Izgalmasnak, de ugyanannyira nehéznek ígérkezett az Arsenal első meccse az idei Bajnokok Ligája-kiírásban - az Ágyúsok ugyanis a Marseille vendégeként kezdhették el a legrangosabb európai kupaporondon való szereplést.

Arséne Wenger a várakozásoknak megfelelően a rendelkezésre álló legerősebb kezdő tizenegyét küldte pályára, azaz nem változtatott a Sunderland elleni győztes csapaton: a kezdők Szczesny, Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Sagna, Flamini, Ramsey, Wilshere, Özil, Walcott és Giroud voltak, míg a padon Fabianski, Monreal, Vermaelen, Jenkinson, Ryo, Hayden, Akpom kaptak helyet.

A mérkzős első perceiben a Marseille veszélyeztetett, ám a labda később az Arsenalnál volt, s összességében az Ágyúsok irányíották a meccset. A vendégeknek azonban nem sikerült felpörögniük kellőképpen az utolsó harmadban, mind Walcott, mind Özil próbálkozásainál hiányzott a kellő precizitás.

A legközelebb a második félidőben járt a Marseille a gólhoz: az 58. percben Mertesacker feleslegesen ért fejjel Szczesny előtt a labdába, de Gibbs bravúrisan mentésének köszönhetően az Arsenal nem került hátrányba.

Sőt, pár perccel később egy rosszul elvégzett marseille-es felszabadítási kísérletet követően az Arsenal Theo Walcott révén megszerzte a vezetést - az angol támadó precízen, kapásból lőtte Mandada kapujába a labdát, s lőtte szezonbeli első gólját.

Hat perccel a vége előtt pedig Ramsey is hozta a már-már rutinná váló meccsenkénti gólátlagát, a walesi játékos pazar góllal és teljesítménnyel vette ki a részét a csapat győzelméből.

Az utolsó percekben végül egy véleményes szituációban tizenegyest ítélt a Marseille javára, de ez már nem változtatott a három pont kimenetelén. Ha nem is pompás játékkal, de 2-1-re az Arsenal hozta a kötelezőt, s ismét megverte a Marseille-t idegenben. Ezzel a győzelemmel Wenger csapata sorozatban 10-ik alkalommal győzött idegenben.

A csoport másik meccsén a Napoli meglepetésre 2-1-re megverte a Dortmundot.

Folytatás: vasárnap a Stoke ellen, a bajnokságban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (125)

11 éve
Törölt felhasználó
Hát elég szarok voltunk, de ez betudható a fáradt keretnek sztem... Léneg h ígyis nyertünk, a jó csapatok a szar meccseiket is behuzzák, Gyakorlatilag a ManU tavaly így nyert PL-t.. év elején minden meccsen szarok voltak, csak volt egy RvPjök, hogy rohadjanak meg
11 éve
Törölt felhasználó
Szépen lassan (állítólag) visszaszivárog Arteta, Rosicky és Cazorla, akik tavaly gyakorlatilag a középpályánkat jelentették. Óriási pluszt fognak adni.
11 éve
Törölt felhasználó
Így van, ma csak a 3 pont számított, a mutatott játék összességében pocsék volt elől hátul egyaránt, ezt a tényt azért ne hallgassuk el, de jó tudni, hogy így is képes nyerni a csapat(tavaly már volt rá példa nem egyszer).

Aron21! Elnézve a mai meccset, és a kispadot jelenleg mindenki nagyon jól jönne. Fásultak voltunk, nem volt meg a lendületünk, ami az egyik fő erényünk, és ez a sorozatterhelés sokat kivesz a csapatból.

TheOX! Wilshere esete szerintem nem összehasonlítható Ramsey-éval. A srác egyelőre még nem találja a formáját, de ezen a poszton Ő már mutatott jó teljesítményt a sérülése előtt, míg Rambo abszolút el volt veszve a jobb szélen.
11 éve
Törölt felhasználó
Athlon, szerintem senki nem parázott. :D Csak megállapítottuk, hogy szarul játszottunk, de levan szarva.
11 éve
Srácok, nem kell a para! Rosszul játszottunk, de stabilan meglett a három pont. Erről van szó, semmi többről. A tét a továbbjutás. Ehhez mi hoztuk a kötelező 3 pontot, a lecke fel van adva a többi csapatnak. Ennél se több, se kevesebb nem kell!

Szólj hozzá