Arséne Wenger remek híreket osztott meg az Arsenal szurkolóival a mai sajtótájékoztatóján, hiszen mindamellett, hogy nincs új sérült a csapatban a Marseille elleni BL-meccset követően, Mikel Arteta is visszatérhet a keretbe.

A spanyol játékos a szezon kezdete óta hiányzik a csapatból, egy rejtélyes hátsérülés ugyanis eddig hátráltatta az Arsenal helyettes-kapitányát, hogy pályára lépjen a meccseken.

"Mindenki rendben van a Marseille elleni meccsünket követően. Az egyetlen játékos, aki visszatérhet, az Arteta lehet. Ő majd pénteken áll be először a teljes edzésre. Végleges döntés csak szombaton születik arról, hogy kerettag lesz-e." - mondta Wenger.

"Arteta nagy befolyással bír a pályán, ő az egyik vezérünk a pályán, technikai értelemben is."

"Nagyon örülünk, hogy visszatérhet, hiszen ezen a poszton egy kicsit hiányosak vagyunk, miközben rengeteg meccs áll előttünk."

Wenger úgy gondolja, hogy Arteta visszatérésével remek versengés alakulhat ki a középpályási poszton a szezon hátralévő részében.

"Attól, hogy Arteta visszatér a keretbe, még mindenki meg fogja kapni a maga lehetőségét."

"Általában egy játékos a szezon meccseinek 70%-án bevethetőek. Mindenkire szükség lesz az idény folyamán."

"Úgy vélem, hogy a megfelelő mennyiségű középpályással rendelkezünk, és ha mindenki fitt lesz, remek versengés alakulhat ki a több játéklehetőségért."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

11 éve
Törölt felhasználó
Arteta olyan, mint Gilberto Silva volt anno. Nem volt túl feltűnő a játéka, de az mindig meglátszott, ha nem volt a pályán...
11 éve
Törölt felhasználó
Hát Ramsey kihagyhatatlan. Jack még nem találta meg a formáját. Viszont egyértelmű, hogy az öregek(Arteta,Rosi(akár még Flaminiis)) szépen lassan vagy gyorsabban a padra fognak szorulni. Biztos hogy a fiatalabb brit mag fog több időt a pályán tölteni mert Ők képezik a jövő Arsenalját. Viszont lesz lehetőség a rotálásra, amit jó lenne ha alkalmazna Wenger is mert akkor elkerülhetőek lennének a sérülések a túlhajszolás miatt. Jelenleg minőséggel lehet majd rotálni.
11 éve
Törölt felhasználó
safika, Van benne igazság amit írsz, és nyilván most már rotálni is fog Wenger így, hogy ennyi opció van azon poszton. Például az idegenben játszott rangadóinkon el tudom képzelni azt az opciót amit írtál, de az alapfelállásban szerintem Arteta vagy Flamini csak csere. Mindegy majd meglátjuk, hogy a papa mit gondolt ki ;)
11 éve
safika: az érdekes lesz ha az Arsenal jövője a padról figyeli a dolgokat...és a 72 percben fog beállni......VICC hogy JACK WILSHERE-t tenné ki itt mindenki a kezdőből.
11 éve
Kobe: Úgy legyen!

Szólj hozzá