Nacho Monreal ide szezonja nem indult túl fényesen, a spanyol balbekk ugyan tíz alkalommal kapott szerepet, de ezek közül csak kettő összecsapáson kezdett, abból az egyik a WBA elleni ligakupa találkozó volt.

Arsene Wenger többnyire csak csereként számol az idei év januárjában érkezett válogatott védővel, első számú választása Kieran Gibbs, aki jelenleg kiváló formában futballozik; 10 alkalommal kezdett, a napokban pedig már az angol válogatottba is meghívót kapott a saját nevelésű játékos.

Monreal-t ugyan frusztrálja a jelenlegi helyzet, de nem riad vissza a versenyhelyzettől, s kész megharcolni a helyéért a csapatban. A 27 éves játékos a kialakult szituáció ellenére pozitívan tekint a Gibbs-sel való versenyhelyzetére, s elismeri a fiatal angol teljesítményét.

Úgy gondolom, hogy pozitív a kettőnk közti rivalizálás. Véleményem szerint mindketten remek játékosok vagyunk, mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken 100%-ot nyújtunk a csapatért.
Az igazat megvallva, nehéz időszakon megyek most keresztül. A menedzser Kieran-t favorizálja velem szemben, de az igazsághoz tartozik az is, hogy remek teljesítményt nyújt. Azokon a mérkőzéseken, amelyeken pályára lépett mindig jól teljesített, emellett a csapat szekere is jól megy most, úgy hogy nem látom az okát annak, hogy változtatásra legyen szükség a közel jövőben.
Azon kivűl, hogy keményen edzek és a legjobbamat nyújtom nem tudok mit tenni. Amikor megkapom a lehetőség, szeretném azt megragadni és megmutatni a menedzsernek, hogy számíthat rám.
Frusztráló a jelenlegi helyzet, hisz minden játékos játszani akar, nem is lehet más a cél. Viszont jelenleg én csak kispadról nézhetem a mérkőzéseket, amitől őszintén szólva szenvedek. Ennek ellenére várni fogok a lehetőségemre, továbbra is keményen edzek, és megmutatom a menedzsernek, hogy nem adom fel egy könnyen.
Ha Kieran-nak bármiféle problémája akad, én ott leszek és bizonyítani fogok. Élni akarok az esélyemmel.


Manapság elengedhetetlen, hogy egy top klubnál ne legyen két hasonló, klasszis képességű játékos, s ezzel Monreal is tisztában van.

Természetesen a legmagasabb szinten nagy verseny folyik a helyekért, ez teljesen normális. Így van rendjén.
Logikus, ha egy posztra van két minőségi játékosod, akkor az fog játszani, aki éppen jobban teljesít, jobb formában van. Ez a helyzet csak jobb teljesítményre sarkallja a játékosokat és azt jelenti, hogy egy percig sem relaxálhatsz. Ha feladod, nem fogsz játszani. Nyilvánvalóan ez a fajta versenyhelyzet jó hatással van a csapatra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
fecc! Jack: "38DD? Nem mondod!" :D
11 éve
Hétvégén Vermaelen-nel együtt kezdhetne. Koscielny-re és Mertesacker-re is ráfér egy kis pihenés. Főleg, hogy kedden jön a Dortmund elleni rangadó.
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó védő, de nincs szerencsés helyzetben, mivel előtte egy angol srác van, aki bombaformában játszik. A szezon hosszú, meg fogja ő is kapni a lehetőséget, ahogy Jenkinson is szóhoz jut Sagna mellett, remélem ezt kivárja türelemmel. Régen volt ilyen, hogy egyes posztokra minőségi 'cseréink' vannak (:
11 éve
Törölt felhasználó
hát igen eléggé háttérbe szorult .. néha rotálhatna azon a poszton mert általában már szélsőként számol vele nem pedig védőként..

Szólj hozzá