Arséne Wenger saját bevallása szerint számít Nicklas Bendtnerre a szezon folyamán, s könnyen lehet, hogy az elkövetkezendő hetekben lehetőséget biztosít a dán csatárnak a közeljövőben.

Bendtner az egész idei nyár folyamán közel állt ahhoz, hogy eligazoljon az Arsenaltól, ám a magas fizetési igényei miatt nem tudott megállapodni sem a Frankfurt, sem a Malaga csapatával. Az átigazolási szezon utolsó napján a Crystal Palace vitte volna a dánt, ám miután az Arsenalnak nem sikerült leigazolnia kölcsönbe Demba Bát, Arséne Wenger végül megvétózta Bendtner távozását.

Az Arsenalnál egyelőre egy valódi középcsatár, Olivier Giroud van fitt és bevethető állapotban. Yaya Sanogo jelenleg hátsérüléssel küszködik, s hasonló cipőben jár Lukas Podolski is.

Bendtner, mituán kihagyta az Arsenal teljes előszezonját, pénteken már újból az első számú csapattal edzhetett. Angol lapok szerint így az sem kizárt, hogy Wenger beveti a csatárt a jövő heti, West Brom elleni ligakupa-meccsen.

"Most végre vannak valódi csatáraink. Sanogo egyelőre fizikálisan még nem áll készen, de ezen már dolgozunk. Ugyanakkor remek technikával rendelkezik."

"Továbbá azt se feledjük el, hogy Bendtner is visszatért. Ez számára egy remek lehetőség lehet. Közel állt a távozáshoz, de végül maradt, s most hogy így alakult, őt is a keret tagjaként kezelem."

"Ha megérdemli, hogy Giroud elé kerüljön a csapatban, akkor oda fog kerülni - ez ilyen egyszerű."

"Egy kicsit megtévedt az úton, de nem rossz ember. Egy kicsit könnyedre vette a figurát az elmúlt időszakban, de most már eljutott az üzenet az agyáig: komolyan kell dolgoznia, mert ez egy remek pillanat lehet számára bizonyításra." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

11 éve
Utálom ezeket a sorozatokat, mert mindig megszakadnak egyszer.
11 éve
Törölt felhasználó
On: A Premier League történetében a Stoke City még egyszer sem szerzett pontot az Arsenal otthonában!
11 éve
Törölt felhasználó
Így van, ma kötelező győzelmet kell aratnia a csapatnak! Undorító, de nem rossz csapat a Stoke, ám abban biztos vagyok, hogy ma ezt nem fogják csillogtatni (majd a Brittaniában) - bunker focit fogunk látni tőlük. Ha visszaemlékeztek a tavaly februári meccsre, 1-0-ra nyertünk, de az Orkok a tizenhatosukat alig hagyták el. Ma is valami hasonlót várok, de remélem, hogy egy-két góllal sikerül nyernünk. A hazai pályának nagy előnye lesz számunkra, és bízom abban, hogy végre sikerül erőddé tenni az Emiratest, ha már idegenben így megy a csapatnak!
Nem bírom kivárni a délutánt... :D

GO GUNNERS!
11 éve
Törölt felhasználó
az orkokat kötelező behúznunk hazaipályán...nem volt már 1 hónapja meccs otthon illetve arteta személyisége h ott van a padon már feltüzelhet mindenkit özil már nem beteg és zsirunak nem fáj már a térde...2-3 gól különbséget várok a mai napon...akármilyen Begovic állhat a kapuban
11 éve
Törölt felhasználó
Nekem teljesen úgy tűnik, hogy Mourinhonak semmi koncepciója nem volt a nyáron. És taktikát se nagyon vélek felfedezni a játékukban. Biztos nincs igazam, mert ha az lenne, akkor nem Mourinhoról beszélnék.

Szólj hozzá