Mikel Arteta úgy gondolja, hogy az Arsenal a Liverpool elleni rangadón aratott 2-0-ás győzelmével egyértelmű üzenetet küldött a vetélytársaknak.

Az Ágyúsok a második helyzetett liverpooliak ellen is folytatták a jó sorozatukat, ráadásul az eredmény mellett a játék is magabiztos és meggyőző volt.

A diadallal pedig az Arsenal jelenleg öt pontos előnnyel vezeti a tabellát a Liverpool és a Chelsea előtt. Arteta szerint a győzelemnek pedig fontos üzenete volt a többiek számára.

"Nagyszerű napunk volt szombaton. Ott akarunk maradni, ahol most vagyunk a tabellán, és nehézzé akarjuk tenni a többiek dolgát." - mondta a spanyol.

"Egy remek csapat ellen játszottunk, nagyon jó formában játszik a Liverpool már hetek óta. Számunkra nagyszerű erőfelmérő volt a szombati derbi, ahol megmutattuk, hogy mi is legalább olyan jók vagyunk, mint ők.

"Minden héten komoly erőpróbánk van, az emberek folyamatosan azt várják, mikor veszítünk. A Liverpool elleni meccsen ugyanakkor megmutattuk a vágyunkat, hogy az élen akarunk maradni. Úgy érzem, ez egy remek üzenet volt - otthon akartuk tartani a három pontot."

"Ugyanakkor persze tudjuk, hogy még nagyon sok van hátra."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Törölt felhasználó
Ramsey góljával egyszerűen nem tudok betelni. :) :)
10 éve
Törölt felhasználó
Most nem a tavaszról beszéltem, hanem az elmúlt évekről javítsatok ki ha tévedek. Bayern meccs óta "szárnyalunk" és remélem ennél már csak jobbak leszünk.
10 éve
Törölt felhasználó
Senki nem írta le a csapatot, a megjegyzésem csupán annak szólt, hogy várhatóan a BVB jóval komolyabb ellenállást fog tanúsítani, mint a Premier League bármelyik együttese. Tehát a bajnoki formánkból kiindulni felesleges!
10 éve
Törölt felhasználó
A Bayern tavaly látszólag nem vett komolyan, ráadásul jó eredmény volt nekik akár a vereség is, teljesen más lesz most a helyzet a Dortmunddal. Ezzel nem leírom a csapatot, mert bízom a győzelemben, de ettől függetlenül fölösleges a tavalyi BL meccsel összehasonlítani.
10 éve
Más stílusú meccsre számítok, de azért ne írjuk már le idő előtt a csapatot. A szombati meg a szerdai meccs között az a hasonlóság, hogy mindkettőt nyomás alatt kell végigjátszanunk. Ha tavaly meg tudtuk verni a későbbi győztes Bayernt, akkor egy Dortmundot is meg tudunk.
Két meccset meg táncsak kibírunk a következő válogatott meccsekig, aztán majd jönnek már vissza Walcotték is.

Szólj hozzá