Arséne Wenger a Sunderland elleni meccs értékelőjében elmondta, hogy Mesut Özil élvezte az első arsenalos mérkőzését.

A 24 éves játékos a múlt hét végén első ízben játszhatott az Arsenalban azt követően, hogy az átigazolási szezon utolsó napján klubrekord összegért, 42,4 millió angol fontért igazolt az angol együtteshez a Real Madridtól.

Özil a mérkőzés alatt végig ragyogóan játszott, Olivier Giroudnak már a 10. percben kioszott egy pazar gólpasszt.

"Végig nagyon magabiztosan játszott a pályán. Mesut egy nagyszerű játékos, és biztos, hogy még ennél is többet láthatunk majd tőle. A meccs után elmondta, hogy élvezte a bemutatkozását, de azért már volt sejtése arról, hogy mit várhat a csapattól." - mondta Wenger.

"A mi játékunk is a helyezkedésen alapszik, Özil technikája pedig lehetővé teszi azt a többiek számára, hogy időben fussanak be a jó helyre." - tette hozzá a francia.

Wenger azt is említette, hogy Özilnek váratlanul kellett pályára lépnie Santi Cazorla sérülésének következtében. A német játékos helyzetét még az is nehezítette, hogy a meccs előtti napon betegség miatt nem edzhetett.

"Váratlanul kellett beugrania, ráadásul beteg is volt a mérkőzés előtti napon. De mindezek ellenére jól teljesített."

"Sokan vártak a csapat rajongói közül egy ilyen kaliberű játékosra, mint Mesut. Az elmúlt években nem voltunk harcban a bajnoki címért, mert mindig elment egy-két világklasszis kulcsemberünk, akiket pótolnunk kellett. Most azonban olyan Mesut személyében egy olyan színvonalú játékost igazoltunk, akire már régóta vágytunk." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Igaz! :D
11 éve
Törölt felhasználó
Ismerve Özilt, nagyon. :D
11 éve
Aron: Nagyon? :D :D Látszott,de szerintem egyáltalán nem annyira.
11 éve
Törölt felhasználó
Azért nagyon látszott rajta az összeszokatlanság és a betegség, de így is nagyon jól játszott.

Szólj hozzá