Arséne Wenger a Napoli elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtti hivatalos UEFA-sajtótájékoztatóján elárulta: számára a legkedvesebb siker az európai kupaporond meghódítása lenne, mivel ez a siker még hiányzik a tarsolyából.

A francia menedzsert napra pontosan 17 éve nevezték ki az Arsenal menedzserévé, s a Bajnokok Ligáján kívül már mindent sikerült elhódítania a csapatával. A BL-sikerhez legközelebb 2006-ban került Wenger, ám ekkor a Barcelona 2-1-re legyőzte az Arsenalt a döntőben.

Szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját, mert ez még nem sikerült eddig, noha sikerült olykor egészen közel kerülnünk ehhez.
Úgy érzem, hogy az elmúlt években nem segített bennünket a sorsolás sem. Az előző idényekben kétszer néztünk szembe a Barcelonával, egyszer a Milannal, s egyszer a Bayernnel is találkoztunk. Ugyanakkor mostanság nem is volt meg a csapatban a kellő minőség a továbbjutáshoz.
Viszont ez a siker nagyon hiányzik a tarsolyból, szeretném az önéletrajzomhoz már a Bajnokok Ligája-győzelmet is hozzátenni. De ezen a kupaporondon meg kell mérkőzni az olyan csapatokkal, mint a Real Madrid, a Barcelona, vagy a Bayern München, s minden évben ők számítanak a legesélyesebb csapatoknak.
Az ember mindig azt gondolja, hogy próbálkozni kell, mert egyszer eljön a nagy esély. Reméljük, hogy ez az esély idén el fog jönni. A versengés nagyobb, mint valaha.

- tette hozzá Wenger.

A francia szerint az Arsenalnak 10 pontot kell szereznie a továbbjutáshoz, ám a sorozat tavazsi idényére nehéz jósolni. Azt azért elárulta, melyik csapatot tartja a legfőbb esélyesnek.

Nehéz megjósolni, mi lesz a sorozatban, mert tavasztól kupajellegű sorozattá válik az egész. Azt nem lehet megtervezni, hogy karácsonytól ki lesz fitt és ki lesz sérült.
Két-három éve mindenki tudta, hogy a Barcelona a legnagyobb favorit. Ha Messi nem sérült meg októberben, akkor nagyon valószínű volt, hogy meg is nyerik az egészet. Manapság viszont az ember inkább a Bayernre tippel.
A Bayern ugyanolyan erős, mint tavaly, amikor megnyerték a BL-t. Ráadásul megvették Götzét is. Tudják, hogy képesek megnyerni, ráadásul több alkalommal is szerepeltek már a döntőben. Ez az, amiért talán most ők a legfőbb esélyesek. Úgy tűnik, Messi sem szerepel már olyan egyenletesen, mint tette az évekkel korábban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

11 éve
Nem szabad betenni Arteta-t Wilshere helyére most!Emlékszem nyáron Jack simán megfutotta a Napoli játékosait,nem nagyon tudták tartani, sokkal inkább erre a lendületre lesz szükségünk, mint Arteta játékára.Plusz még a spanyol közel sincs formában, inkább hétvégén kezdjen.
11 éve
Törölt felhasználó
cazorla19 az olasz lapok egytől egyig szenny bullshiek, nem kell elhinni amit írnak.
11 éve
Törölt felhasználó
HIGUAIN KIHAGYJA A MA ESTI MÉRKŐZÉST a lábsérülése miatt
11 éve
Törölt felhasználó
ha ma legyürjük a napolit akkor sztem hatalmasat lépünk előre a mai napon mind mentálisan mind agyilag...és akkor jöhet a cselszi 2 hét mulva

Szólj hozzá