit hasonlít ahhoz ahogy mi a Csirkéket ütjük állandó jelleggel a csapat minőségétől és aktuális formájától függetlenül. És ez baromira irritáló. Na de a Soton ellen pihenten, Walcottal vissza mehetünk az idei kerékvágásba. :D
10 éve
Törölt felhasználó
Azért azt ne felejtsük el hogy a southampton a 3. A tabellán!!! Tulajdonképpen rangadónak lehet mondani!
Bár ha walcotték jó formában térnek vissza, akkor nem lehet baj! :coolsmirk:
10 éve
Törölt felhasználó
a kicsiket kell leverni a kicisk meg leverik a nagyokat :D

Szólj hozzá