Arséne Wenger a Chelsea elleni ligakupa meccs előzetesében elárulta, kik lezsnek azok a játékosok, akikre számítani fog a Kékek elleni mérkőzésen kedden.

A francia menedzser már a Crystal Palace elleni találkozót követően jelezte, hogy várható a rotálás a ligakupára készülő csapatban, de egy olyan keretet igyekszik összeállítani, amelyiknek lesz esélye a továbbjutásra.

Bár a hétfői edzésen minden fitt és bevethető állapotban lévő játékos részt vett, várhatóan lesznek cserék leginkább azok között, akik az elmúlt hetekben végigjátszották a meccseket. Így lehet Lukasz Fabianski, Nacho Monreal, Thomas Vermaelen, Tomas Rosicky vagy éppen Nicklas Bendtner játékára számítani.

A ligakupa meccseken mindig van esélyünk a fiatalaknak is, ám többen közülük sérüléssel küszködnek.

"Serge Gnabrynak bokaproblémái vannak, kapott egy rúgást a szombati meccsen. Holnap még lesz egy vizsgálata, csak utána dől el, hogy kiket fogok játszatni este." - mondta Wenger Gnabryról, aki hétfőn új hosszú távú szerződést írt alá a csapattal.

"Thomas Eisfeldnek hátproblémája van, Gedion Zelalem pedig nem teljesen fitt még, ő majd az U18-as csapatban játszik majd egy félidőt a héten. Emmanuel Frimpong nincs még bevethető állapotban, így Isaac Hayden ugrik majd be a helyére. Ryo Miyaichi játékára is lehet számítani, főleg, ha Gnabry végül nem jön helyre."

A fiatalokat néhány tapasztaltabb társuk fogja segíteni, így akár Jack Wilshere is pályára léphet kedden. Mikel Arteta és Mathieu Flamini azonban különböző okok miatt biztosan nem fognak játszani.

"Wilshere rendben van, akár játszhat is."

"Artetát egy meccsre tiltották el, így nem fellebbezünk."

"Ami pedig Flaminit illeti: ma volt egy vizsgálata, holnapra várjuk az eredményeket. Ágyéksérülésről van szó, de nem tudni, pontosan mennyit kell kihagynia. De nem tűnik túl súlyosnak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

10 éve
Törölt felhasználó
szasza!
azért Arteta védekezését lekicsinyleni elég fura, hiszen az egyik legjobb mutatókkal rendelkezett a tavalyi szezonban,ami a védekezést illeti, emellett pedig pont amit te negativumként hoztál fel a kapcsán, az az igazi erőssége: a taktikusság.Ésszel játszik, osztja a labdákat, ő volt gyakorlatilag a capat motorja (főleg az első szezonjában),csak sokan ezt nem értékelik,mert csak a gólokat nézik,stb. Flamini kétségtelenül erősebb védekezésben,elsősorban a mentalitása miatt is,viszont pont ez sokszor a hátránya is. Benne van a hiba lehetősége,van hogy kapkod,valamint rengeteg a felesleges,sárga lapos szabálytalanság a játékában. Az idei formát nézve Flamini jobb,de Arteta védekezői képességeit megkérdőjelezni elég erős dolog.
A nézhetetlen meccs kapcsán csak annyi észrevétel,hogy pl az Arsenal-Barca (2-1) is nézhetetlen volt? :D mert 90 percen keresztül görcsbe volt a gyomrom,hogy bármikor kaphatunk gólt,mégis parádés meccsnek éltem meg,nem pedig nézhetetlen találkozónak!
10 éve
Törölt felhasználó
Klasszikus vkp leigazolást ne várd, mert olyan tuti, hogy nem fog jönni. Wenger mindig is a sokoldalú középpályásokat szerette, és ez manapság hatványozottan igaz. Elég ha ránézel a mostani kp-ra, a legtöbb játékosunk szinte mindenhol bevethető a kp-n belül. Visszatérve Artetára, tudomásom szerint ő még utánpótlás szinten vkp volt és utána tolták feljebb. Ahhoz képest több mint jól megoldja ezt a pozíciót az elmúlt 1,5-2 évben. Az, hogy ég és föld lenne a különbség közte és Flamini között? Nem hinném, bár Flamini inkább "klasszikus" vkp tulajdonságokkal rendelkezik (amellett, hogy passzjátékba több mint jó), mint a spanyol, de ő főleg a jó helyezkedésével(IQ) tudja kompenzálni a gyengeségeit. Ramsey is nagyon szépen megoldja a védekezést ha éppen az a szerepe. Hol jobb ha "elöl ugrál vagy hátul védekezik"? Kicsit megfeledkeztél a sokoldalúságáról, mindkettőt meg tudja oldani, a helyzetei meg tavaly is ugyanígy megvoltak, akkor rendre kihagyta, idén belövi. De nem csak a gólok száma miatt lehet rá mondani, hogy ugrásszerűen nőtt a teljesítménye. Csapaton belül övé a legtöbb gól, gólpassz, szerelés, sikeres passz, és Pl szinten is ott van az élmezőnyben. Tény, hogy Flaminivel jobban működik a középpálya, Ramseyvel pazar duót alkotnak, de ilyen játékosok mellett tudnunk kell nélkülözni őt néhány meccs, ne adj isten hosszabb idő erejéig.
10 éve
Az hogy ki van eltévedve:D eléggé nézőpont kérdése...de a vicc kedvéért tegyük fel, hogy én nem találok ki az erdőből csak akkor ha az itteni kommentekben foglaltakra bízom életem.....nah így nézve ki van eltévedve akkor?:D Picit érdekes az itteni légkör, mindig a többséggel kell egyet érteni? Én már csak ilyen balfasz vagyok hogy ragaszkodom a véleményemhez hacsak nem olvasok olyat ami alapjaiban dönti meg a fejben összerakott Pitagorasz tételem.....! Ritka!:D

Arteta-Ramsey kérdése,,,,,érzékeny terület főleg az elmúlt szezonban mutatott....mit ne mondjak elég gyengus Ramsey játék után. Jelenleg rosszat nem mondok rá én sem bár az utóbbi két meccsen azé már csöppet visszavett a srác is a lendületből de még így is szárnyal a múltbéli dolgaihoz képest. Az Ő párosukkal annyi a gebasz részemről, hogy két olyan játékostól várunk el minőségi védekezést akinek nem ez a profilja. Az hogy oda lett rakva mert nem vettünk vkp-t az engem nem érdekel. A walesi srác hol játszik jobban ha elől ugrál vagy ha hátrébb védekezik? Igen ott...elől. Arteta meg csupa szív ember aki odateszi magát de ég és föld az Ő és Flamo védekezésbeli képessége. Amíg Flamo labdát szerez abból indít Wilshere-t, Ramsey-t etc. addig Arteta 184-ből egyszer tesz így. Ő kivágja vele azonos helyen lévő gamernek oldalra vagy Mertenek vagy Kosinak.....majd mutogat hogy mehet még az hátrébb is....no amikor az ellen játékosai már a a gólvonal környékéig nyomulnak ránk akkor Sziszi megunja a passzolgatást és belevág egyet ami 10ből 9szer ellenfélhez kerül mert hiába fejeli le Giru körbeveszik 3an. Ebben látom én az átkozott nagy különbséget, hogy embertelen módon visszavesz a lendületes támadójátékból ha pusztán Arteta van és mellette nem Flamo védekezik. Napoli ellen faszán kiegészítették egymást de ilyet az Arteta-Ramsey duótól nem láttam az előző szezonban....cáfoljanak rám szombaton (vagy inkább ne és játszon Flamo).

Ui. egyébként a nézhetetlen meccs kifejezés stimmel mert az nézhetetlen ahol 92 percen keresztül gyomorideged van...hogy ne kapjunk gólt. Most ahogy indult az év még ha egyenlített az ellen akkor sem volt ez....ez a nézhető meccs.
10 éve
Törölt felhasználó
1-2 ember itt eléggé el van tévedve, tavaly év végén azért játszottunk "nézhetetlen" focit (maximum saját magunkhoz képest), hogy elérjük azt a nyamvadt 4.helyet. Minden egyes meccs élet-halál volt és muszáj volt nyernünk, többek között ez alapozhatta meg Özil érkezését is. Az, hogy mi baja van itt néhányotoknak az Arteta-Ramsey párossal meg teljesen érthetetlen számomra.
10 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Azzal vitatkoznék, hogy "mák" győzelmeink voltak, mert elég sokat melóztak a játékosok, hogy jöjjenek az eredmények. A "nézhetetlen" foci pedig saját magunkhoz, és az Arsenaltól megszokotthoz képest volt nézhetetlen, de akkor szerintem senkinek sem volt ezzel különösebb baja, és nagyobb elvárásai sem voltak attól a csapattól.

Arsenaldenis! Ezt nem lehet így ketté bontani, Özil jelenléte nyilván megkönnyebbíti a többiek dolgát, de Flamini szereplése legalább ennyire befolyásoló tényező. Akár Ramsey, akár Wilshere játszik mellette, sokkal szabadabban mozoghatnak, jobban felvállalhatják a támadójátékot, ennek köszönhetően van 2. hulláma a támadásainknak. Tehát mindkettőjük játéka hatással van a jelenlegi szereplésünkre.

Szólj hozzá