Steve Bould:
A tartalékok edzőjeként folyamatosan az élmezőnyben tartotta a rábízott keretet, aztán Pat Rice visszavonulását követően Ő lett Wenger segéde. A 2012-13-as szezon felkészülési időszakában már látható volt Bould munkája a csapat védelmén, hiszen a korábbi össze-vissza védelmet egységessé tette. Állítólag minden egyes játékossal elbeszélgetett és elmondta a véleményét a nyújtott teljesítményről. Úgy tűnik a Wenger-Bould páros nagyon ütőssé vált az első szezon után, hisz az utóbbi időben a csapat védekezés és támadás terén is kiemelkedőt nyújt.

James Shea:
Az angol kapus meghatározó embere volt a kupagyőzteseknek. Az érkezésekor hatalmas tehetségként kezelték, többen benne látták Anglia jövőbeli első számú kapusát is. Az Arsenal felnőtt csapatának kispadján több alkalommal is helyet kapott, de nem sikerült megragadnia a kiválóan teljesítő Szczesny mellett. 2010-ben kis híján az angol felnőtt válogatottba is bekerült, miután a Háromoroszlánosoknak több kapusa sérülés miatt nem volt bevethető. Az Arsenal után játszott a Southampton és a D&G csapatánál, de ott sem sikerült gyökeret vernie. 2013 nyarán szerződése lejárt a klubbal. Jelenleg az angol alsóbb osztályban található Needham Market csapatánál játszik.

Craig Eastmond:
Az Arsenal utánpótlás csapatának egyik alapembere volt és egy időben úgy tűnt, hogy a felnőttek közt is megragad majd. A kupagyőzelem után az első kerettel készülhetett és néhány meccsen lehetőséget is kapott Wengertől, főleg a középpályán. Állítólag az edzésmunkájával gondok voltak, ezért egyre mellőzöttebbé vált. A Millwall és a Wycombe után a Coldhester csapatához is kikölcsönözte az Arsenal, azonban a várt szintet nem hozta. 2013 nyarán a 3. osztályban játszó Colchester leigazolta. Azóta ott az egyik alapembernek számít.

Kyle Bartley:
Utánpótlás válogatottként került az Arsenalhoz. Ő is a kupagyőzelem után jutott a felnőttek közé. A BL-ben játszhatott is, de közel fél évvel később a Sheffield United csapatához került kölcsönbe. A 2010-11-es szezonban ismét a Sheffieldhez került, ahol szeptemberben sérülést szenvedett, majd végül a helyét is elvesztette. 2011 januárjában a Rangers-höz igazolt kölcsönbe. Márciusban megsérült, így visszakerült az Arsenalhoz. A következő szezont a Rangers-nél játszotta végig. 2012-ben a Swansea City leigazolta. Jelenleg a Birmingham Citynél van kölcsönben a Swanseatől. 

Luke Ayling:
10 éves korában került az akadémiára, egyébként nagy Chelsea drukker volt akkoriban. Az Arsenal összes utánpótlás csapatában megfordult és a kupagyőzelem idején Bartley-val alkották a védelem tengelyét. A felnőtt keretben egyetlen meccset sem játszhatott. 2010-től a Yeovil Town játékosa.

Thomas Cruise:
Utánpótlás válogatottként került a klubhoz. A kupagyőzelem idején leginkább bal védő poszton játszott. 2009-ben Ő is lehetőséget kapott a BLben az Olympiakosz ellen, ez volt az egyetlen első keretben lejátszott meccse. 2010-ben a Carlisle Unitedhoz került kölcsönbe, aztán 2011 nyarán a szerződése lejárt. Jelenleg a 4. osztályban szereplő Torquay United csapatában futballozik.

Henry Lansbury:
Bejárta az összes utánpótlás válogatottat és az Arsenalnál is végigjárta a 'szamárlétrát'. Mindenki úgy gondolta, hogy belőle a jövő egyik legfontosabb Arsenal játékosa lehet. 2008-ban professzionális szerződést kötött a klubbal, majd kis idő múlva a Scounthorpe United-hoz került. Ezt követte a Watford, Norwich és a West Ham csapata. Mindenki értetlenül állt a körülötte kialakult helyzet előtt, hiszen amikor lehetőséget kapott az esetek többségében bizonyított, ennek ellenére soha nem lett olyan játékos, aki képes lett volna beugrani a felnőttek 1-1 meccsére. Talán az akkoran a klubnál szereplő Denilson, Diaby és Song hármas miatt kerülhetett Ő háttérbe. Aztán jöttek Wilshere-ék, akik végleg megpecsételték Henri sorsát. Jelenleg a Nottingham Forest csapatában játszik.

Jack Wilshere:
9 éves kora óta az Arsenal játékosa. Még a kupagyőzelem előtt felkerült az Arsenal felnőtt keretéhez, egész Anglia figyelmét magára vonzzva. A 2008-09-es szezonban helyet kapott a felnőttek keretében az akkor még mindössze 16 éves játékos. A 2009-10-es idén felkészülési időszakában kiemelkedően teljesített és a szezon további részében még néhány meccsen játszhatott, míg 2010 januárjában a Bolton csapatához került kölcsönbe. Miután visszatért egy sokkal agresszívebb és erősebb játékost láthattunk személyében a pályán. Az Arsenal alapembere lett és a 2010-2011-es szezon legtöbb meccsén játszhatott is. Az év csapatában helyet kapott és Ő lett az év fiatal játékosa. 2011 nyarán megsérült, ami után hosszú időt volt kénytelen kihagyni. van Persie távozását követően Ő viselheti a 10-es mezszámot. A korábbi sérülése következtében volt több kisebb visszaesése. Mostanság ismét kezd a sérülése előtti formájában játszani. Jelenleg kihagyhatatlan az Arsenal kezdőjéből!

Fancis Coquelin:
Francia utánpótlás válogatottként érkezett az Arsenalhoz. Érkezését követően az első csapattal készülhetett az új szezonra, de igazi áttörést csak Lorientben kölcsön-játékosként eltöltött szezon után érte el. 2011 és 2013 közt több meccsen játszhatott, megfordult a védelem két szélén, szélső középpályásként és belső középpályásként is és számos alkalommal a csapat legjobbjai közt volt. Az idei szezont a Freiburg csapatánál tölti kölcsönben.

Jay Emmanuel-Thomas:
Az egyik legnagyobb tehetség volt a klubnál a korosztályában, azonban a lustasága és nemtörődömsége elrontották a karrierjét. 8 éves korától volt az Arsenal akadémiáján. Több alkalommal kapott lehetőséget az előszezonokban és többnyire elégedettek is voltak vele az edzői stábból. Kedvező felépítése és technikailag képzettsége veszélyes játékossá emelte Őt. A tartalékok 2009-es menetelésében az egyik legfőbb ember volt Ő. Kölcsönben játszott a Blackpool, a Doncaster és a Cardiff együtteseiben is. Jelenleg a Bristol City egyik alapembere és fő gólfelelőse.

Sanchez Watt:
7 éves korában került az akadémiára. Az utánpótlás összes korosztályos csapatát megjárta, szerepelt több utánpótlás angol válogatottban is. A döntőben Ő lőtte az Arsenal első gólját. Többen az új Henry-t látták személyében. Arsenalos karrierje javarész a kölcsönadásairól szólt. 6 alkalommal került ideiglenesen más csapathoz. Jelenleg a Colchester csapatában Eastmond csapattársa.

Gilles Sunu:
16 évesen került az Arsenalhoz és gyorsan a tartalék egyik alapemberévé vált. A kupagyőzelem után Ő is feltűnt az első keretnél, de nem tudta megvetni a lábát. Az összes francia utánpótlás csapatot megjárta. Az Arsenaltól először a Derby County, aztán a Lorient csapatához került kölcsönbe. 2011-től a Lorient játékosa. A jelenlegi szezonban az egyik alapembernek számít a francia első osztályú együttesnél.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

10 éve
Törölt felhasználó
Yennaris júliustól sérült volt.
Toral lehet a nyarat se éri itt meg, amióta itt van 3szor volt sérült, összesen több mint 14 hónapot már, és mielőtt idekerült is 9 hónapig sérült volt. És az új politika szerint már nem ragaszkodnak az ilyen sérülékeny játékosokért, még ha tehetségesek is.
10 éve
Törölt felhasználó
jó kis cikk és Fran Merida? nagy kedvencem volt..
10 éve
Touré5: Meg talán Akpoom.
10 éve
Törölt felhasználó
Sokan talán már nem emlékeznek rá de JET ilyet is tudott: https://www.youtube.com/watch?v=QZixaQA5CGw

Sajnos a játékosok nagy része elkallódik, de ez régebben is így volt.
az itt felsoroltakon kívül Frimpong, Nordtveit, Galindo, Özyakup, Miquel, Barazite, Hajrovic, Ebecilio sem futott itt futott be vagy egyáltalán nem futott be.

Akik még talán befuthatnak itt vagy akár máshol a jelenlegi utánpótlás csapatokból Olsson, Bellerín, Zelalem, Crowley, Toral és Gnabry.
10 éve
Yennarissal mi van? Ő is jó kis játékos volt.

Szólj hozzá