Arséne Wenger elárulta, szerinte a klub iránti elkötelezettség nagyon fontos az Arsenal számára, ezért is volt kulcsfontosságú, hogy tavaly télen nem kevesebb, mint hat brit játékossal hosszabbított a klub: Jack Wilshere-rel, Aaron Ramsey-vel, Kieran Gibbszel, Carl Jenkinsonnal, Alex Oxlade-Chamberlainnel, majd kicsit később Theo Walcottal.

Az Arsenal ugyanis az elmúlt években komoly hátrányba került a riválisokkal szemben, hogy el kellett engedniük a korábbi kulcsjátékosokat, mind például Cesc Fabregast, Samir Nasrit, Alex Songot vagy éppen Robin van Persie-t, ezzel a keretépítés folyamatosan megtört.

Wenger a sorozatos csalódások után úgy döntött, ismét egy brit mag köré építi a csapatot, akinek erős elkötelezettségük van a klub iránt. A francia menedzser elismerte: a koncepció kidolgozásakor a Manchester United '92-es osztályának' példája lebegett a szeme előtt. A Vörös Ördögöknél ekkor épült ugyanis egy erős keret Scholes, Beckham, Giggs, a Neville-testvérek és Butt köré, akik végül folyamatos szállították a trófeákat az együttesüknek.

"Igen, a Manchester példájára sokszor gondoltam. Azt vélem, hogy az idetartozás érzése kulcsfontosságú, s ezt a modern futballban többször is figyelmen kívül hagyják." - mondta a francia menedzser.

"Nagyon fontos, hogy a játékosok a klub részének érezzék magukat, ismerjék a csapat kultúráját, valamint érezzék azt, hogy a klub jelent számukra valamit. Ezek a rajongók számára sem elhanyagolható tényezők."

"Fontos az, hogy a játékos érezze a klubhoz való tartozást még akkor is, ha a csapatnak, vagy ha éppen neki nem megy annyira a játék. Ezt azonban csak úgy lehet kiépíteni, ha a játékosok már évek óta egy együtt játszanak."

Bár Wenger brit nemzetiségű játékosok köré építi a csapatát, a francia azokról sem feledkezett meg, akik más országból érkeztek. Mint ismert, Wojciech Szczesny-vel is folynak a tárgyalások, hogy a felek meghosszabbítsák a 2015-ben lejáró szerződésüket, s a legfrissebb hírek szerint hamarosan a folytatás hivatalos lehet.

"Itt van például Wojciech Szczesny esete. Én rá is vérbeli Arsenal-játékosra tekintek. 15 éves kora óta a klub játékosa, ő is itt nőtt fel, akárcsak Jack Wilshere, aki 9 éves kora óta arsenalos. Az ő esetükben többről lehet beszélni, a kötődésükre lehet építeni." - folytatta Wenger. 

"Őszintén remélem, hogy a mi játékosaink is legalább olyan sikeresek lesznek, mint a Manchester kerete. Ezt azonban nekünk kell megmutatnunk - a lehetőség viszont adott. Senki sem állíthat meg, ha a csapatban megvan a kellő minőség és a helyes hozzáállás."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Személy szerint nekem nagyon tetszik Wenger politikája, jó ötlet volt kiépíteni ezt a fiatalokból álló magot, és most nem csak a britekre gondolok. Nyilván ez a kérdés a United elleni meccs kapcsán merült fel, ezért hozta fel Wenger a manchesteri-példát. De házon belül is volt hasonló politikára precedens: a 80-as évek végén - 90-es évek elején egy olyan magot alakítottak ki az Arsenalnál, ami főként a saját nevelésű brit játékosokra épült. David O'Leary, Tony Adams, David Rocastle, Paul Davis, Michael Thomas, Paul Merson, Kevin Campbell és Ray Parlour alkották a 'saját' magot, és hozzájuk igazoltak még olyan tehetséges fiatalokat, mint David Seaman, Lee Dixon, Steve Bould vagy Nigel Winterburn. Szóval nem kell a 'szomszédba' menni, hogy követendő példát találjunk.
10 éve
Martinez még nem áll készen, ez jól látható volt a tavalyi Reading elleni ligakupa meccsen. Kellett ide Viviano... ha nem jött volna, biztos, hogy egy héten belül lesérült volna Szczesny és Lukasz is. Én úgy gondolom, Viviano akár hosszú távon is mearadhat a klubnál, mivel Fabianski jövőre megy a csapattól a lejáró szerződése miatt.
10 éve
Szczesny most akkor tényleg hosszabít?

Viviano-t végre egyszer megnézném azért a kapuba!Felesleges volt idehozni,ha egyáltalán nem véd...meg lettünk volna nélküle is, mert a két lengyel és alkalom adtán Martinez is bevethető.Szóval jó lenne,ha végre az olaszt is látnánk a kapuba, csak jókat hallottam róla.Kezdem sajnálni,hogy sose véd! :/

Szólj hozzá