Arsene Wenger a válogatott szünetben elmondta, hogy az Arsenal ismét aktív lesz januárban, ha megtalálja a kellő minőséget.

Az Arsenal idén nyáron szabályosan bankot robbantott, amikor megvette Mesut Özilt. Wenger készen áll megint költeni.

Ha szükség van rá akkor költeni fogunk. Pusztán a marketing miatt nem fogunk senkit igazolni, de ha a minősége miatt, akkor miért ne ?

Nem zárom ki, hogy ismét visszamenjünk a piacra. Nem zárom ki egyáltalán, de nem akarok spekulációkat látni, mivel épp most ért véget az átigazolási időszak. A következőig még van időnk, jelenleg a játékra kell összpontosítnunk.

 - Az Arsenal következő nagy igazolása Karim Benzema lehet, aki az elmúlt hetek pletykái szerint érkezhet az Arsenalhoz. A Real Madrid terve ugyanis Luis Suarez megszerzése, így az Arsenal egy 20 millió font körüli összeget ajánlhat a francia támadóért.

Wenger Özilre is kitért

Természetesen nagy felelősség ennyi pénzt elkölteni. Viszont úgy érzem, jó helyzetben voltunk, mivel megvoltak a forrásaink. Előtte nem tudtunk volna ennyi pénzt elkölteni, mert nem volt miből, ez ennyire egyszerű.

Nyilván nagy felelősséget vállaltunk, amikor fel akartuk építeni anélkül a stadiont, hogy ne menjünk csődbe. Az első év nehéz volt, mivel sok játékost vesztettünk el. Mostmár sokkal kényelmesebb a pénzügyi helyzetünk. A legjobb játékosok az Arsenalban akarnak játszani, mi pedig ha megtaláljuk őket akkor költeni fogunk.

- azonban Wenger figyelmeztet. Az átigazolási politika nem változott meg.

Nem, nem fogunk irreális áron vásárolni. Az átigazolási politikánk ugyan az maradt. Mindenki szeretné, hogy világklasszis játékosok játszanak itt, azonban ez csak akkor történik meg ha a lehető legjobb áron tudjuk leigazolni őket.

Az a célom, hogy a csapat 60-80 százaléka az ifiből kerüljön ki. A klub hagyománya hatalmas, mi pedig úgy akarunk a legmagasabb szinten focizni, hogy a sztárokat 'belülről' neveljük ki. Jack, Aaron, Keiran ilyen jellegű játékosok. Az ilyen klasszis játékosok kellenek, akik segítenek még erősebbé válni.

- zárta

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

11 éve
Törölt felhasználó
Ezek a nyomorult franciák. Még jó hogy mind az öt simán elférne bármelyik PL csapatban. Még 3-4 kéne.
11 éve
Törölt felhasználó
Lewa nem a Bayernhez megy? Még egy Francia? :D
11 éve
Törölt felhasználó
fecc04, Pontosan.
11 éve
Törölt felhasználó
Tök mindegy, hogy Benzema vagy Lewandowski. Mind a kettő sztárcsatár, nekünk meg egy olyan kell. Az, hogy beillik e vagy nem ,az legyen Wenger baja.
11 éve
Törölt felhasználó
100szor inkább lewa mint benzema, de akkor már inkább várjuk meg a nyarat és a lejáró szerződéhez közelítő rooney vagy suarez pároból csenni, addigra már vonzóbb csapat is leszünk egy PL trófeával a vitrinbe :D :D :D

Szólj hozzá