Aaron Ramsey boldogan nyugtázta, hogy a Norwich elleni 4-1-es győzelmet követően az Arsenal visszavette az első helyét az angol élvonal táblázatán, amelyet a Liverpool botlása következtében már egyedül vezet.

Bár a szezon végéig még hosszú az út, a walesi játékos elégedett, hogy ezúttal nem halmozott fel ponthátrányt a csapat, mint tették azt az elmúlt néhány évben.

Csak úgy tudunk megbirkózni azzal, hogy vezetjük a tabellát, ha mindig csak meccsről meccsre készülünk és gondolkozunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden egyes mérkőzésen mindent beleadunk, s sosem dőlünk hátra. Azt kell hinnünk, hogy minden meccsünk könnyű lesz.

- mondta Ramsey.

Minden meccsen ott van a lehetőségünk, hogy pontokat szerezzünk. Ugyanakkor csak magunkra kell koncentrálnunk, s a tabella jelenlegi állása is azt mutatja, hogy jól csináljuk a dolgainkat. Néhány csapat jelenleg küszködik, míg a többiek egymás elől lopják el a pontokat. Csak magunkra kell figyelnünk.

A mostani szezon előtt 2010 januárjában fordult elő legutoljára, hogy az Arsenal vezette volna a tabellát. Ramsey szerint az idei évben a jó szezonkezdés volt a kulcs.

A szezonkezdés az egyik olyan terület, amelyben a legtöbbet fejlődtünk. Az elmúlt években ugyanis már az első meccseken komoly hátrányba kerültünk az éllovasokhoz képest. Most azonban erősen kezdtünk - a liga első helyén állunk, s itt is akarunk maradni.

A walesi játékos végezetül a Norwich elleni góljára tért ki, amely már a kilencedik találata volt ebben az évben.

Láttam, hogy a két Norwich-védő ki akar rám támadni, szóval inkább a lövőcselt választottam. Majd jött még egy védő, és ugyanez a csel ismét hatásosnak bizonyult. Aztán már csak elküldtem a labdát a kapusuk mellett.
Magabiztos vagyok jelenleg. Az önbizalom egy fontos dolog a futballban, emellett higgadtan kerülök helyzetbe az ellenfél kapuja előtt, s kihasználom ezeket a sanszokat.

- tette hozzá a remek formában játszó walesi játékos.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
Mégha 80, de ismerve a sok csicska önimádót, biztos 20 alatt akarnák. De semmi képp nem mehet, itt a helye. Idén egyszerűen szenzációs! ;)
10 éve
Törölt felhasználó
Má' "várom", hogy melyik csürhe jelentkezik be érte, egy 80 milliós ajánlattal :-S

Szólj hozzá