Az Arsenal ezen a héten két rangadó előtt áll: szerdán a Bajnokok Ligája F-csoportjában ezúttal Németországban játszik a gárda a Dortmund ellen, majd vasárnap a bajnoki címvédő Manchester United vendégei lesznek Arséne Wenger fiai.

Ez a fajta kettős terhelés már 17 éve része az Arsenal rutinjának, ezzel kapcsolatban pedig igencsak sűrű a csapat időbeosztása. A kapkodást elkerülendő, Wenger több intézkedést is hozott a csapat programját illetően, most ezeket osztotta meg az Arsenal szurkolóival.

"A meccset megelőző nap folyamán délelőtt még Londonban edzünk, majd délután utazunk a mérkőzés helyszínére." - mondta Wenger.

"Még aznap van egy hivatalos sajtótájékoztató, azt még le kell tudnunk. A meccs napján délelőtt 10 órakor gyűlik össze a csapat, ekkor beszéljük át a taktikát, kielemezzük az ellenfelet és kijelöljük a feladatokat. Ezt követi az ebéd, majd jön egy délutáni alvás, a meccs előtt egy kis teázás."

"Mielőtt még elindulunk a stadionba, még egyszer átbeszéljük a taktikát, és precízen azt, ahogyan játszani szeretnénk a meccsen. Ezt követően kijelölöm a kezdőt, és útra kelünk a stadionhoz."

A csapatnak külön szokásai vannak a meccset követően - beleértve azt is, hogy az Arsenal rögvest a mérkőzést követően a repülőtérre siet, hogy minél előbb visszaérkezzenek Londonba. Wenger elárulta azt is, hogy erre miért van szükség.

"A meccset követően azonnal indulunk Londonba vissza. Néhány csapat még marad a városban a meccset követően, de mi azonnal rögtön utazunk visszafelé függetlenül attól, hogyan játszottunk."

"Ezt azért csinálom, mert óriási izgatottság van a csapaton belül annak ellenére, hogy későn játszottunk. Mivel ilyen mérkőzések után nehéz aludni, egyes játékosok akár másnap hajnal 5-6 óráig is fennmaradhatnának, ha London helyett a szállodába mennénk vissza."

"Tehát ez esetben nyolc órakor ébresztenénk a játékosokat, amikor már kezdenének elaludni. Ráadásul így a következő napra is elveszítenénk őket, mert van, hogy délután 3-nál előbb nem érünk haza Londonba."

"Így még ha csak hajnal 4-kor érünk vissza Londonba, akkor is jobban járunk, hiszen a nap hátralévő részét megkapják pihenőnek a játékosok, de így nem vesztünk még egy plusz napot. Az elmúlt évek alatt ez lett a rutinunk."

Az Arsenal sora ezen a héten még egyszerű, hiszen a szerdai Dortmund meccset követően legközelebb csak vasárnap játszanak a játékosok. Ám a szezon korábbi szakaszában volt húzósabb is a program: szerdán egy kulcsfontosságú BL-meccset kell megvívni a Fenerbahce-vel, majd szombaton nem sokkal ebédidő után jött egy újabb idegenbeli meccs a Fulham ellen.

"Ha így jön össze a program, akkor a két meccs között lényegében csak egy átmozgatást tudunk csinálni, valamint felmérjük a játékosaink erőállapotát. Ki fáradt, ki fitt, ki milyen állapotban van. Lényegében túl sok technikai munkát nem tudunk végezni, hiszen nincsen túl sok időnk."

A statisztikák azonban azt mutatják, hogy Wenger gondolkodásmódja helyes, hiszen az Arsenal mindössze egyszer kapott ki a hétközi idegenbeli BL-meccsén - az utolsó hármat megnyerték -, s  hat meccse veretlenek a hétközi BL-meccset követő bajnoki fordulókon is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Törölt felhasználó
"a meccs előtt egy kis teázás"

Csak angolosan
10 éve
Törölt felhasználó
:D :D
10 éve
Törölt felhasználó
fecc: ezt az alvást én is valahogy így képzeltem el, azzal a különbséggel, hogy 2-3asával alszanak a szobákban. De a Podolski-féle örökmozgók meg nem hagynák aludni a Per-szerű nyugodt és pihenni vágyókat, ezért AW és SB folyton járőrözne 🧀
10 éve
Törölt felhasználó
fecc04, a terem közepén pedig egy hatalmas óra, ami kellemesen kattog majd aztán a határidőnél brutálisan elkezd kongatni, a srácok meg mezben kiugranak egyszerre az ágyból és kifutnak a pályára. :DD
10 éve
Fecc barátom, mit ittál ma este ?:D

Szólj hozzá