Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján közölte a legfrissebb csapathíreket, amelyből kiderül, hogy a sérültek, illetve az eltiltottak közül egyedül Mikel Arteta térhet vissza.

A spanyol játékost a Crystal Palace elleni bajnokin állította ki azonnali piros lappal a játékvezető, ám mivel taktikai szabálytalanságot követett el a középpályás, csak egy mérkőzésre szóló eltiltás várt rá. Az eltiltás a keddi Chelsea elleni ligakupa meccsre is érvényes volt, így Arteta játékára már lehet számítani a Liverpool elleni meccsen.

Mathieu Flamini azonban még nem térhet vissza - a francia játékost ágyéksérülés miatt kellett lecserélni a Palace elleni meccsen. Wenger szerint nem komoly honfitársa sérülése, ám biztosan nem fog játszani sem a Liverpool, sem a jövő szerdai Dortmund elleni mérkőzésen. Leghamarabb a Manchester United ellen léphet tehát pályára Flamini.

Serge Gnabry továbbra is sérült, a német már a hétközi ligakupa meccsen sem vállalta a játékot egy bokasérülés miatt, a probléma pedig nem jött helyre időben ahhoz, hogy a Liverpool elleni keretbe bekerülhessen.

Theo Walcott állapota azonban már javul. Wenger állítása szerint az angol játékosnak halvány esélye van arra, hogy a Manchester United elleni derbire már fitt legyen, de sanszosabb, hogy csak a novemberi válogatott meccseket követően tér majd vissza az angol.

Lukas Podolski hétfőn megkezdhette a könnyített edzéseket, így várhatóan ő is a soron következő válogatott-találkozók után térhet vissza a keretbe.

Oxlade-Chamberlain visszatérése december környékén várható.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Aron21! Nem hiszem hogy erre sor fog kerülni. :D
10 éve
Jó, hogy Walcottra 2 hónappal ezelőtt 2 hetet mondtak... >:-(
10 éve
Törölt felhasználó
A MU ellen 3-0-ás vezetésnél megmondjuk Özilnek, hogy sántikáljon le a pályáról 10 percel lefújás előtt, az ilyen kamusérülésben úgy is gátlástalan általában az öreg:D
10 éve
Valahogy el kellene intézni, hogy Öziléket ne hívják be a tétnélküli barátságosokra. Nincs értelme annak, ha visszatér Walcott, közben meg más lesérül. Valahogy ezeket a rangadókat ezzel a kerettel le kell rendezni.
10 éve
Törölt felhasználó
Szarban lennénk, ha Arteta eltiltott lenne. Bár így sem túl rózsás a helyzet, ha azt nézzük, hogy a csapat összes szélsője egy időben sérült. Ha Özil-t, ha Wilshere-t toljuk ki a szélre, egyikük sem tudja hozni azt a szintet, amit a középpálya közepén tudnának.

Szólj hozzá