Olivier Giroud az ArsenalPlayernek adott nyilatkozatában elárulta, hogy egy csatárnak legalább annyira fontos a társak kiszolgálása, mint a gólok szerzése.

A francia játékos egyelőre jó formában játszik: a szezonban minden sorozatot figyelmbevéve már nyolc gólnál tart, ám ami még fontosabb, hogy a gólpasszok terén is kiemelkedő mutatókkal bír: a bajnokságban négy asszitja van, amivel vezető a vonatkozó statisztikai listát csapattársával, Aaron Ramsey-vel és az evertonos Kevin Mirallasszal.

A 27 éves francia pedig elárulta: kimondottan büszke arra a gólpasszára, amit Jack Wilshere-nek adott a Norwich ellen. Giroud és az angol küzéppályás között remek egyérintős összjátékot láthatott a közönség. A gólról készült visszajátszások pedig az egész világot bejárták.

Nagyszerű dolog volt a gólunk, az egész világot bejárta.

- mondta Giroud.

Nagyon büszke vagyok erre a találatra. Azt gondolom erény az, ha egy csatár nemcsak önző, hanem ki tudja szolgálni a társait, akik netán jobb helyzetben vannak a pályán, mint ő maga.
A csatárokat a szerzett gólok alapján ítélik meg, de azt gondolom, hogy a gólpasszok kiosztásánál is jeleskednünk kell, és én is megpróbálom segíteni a társaimat.
Nagyon egyszerű olyan játékosokkal játszani, mint Santi, Mesut, Tomas vagy Jack, ők mind támadó felfogású középpályások. Jó a kapcsolat köztünk a pályán, s olyan egyérintős játékot játszani, mint amilyet a Norwich ellen bemutattunk, igazi öröm.
Megpróbálunk minden meccsen ilyen játékot bemutatni, s fantasztikus, amikor összejön.

- tette hozzá a francia.

Arséne Wenger az elmúlt hetekben megdicsérte Giroud-t, mondván a csatár jó elszántsággal és fantasztikus munkabírással dolgozik mind a meccseken, mind az edzéseken.

Azt gondolom, hogy a technikám már korábban is adott volt, de valóban rengeteget dolgozunk ezen az edzéseken, így talán sikerült továbbfejlődnöm.
Az önbizalom sem elhanyagolható faktor. Jól kezdtem a szezont, jól sikerült a felkészülés ellentétben az előző idénnyel, amikor egyáltalán nem ez volt a helyzet. Már az előszezoni barátságos meccseken sikerült gólokat szereznem.

"Magabiztosnak érzem magam, ráadásul a menedzser is a támogatásáról biztosít. Megpróbálok minden nap fejlődni. De azt gondolom, sok függ az önbizalomtól is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Már tavaly is az egyik kedvencem volt, idén pedig imádom ,ahogy játszik.Walcott és Podolski visszatérése leveszi egy kicsit a válláról a terhet majd.Nagy pluszt fog jelenteni mindkettő.Szivesen megnéznek a későbbiekben egy Szczesny-Sagna-Koscielny-Mertesacker-Gibbs-Flamini-Rambo-Özil-Walcott-Giroud-Podolski tizenegyet, szerintem jól muzsikálna! :)
10 éve
Törölt felhasználó
Ebben a szezonban eddig fantasztikus.Nagyon sok labdát fejel le,gólokat lő stb. ,de az biztos,hogy egymagya kevés lesz,ha kupákért akarunk versenyezni.
10 éve
Én azért bírom, mert amellet, hogy egy igazi erőcsatár és remekül fedezi a labdát, remek teknikai képeségekkel rendelkezik. Olyan labdákat ad, hogy öröm nézni. Csak félő, hogy egyedül kevés lesz a hosszú, fáradságos szezonra.
10 éve
Törölt felhasználó
Való igaz, én elsősorban az ereje és az önzetlensége miatt szeretem Giroudt és a játékát.

Szólj hozzá