A hétközi Bajnokok Ligája-szereplést követően ismét a Premier Ligával folytatódott az Arsenal szezonja.

A bajnokság 9. fordulójában a kiesés ellen harcoló Crystal Palace látja vendégül Arséne Wenger csapatát.

A francia menedzser az alábbi kezdőt nevezte a héten az edzőjét menesztő londoni csapat ellen:

Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Flamini, Ramsey, Ozil, Cazorla, Giroud. A cserék Fabianski, Monreal, Vermaelen, Wilshere, Rosicky, Gnabry, Bendtner voltak.

A mérkőzés az Arsenal fölényével kezdődött, ám a vendégek passzjátéka helyenként túl körülmények és komplikált volt, a Crystal Palace-nak nem okozott különösebb gondot leolvasni Artetáék játékát.

Az Arsenal dolgát pedig még inkább megnehezítette az a tény, hogy Mathieu Flaminit ágyéksérülés miatt már a 9. percben le kellett cserélni - a francia középpályás helyét Serge Gnabry vette át.

A Palace ellenben félelem és veszítenivaló nélkül támadott, s az első játékrészben összességében elmondható volt, hogy inkább ők kerültek közelebb a vezető találat megszerzéséhez.

A második félidő elején azonban az Arsenal szerezte meg a vezetést, méghozzá tizenegyesből. A Palace tizenhatosán belül ugyanis Gnabry ellen szabálytalankodtak, a büntetőt pedig a csapatkapitány, Arteta értékesítette.

A 65. percben azonban újabb fordulópont következett a meccsen: egy Arsenal-szögletet követően a Palace próbált volna meg kontrázni, ám az utolsó ember Chamakhot Arteta már csak lerántással tudta megállítani. Chris Foy ezek után kiállította a spanyolt.

A kiállítást követő 10 perc a Palace-ról szólt: a hazaiak egy alkalommal a keresztlécet is eltalálták, később pedig Wojciech Szczesny-nek kellett bravúrral védeni.

A tíz emberrel játszó Arsenal azonban nem adta fel. Előbb a csereként beálló Monreal került közel a második gól megszerzéséhez egy remek egyéni akciót követően. Később azonban jött is a találat: egy kontrát követően Ramsey remekül ívelte a bemozgó Giroud fejére a labdát, a francia pedig ezt már nem rontotta el, s bebiztosította az Arsenal számára a három pontot.

Összességében egy felejthető, kissé csalódást keltő teljesítményt produkált a csapat a kiesőjelölt Palace ellen, ám megérdemelten szerezték meg a három pontot.

A folytatás jövő kedden a Chelsea ellen a Ligakupában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (79)

10 éve
Csicska MU ezt is bemákolja valahogy, mint a Sociedad ellen...
10 éve
Törölt felhasználó
Ennek kár örülni, meg érthető, akkor lesz gáz ha minket meg megvernek.
10 éve
Törölt felhasználó
juust! ;) :D :D
10 éve
Törölt felhasználó
égett tehénszagot érzek
10 éve
Törölt felhasználó
Ha csak egy meccs, akkor megnyugodtam.

Ez egy nagyon fontos győzelem volt, nem játszottunk jól, de így is hoztuk a meccset.
Ezek nagyon kellenek.
és remélem most megint felfele fog ívelni a játékunk színvonala, mert az utóbbi 2 meccset nagyon szarul játszottunk.
jönnek a rangadók, nagyon kell a jó játék!

GYYERRÜÜNNKKK FIÚÚKK!!
COOMMEE ONN GUNNERSS!! GOO GUNNEERRSS!!

Szólj hozzá