Dennis Bergkamp a nemrégiben megjelent új könyvének promóciós rendezvényén beszélt az Arsenal jelenlegi helyzetéről is.

Az angol csapat élő legendája úgy gondolja, hogy Mesut Özil képes lehet győzelemre vezetni az Arsenalt, de egyedül nem lesz elég a német játékos - Bergkamp szerint a sikerhez a csapat többi tagjára is érthető módon szükség lesz.

A holland egy kis visszaemlékezéssel indította a saját Manchester United-Arsenal beharangozóját, az Ágyúsok számára nem éppen kellemes emlékkel.

"A két évvel ezelőtti 8-2-t nehéz lehetett átélni, az valóban egy nehéz időszak volt. Továbbra is mélyen kötődöm az Arsenalhoz, így ez az emlék nekem is fájó. Az ember tudta, hogy az nem volt az, amit a szurkolók vártak, vagy amit a menedzser várt volna. Nem úgy történt semmi, ahogyan kellett volna." - mondta Bergkamp.

Akkoriban az Arsenal, most azonban a Manchester United éli meg az átmenet időszakát - a nagy rivális a nyáron edzőváltáson esett át, s az új menedzser irányítása alatt még nem került minden építőkocka a helyére. Ennek kapcsán elmondható, hogy hosszú évek óta először az Arsenal lehet a favorit a rangadó megnyerésére, hiszen az elmúlt hét folyamán Arséne Wenger gárdája a Liverpool és a Dortmund ellen is bizonyította a rátermettségét.

A sikerekben kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy a nyár folyamán az Arsenal klubrekord összegért ismét világklasszis játékost igazolt Mesut Özil személyében, csakúgy, mint 1996-ban, amikor Dennis Bergkampot vette meg az angol csapat az Intertől.

"Értem a kettőnk közti összehasonlítást." - folytatta Bergkamp.

"Valamilyen szinten az ember várt már egy ilyen kaliberű igazolást. Úgy néz ki, hogy Mesut készen áll arra, hogy jól teljesítsen, de mindez csak akkor ér valamit, ha a többiek is felzárkóznak a szintjére. Az ember nem harcolhat egyedül, ezt én sem tudtam megtenni. Kell a menedzser, kellenek a többi játékosok, akik készen állnak a következő szint eléréséhez."

Az Arsenal szurkolói azonban ilyen téren sem panaszkodhatnak. Bár Özil nem mindig játszik kirobbanó formában, egy gólpassz még a leghalványabb teljesítménykor is belefér. Ezzel együtt több Arsenal-játékos szereplése is megsüvegelendő: Aaron Ramsey bombaformában van, Olivier Giroud rendkívül sokat fejlődött a tavalyi szezon óta, Wojciech Szczeny hozza a tehetségéből fakadó jogos elvárásokat, s a Mertesacker-Koscielny védőkettős is remekül teljesít.

Bergkamp a jövőről szóló kitekintést követően kicsit visszakanyarodott a múltba, s elárult néhány részletet az Arsenalhoz igazolásáról is - bővebbet erről a könyvéből lehet olvasni.

"Meglehetősen letört voltam akkoriban az Internél. Bevallom, nem számítottam arra, hogy az Arsenalhoz való igazolásom olyan nagy port kavar. Meglepődtem, ahogyan a média lehozta a transzferemet. Arra gondoltam, hogy itt igazán értékelnek engem."

"Ebben nagy szerepe volt Arséne Wengernek is. Akkoriban a Manchester Unitedet, vagy a Liverpoolt, netán a Newcastle-t említették a legjobb angol csapatoknak. Majd szépen lassan minden megváltozott és átalakult. Egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy sikerült trófeát nyernünk. Akkor gondoltam arra, hogy én ezt akarom csinálni a karrieremben."

Bergkamp kitért Ryan Giggs azon felvetésére is, miszerint az 1998-ban bajnoki címet nyert Arsenal keményebb játékot mutatott, mint az az Arsenal, amelyik 2004-ben veretlenül hódította el a Premier Ligát.

"Ezzel nem értek egyet. Akkor is voltak jó időszakaink, a '98-as csapat is jó keret volt egy erős angol mag köré építve. De a 2004-es csapat más volt. Minden egyes alkalommal úgy léptünk pályára, hogy nyerni fogunk. Ez nem volt meg 1998-ban." - zárta szavait a holland legenda.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

10 éve
Törölt felhasználó
Remélem flamó felvágja a köcsög fan pershitt :DD
10 éve
Törölt felhasználó
Off: Miért szokott néha több hozzászólást beadni, ha egyszer engedélyezem csak :)?
10 éve
Törölt felhasználó
Ki nem várja már :D
10 éve
Törölt felhasználó
Ki nem várja már :D
10 éve
Jajj de várom már!! :D

Szólj hozzá