Arséne Wenger elégedett, hogy az Arsenal ötpontos előnyt szerzett össze a legközelebbi riválisukkal a 10. bajnoki forduló után, ám egyben figyelmeztett, hogy a dolgok rövid időn belül gyorsan is megváltozhatnak.

Az Arsenal legutóbb 2008 februárjában volt ötpontos előnyben a második helyezett csapat előtt, ám akkor az utolsó fordulót követően csak a harmadik helyen végzett a csapat.

Wenger nyilvánvalóan tudja ezt, ezért figyelmeztett arra, hogy november elején még senki se próbáljon komoly következtetéseket levonni a szezon végét illetően.

"Ha az Aston Villa elleni meccset követően azt mondtam volna, hogy ötpontos előnyünk lesz az első helyene, szaladhattam volna, mert meg akartak volna ölni."

"Ez is mutatja, hogy a dolgok milyen gyorsan változnak a futballban. Pontosan emiatt kell figyelnünk, mert a másik irányba is átcsaphatnak a dolgok. Koncentrálnunk kell, s fejlődnünk kell, mert még van hová." - tette hozzá Wenger.

"10 meccset játszottunk eddig, ez a bajnokság 25%-a. Láthatjuk az első irányokat és tendenciákat, ám ezek még nem véglegesek. November végén már sokkal tisztább lesz a kép."

A bajnokság mellett más területeken is fontos meccsek várnak az Arsenalra, legközelebb szerdán, a Dortmund ellen, ahol fontos pontokat kellene a csapatnak szerezni a továbbjutás miatt.

"Nagyon fontos, hogy tovább folytassuk a jó sorozatunkat, nagyon sokan fognak figyelni bennünket a Dortmund-meccs kapcsán."

"Nagy meccs várható, de addig is meglátjuk, ki hogyan regenerálódik a Liverpool elleni mérkőzést követően. Abban azonban biztos vagyok, hogy bárki is lép majd pályára szerdán, nagy vágya lesz a csapatnak a győzelem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Amikor minden klappol, akkor nincs értelme mellébeszélni, amikor gondok vannak, akkor meg nem kell kibeszélni, mert azzal csak borítaná a bilit, és még nagyobb sz*rban lenne a csapat.
10 éve
Törölt felhasználó
Nagyon tetszenek az utóbbi időben Wenger nyilatkozatai,diplomatikus és nem beszél mellé mint régebben.
10 éve
Törölt felhasználó
Tökéletes példája annak, hogy milyen könnyű utólag okoskodni :D :D

Szólj hozzá