A Liverpool elleni rangadót követően egy újabb fontos mérkőzésre készülhet az Arsenal: szerdán ismét a Dortmunddal játszik Arséne Wenger csapata, ezúttal Németországban.

Bár az Ágyúsok remekül kezdték az idei Bajnokok Ligáját, s két meccsből kétszer is nyertek, a harmadik mérkőzést kisebb meglepetésre hazai pályán veszítették el a tavalyi döntős Dortmund ellen.

Ezzel az F-csoportban három csapat is hatpontos - már csak ezért is lesz kulcsfontosságú mérkőzés a szerdai Dortmund-Arsenal derbi, s ezt a bombaformában játszó Aaron Ramsey is pontosan tudja.

"Azt gondolom, elég jól játszottunk ahhoz, hogy egy pontot megérdemltünk volna az előző meccsünkön. Így a csoport újra nyitottá vált. Nehéz lesz, de még mindig bizakodóak vagyunk, hogy sikerül továbbjutnunk." - mondta Ramsey.

"Korábban már jártunk a Dortmundnál, ahol egy kései gólnak köszönhetően döntetlenre tudták menteni a meccset. Ugyanakkor ismerjük már a stadionukat, tudjuk, hogy időnként nagyon ijesztő légkör tud uralkodni. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy megvan a csapatban a kellő minőség és színvonal, hogy jó eredményt érjünk el Németországban és hogy visszavegyük a csoport irányítását."

"Az Emiratesben egy kissé naivak voltunk, legalább döntetlenre kellett volna hoznunk azt a meccset. Teljesen kikapcsoltunk az utolsó 10 percre, majd egy kontrából megleptek bennünket. Megfizettük az árát, ilyen dolgok történnek ezen a szinten. Tanulni fogunk ebből."

"Magabiztosak vagyunk. Már azon a meccsen is voltak olyan időszakok, amikor mi domináltunk, s több gólt is szerezhettünk volna. De most egy más helyzetet kell megoldanunk."

"A Dortmund egy jól szervezett csapat remek munkamorállal. Ráadásul Lewandowski személyében van egy világklasszis csatáruk is. Tavaly döntések voltak a BL-ben, tudják, miről szól ez a sorozat."

"Hatalmas hangulat uralkodik a stadionukban, de játékosként ilyen körülmények között akar játszani az ember. A csapatból mindenki nagyon várja a szerdai meccset. Félelem nélkül indulunk Németországba - ugyanúgy fogunk rá készülni, mint mindegyik más meccsünkre."

"Izgalmas hét következik, de már nagyon várjuk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
Amúgy Gibbs-ről van valami hír? Lesérült vagy csak óvatosságból lett lehozva a pályáról szombaton?
10 éve
Törölt felhasználó
Az angolok kihoztak egy statisztikát miszerint a BVB átlagban 10 kilométerrel többet futott a tavaly BL szezonban, mint bármelyik más riválisa, leszámítva a Bayern-t!
Ez annyit tesz, hogy minden egyes mezőnyjátékosuk 1 kilométerrel többet fut meccsenként, mint az ellenfél játékosai. Tehát akinek -hozzám hasonlóan- olyan érzései voltak az Emiratesben lejátszott meccsel kapcsolatban, mintha a 'darazsak' legalább 1 emberrel többen lennének a pályán, az ennek volt betudható.

Szólj hozzá