Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal semmiképpen sem dőlhet hátra csak azért, mert az elmúlt héten két rangadót is megnyert - előbb a Liverpool, majd a Dortmund ellen.

Az Ágyúsokra a hétvégén újabb derbi vár, ezúttal a címvédő Manchester United otthonába látogat az Arsenal. A mérkőzés után két hétre ismét szünetre vonul a Premier Liga a válogatott találkozók miatt, ám az már biztos, hogy a londoniak fogják vezetni a tabellát a fordulót követően is. A kérdés az, hogy hány pont előnnyel.

"Nagyon sokat fejlődött a védekezésünk, nagyszerűen teljesítettünk az elmúlt két meccsünkön, de még sokat kell tennünk." - mondta Wenger.

"Semmiképpen nem juthatunk arra a következtetésre, hogy olyan helyzetben vagyunk, amikor már hátradőlhetünk. Mindössze két meccset nyertünk meg, ezen kívül pedig még semmi trófeát. Az a fontos, hogy mit érünk el a jövőben." - tette hozzá.

"A védelem azonban sokat javult, az első perctől az utolsóig lehet látni az elszántságot. A Dortmund elleni meccsen az embernek egy kis kétsége sem lehetett arról, hogy a figyelmünk elkaladozna. A koncentráció az elejétől a végéig magas szinten volt."

A francia menedzser ezzel kapcsolatban pedig a Koscielny-Mertesacker kettőst emelte ki.

"Remekül működik ez a kettős. Egyénileg is két kiváló védőről van szó, akik magabiztosan játszanak. Jól kiegészítik egymást, de azért az egész csapat besegít nekik a védekezésben."

"Kevésbé siettetjük a támadásokat, nem pánikolunk, s egy kicsivel több önbizalmunk is van. A Manchester United elleni meccs újabb lehetőségünk lesz ezt bebizonyítani."

"A csapat önbizalma nincs kőbe vésve, mindig változik, hol fel, hol le a legutolsó eredményeink függvényében. Mivel az elmúlt eredményeink rendben voltak, érezhetően magabiztosabb a játékunk is. De az elkötelezettségünknek és türőképességünknek is a megfelelő szinten kell lennie."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Ez a meccs után egy kicsit fellélegezhetünk majd, jön egy 13 napos kisebb szünet (a francia játékosainkon kivül). Én már egy döntetlent látatlanban aláirnék és szerintem Wenger is.
10 éve
Törölt felhasználó
jaja
10 éve
Én úgy érzem ha az Unitedet is sikerül megverni idegenben az egy akkora pluszt adhat hogy valós esélyeink lesznek a bajnoki címre. :)Ágyúsok!

Szólj hozzá