Robert Pires, az Arsenal francia legendája elsimerően nyilatkozott Mesut Özilről. Pires az Arsenal hivatalos magazinjának elárulta, a német játékos egy másik klaszsira, Zinadine Zidane-ra emlékezteti.

Özil a nyári átigazolása után remekül játszik az Arsenalban, látszólag máris beilleszkedett az új együttesében és Londonban is. Pires szerint nem fér ahhoz kétség, hogy a 24 éves német játékos kulcsember lesz Arséne Wenger együttesében.

"Azt gondolom, hogy Arséne Wenger és az Arsenal egy valódi világklasszist igazoltak le Özil személyében." - mondta Pires.

"Szerintem ő a legjobb irányító középpályás a világon, ezt már a Real Madridban és a német válogatottban is bizonyította. Úgy gondolom, hogy pontosan ő hiányzott az Arsenal keretéből eleddig."

"Óriási átigazolást húzott meg ezzel Wenger, s nem csak a játékot illető kérdésekről beszélek. Özil az egész csapatnak önbizalmat fog adni, az ellenfelek újra félni fognak az Arsenaltól. Továbbá egy ilyen kaliberű játékos leigazolása tovább növelte az Arsenal preszítzsét, mint élcsapat."

A francia játékos azt is hozzátette, melyik másik világsztárhoz tudná hasonlítani Özilt.

"Ha olyasvalakivel kellene összehasonlítanom Özilt, akivel én is játszottam korábban, akkor Zidane-t mondanám. A német sok mindenben hasonlít rá: a meglátásait, a labdaérintéseit és a zseniális képességeit illetően is."

"Mint ahogyan a többi Arsenal-szurkoló, akik éveket vártak egy ilyen klasszis leigazolására, én is nagyon boldog vagyok, hogy Özilt a csapatban tudhatjuk. Fantasztikus lesz az Arsenalban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

11 éve
Törölt felhasználó
A hozzáállására egy rossz szavam se lehet, de továbbra sem értem, miért ne lenne jogos felvetés a csapatban betöltött szerepe. Az egyik legjobban fizetett játékosunk, aki a szezon 2/3-ában nem is bevethető, ráadásul nem is alapember, de a hozzáállása csak úgy semmissé tenné a felsorolt faktorokat, vagy immúnissá tenné a kritikákkal szemben?

Robin1114! Cazorla bal oldalon, vagy úgy általánosságban is >>> Rosicky. A másik meg az, hogy emberemlékezet óta nem is játszott a bal oldalon a Napoli meccs előtt.
11 éve
Törölt felhasználó
Touré 5! Az egy dolog, hogy hajlamosak vagyunk egy-egy Arsenal játékost 'felsztárolni' - ez talán megbocsátható egy Arsenal szurkolói oldalon -, de még mindig jobb, mintha az adott játékos nem kapná meg azt a tiszteletet sem, ami jár neki.
11 éve
Törölt felhasználó
Nem volt itt senki se elájulva a teljesítményétől, inkább az volt a probléma, hogy néhányan a hozzáállását és a csapatban levő helyét is megkérdőjelezték, ami egyáltalán nem jogos.
11 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom hol írtam olyat, hogy Rosicky szar lenne. Azokkal a kommentekkel nem értek egyet akik szerint olyan hűű de jó a teljesítménye. Én nem várom el már tőle a kiemelkedő teljesítményt, mert már inkább csak perember, de nekem lehet az a véleményem róla, hogy sokan felhúzzák a teljesítményét ahhoz képest amit nyújt.
Elfogadom én a Ti véleményeteket.
11 éve
Törölt felhasználó
Rosicky a legjobb perememberünk,aki szidja nemtudom milyen meccset néz úgy általában,tény hogy sokat sérült,de amikor játszik,ki sem lehet venni a csapatból,bal szélen Tomas játssza meg a legjobban az "5. középső középpályást"talán a Napoli ellen nem volt annyira jó,de előtte nálam simán kezdő szint.

Szólj hozzá