Az Arsenal számára remekül alakult a mai nap, hisz a 3 pont megszerzése mellett, az új igazolás, Mesut Özil remekül mutatkozott be, több kiváló teljesítmény is született, s nem utolsó sorban jelenleg az ágyúsok vezetik az angol bajnokságot.

A sok pozitívum mellett néhány rosszabb dolog is megemlítendő; ezek pedig a sérülések. Santi Cazorla a legújabb kieső, egy hónapra dőlt ki a spanyol, ugyanakkor szerencsére Oliver Giroud sérülése nem komoly, hivatalos Twitter oldalán közölte a francia csatár, hogy rendben van a térde.

Arsene Wenger szerint csapata kiemelkedő teljesítményt produkált az első félidőben, megannyi helyzettel, a második félidőben viszont fizikálisan kissé összeestek játékosai, jóllehet a Sunderlnad játéka nagyot javult az első játékrészhez képest.

A mérkőzésről...

Egy kiemelkedő első félidőt tudhattunk magunk mögött, rengeteg helyzettel, mégis csak egy gólos előnnyel mehettünk szünetre, ami a Sunderland számára nagyon jól jött. Egy teljesen más ellenfél jött ki a második félidőre, míg mi fizikálisan kissé összeestünk, ezt követően ki is tudtak egyenlíteni, de tudtunk további két gólt tudtunk szerezni, ami nagyban köszönhettünk a mentalitásunknak. Összességében egy érdekes és mozgalmas mérkőzés volt, egy erős és elkötelezett második félidei Sunderland-del.


Mit gondol a tizenegyesről...

Kívülről úgy tűnt, hogy az volt, de meg kell nézem a felvételeket. Nagy volt a távolság a kispad és szabálytalanság helyszíne között.


Özil debütálásról..

Úgy tudnám jellemezni, mint a csapat teljesítményét. Egy kiemelkedő első félidő után fizikálisan leeresztett, ami érthető, hisz csütörtökön megbetegedett és csak ma döntöttem arról, hogy játszani fog. Gyomorfájdalmai voltak, nem érezte jól magát. Fizikálisan kissé összeesett a második játékrészben, de az első félidőben kiemelkedő volt.


Özil a padon kezdett volna, ha Cazorla fitt...

Abszolút. Ez így történt volna, lévén, hogy beteg volt. Az esetben nem küldtem volna pályára, de nem volt más választásom.


Altidore érvénytelenített góljáról...

Ez egy vitatott szituáció. Mielőtt Altidore elrúgta labdát már a sípjába fújt, hogy szabálytalanság történt. Ha viszont nem fújja vissza az akciót és Altidore nem rúgja be a helyzetet, akkor az emberek azért dühösek, hogy miért is nem fújta vissza. Ellenben kifelé is ítélhette volna szabadrúgást. Mindezt félretéve, egy kicsit szerencsések voltunk ebben a helyzetben.


Sagna piros lapot is kaphatott volna...

Igen, akár. De ő volt az utolsó emberünk? Nem. Nehéz eldönteni, de úgy gondolom, hogy nem Sagna volt az utolsó emberünk, hisz Koscielny körülbelül egy vonalban mozgott az esettel. Igen, szerencsések volt ezzel a szituációval, de ilyen helyzetekben a játékvezető ítélhet a te javadra is, és az ellenfél javára is.


Özil több helyzetet is kidolgozott Walcott-nak...

Volt néhány lehetősége az első félidőben, a legkomolyabbak az ő nevéhez fűződtek, de nem sikerült betalálnia mai napon.


Giroud formájáról...

Nagyon elégedett vagyok Oliver mai teljesítményével. Nem csak a gólja miatt mondom ezt, hanem azért is, mert mérkőzésről mérkőzésre fejlődik. A csapatunk nagyon fontos részévé válik.


Ramsey fejlődésről...

Ha megnézzük, hogy milyen teljesítményt nyújtott egy vagy két évvel ezelőtt, és milyen teljesítményt nyújt most, akkor láthatjuk, hogy elképesztő amit elért. Egy intelligens játékos, akinek vágya, hogy tanuljon és fejlődjön, mindemellett egy igazi motor a középpályán.


A helyzetről, ha Giroud megsérül...

Aggódom emiatt. Jelenleg nagyon szűk a keretünk. A térdével vannak problémák. Jelen estben ő az a játékos, akit nagyon nehezen tudnánk pótolni.

Cazrola-ról... 

A bokájával vannak gondok. Néhány hétre biztosan kidőlt, a következő válogatott szünetig nem hiszem, hogy fogjuk őt látni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (69)

11 éve
Törölt felhasználó
fecc tudod akinek nem inge nem öltözködik :)
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Azért nem mindenki, ha érted mire gondolok (:
11 éve
Törölt felhasználó
Na tavaly meg azelőtt ugyanúgy verte mindenki a nyálát,hogy azzal a kerettel nem leszünk még a 6ban sem,szóval hagyjuk már ezt a képmutatást amit itt előadtok :D :coolmad:
11 éve
Törölt felhasználó
Az arsenal.com-on fent vannak a mérkőzések.

Szólj hozzá