Az Arsenal már-már meglepően sima és könnyű győzelmet aratott a Napoli ellen a Bajnokok Ligája halálcsoportjának tartottt F-jelű kvartettjében, miután Mesut Özil és Olivier Giroud góljaiak köszönhetően 2-0-ra legyőzték az olasz együttest.

Arséne Wenger a meccs után elégedetten kommentálta a történéseket.

"Természetesen nagyon elégedett vagyok, mert nagyon élvezhető meccsen vagyunk túl egy tökéletes első félidővel. Összességében remek tempóban és hittel játszottunk a meccs folyamán, végig mi irányítottuk a találkozót, amelyen remek befejezéseink voltak pazar helyezkedésekkel. Összességében, ilyen meccseket szeretnénk látni mindig." - mondta Wenger.

"A második félidőben egy kissé visszafogottabban, kézifékkel játszottunk, a gólszerzés helyett inkább arra törekedtünk, hogy ne hibázzunk. Ugyanakkor, ha nagyon akartuk volna a harmadik gólt, megszerezhettük volna."

"Őszintén szólva nem tudom, mikor játszottunk korábban ennyi jól. Talán a Barcelona elleni megnyert BL-meccsünkön. Az első félidőnk egészen pazar volt. Egy kissé ugyanakkor máshogy kell hozzállunk a BL-meccsekhez, ide a csapatok játszani jönnek. A bajnokságban néha türelmesnek kell lennünk, mert néhány gárda csak védekezni akar ellenünk. A BL-ben azért általában nyitottabbak a meccsek."

A francia természetesen részeletesen értékelte Mesut Özil teljesítményét is, a német játékos gólt szerzett és gólpasszt is kiosztott a meccs alatt.

"Mesutra is igaz, ami a csapatra igaz. Remek első félidőt nyújtott - mindent megmutatott, amit egy klasszistól várni lehet: pazar egyéni alakítások, befejezés, gólpassz. Az ember csak ül és élvezi. Személy szerint én imádtam a Madridban nyújtott játékát, azt gondolom, végig nagyszerű teljesítményt nyújtott. Szerencsések vagyunk, hogy a soraikban tudhatjuk őt. Úgy gondolom, hogy élvezi az új csapattársaival való játékot, szerintem hamar beilleszkedett hozzánk. Persze olyan időszakban érkezett, amikor a csapatnak is jól megy, ez pedig megkönnyíti a helyzetét. Az biztos, hogy rengeteg löketet adott a klubnak."

Wenger kitért arra is, hogy miért tett le Wilshere-t a padra Arteta és Flamini kezdetéséért.

"Természetesen nem volt egyszerű döntés Wilshere-t kihagyni, de nagyon hosszú ideig volt sérült, s az elmúlt időszakban sokat kiadott magából. Nagyon későn hoztam meg a döntést, hogy csak a padon kezd, de elővigyázatosabb vagyok vele most, mint voltam korábban."

"Ami Flaminit illeti: az ő igazolását nem lehet Öziléhez hasonlítani, de egyensúlyt ad a csapatnak. Ráadásul olyan minőséggel rendelkezik, ami kell is a csapatnak - ez egyszer biztos."

"Egy szezont nem lehet ugyanazzal a 11 játékossal végigjátszani, ezért jó, hogy itt van Flamini és most már Arteta is. Nagyon fontos, hogy úgy tudunk rotálni, hogy közben nem veszik el a csapat egyensúlya. Cazorla, Podolski és Oxlade-Chamberlain visszatéréseivel lesznek további opcióink is a középpályára."

"Ma azért játszattam az Arteta-Flamini kettőst, mert ki kellett kapcsolnunk Hamsikot a játékból. A Napoli ugyanis mindig veszélyes a kontrákból. Mind a ketten remekül játszottak ma."

A francia végül arra refklektált, hogyan lesz meg a továbbjutás.

"Úgy gondolom, hogy a győzelem szép szokás. Sok tapasztalatom van abban, milyen érzés nyerni, s abban is, milyen érzés, amikor nem fut a szekér. Sajnos, amikor ilyen sokáig van valaki ebben a szakmában, mint én, akkor nem mindig nyer."

"A továbbjutást illetően jó helyzetben vagyunk. A csoport nagyon szoros lett, hogy a Dortmund is nyert, de ennél jobb kezdésről álmodni sem mertünk volna. A következő két mérkőzés kulcsfontosságú lesz, remélhetőleg jó formában fogjuk folytatni a BL-t a válogatott meccseket követően is. Szeretnénk a Dortmund ellen is így játszani, ahogyan tettük ma a Napoli ellen."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

11 éve
Törölt felhasználó
tumskin! Igen...., és minden bizonnyal csak arról van szó, hogy most tért vissza. Nem hiszem, hogy elfelejtett volna focizni :)
11 éve
Törölt felhasználó
PLZEN hatalmas öngól XDDD beszarás
11 éve
A meccs embere nálam Giroud volt tegnap. Szinte minden felívelésnél áttudta venni a labdát, remekül fedezte azt majd jól továbbította. A 2. félidő elején meg nagyon szépen ment el a szélen és majdnem kiosztott egy gólpasszt. Na és persze lőtt egy gólt is.
11 éve
Törölt felhasználó
Az első meccshez legalább volt stream, még ha nem is volt tölthető, de már az sincs. Nem tudom miért jobb így nekik, bezzeg a MU, City, Real, Barca, Bayern mind van és free, meg ez persze UEFA, azért is, a Next Gent még adták.
11 éve
Törölt felhasználó
cazorla19! Egyes infók szerint Cazorla már a hétvégén visszatérhet, mások szerint csak a válogatott meccsek után.

Szólj hozzá