A mintegy kéthetes várakozást követően az Arsenal a Sunderland vendégeként várhatta a Premier Liga folytatását, a negyedik fordulót.

Arséne Wenger csapatában további két fővel bővült a sérültlista: Cazorla apró bokasérüléssel, Mertesacker pedig betegség miatt nem játszhatott. Thomas Vermaelen viszont felépült a hátsérüléséből, igaz, a belga csak a kispadon kapott helyet. A kezdőbe viszont bekerült Mesut Özil, az Arsenal rekordigazolása, csakúgy, mint Mathieu Flamini.

Az Arsenal jól kezdte a meccset, a csapat a Sunderland tizenhatosánál passzolgattak, de ekkor még áttörés nélkül.

A 11. percben azonban egy jól sikerült kontrát követően Mesut Özil passzolt a középre érkező Giroudnak, aki sorozatban a negyedik bajnokiján is betalált.

Az Arsenal az első félidőben több pazar helyzetet is ki tudott alakítani, az akciókat leginkább Özil és Wilshere szolgáltatták, ám a befejezőember, Theo Walcott az összes helyzetet kihagyta.

A második félidőben azonban vérszemet kapott a Sunderland, aminek meg is itta a levét az Arsenal. Koscielny ugyanis teljesen feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, aminek büntető lett a következménye. A tizenegyest Gardner értékesítette, ezzel újra nyílt lett a meccs.

Az Arsenal azonban hamar visszaszerezte a meccs irányítását, s sorra dolgozták ki a helyzeteket Özilék. Végül Aaron Ramseynek sikerült a kapuba juttatnia a labdát - a walesi játékos a 67. percben, Jenkinson beívelését bombázta Westwood kapujába.

2-1-nél volt még egy érdekes eset: Sagna és Altidore csatáját lefújta Atkinson. Ha a játékvezető előnyszabályt ítélt volna, az amerikai támadó góllal fejezte volna be az akciót, ám az így megítélt szabadrúgásból a Sunderland nem vált veszélyessé.

A mérkőzést végül Ramsey döntötte el - a walesi játékos remekül mozgott a védők mögé, a középpályásnak Olivier Giroud szolgáltatta a gólpasszt. Az akcióban benne volt Özil is.

A mérkőzés utolsó perceiben az Arsenal 4-1-re is alakíthatta volna az eredményt, ám Ramsey középre tett labdáját Giroud nem tudta jobb lábbal gólra váltani, sőt, a csatár lenn is maradt a pályán - később pedig le kellett cserélni.

Az Arsenal így átmenetileg átvette a vezetést a tabellán, kérdés, hogy a Chelseam ilyen eredményt ér el az Everton otthonában, illetve a Liverpool mit játszik hétfőn a Swansea-vel.

Folytatás jövő szerdán, ezúttal már a Bajnokok Ligájában, a Marseille ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (204)

11 éve
Törölt felhasználó
Az Özil-Walcott duóban van kakaó bőven. Ha elkezdi Theo belőni a helyzeteit akkor nem győzzük majd húzni a strigulákat a góljai után. ;)
11 éve
Törölt felhasználó
Én nem temetek senkit. És csak remélem hogy az nem az utolsó fordulóban lesz.
11 éve
Törölt felhasználó
James! Ne temessünk már 4 bajnoki, és 2 BL selejtező után egy játékost! Walcott jó lesz, jönni fognak a gólok, ahogy előttem többen is írták, ha megszületik az első idei találata, azt követni fogja a többi is.
11 éve
Törölt felhasználó
1-2 rosszabb meccs?, mikor volt neki egyáltalán 1-2 jó meccse? Az idén valamivel többet dolgozik, bár ez ma nem látszott, de azon kívül jó ha átlagosnak nevezhetjük, de így még annak se, hogy még az az egy se megy neki, amiben legalább eddig jó volt.
11 éve
Törölt felhasználó
James! 1-2 rosszabb meccs után Walcott-ot szidni legalább akkora ostobaság lenne, mint Ramsey-t vagy Giroud-t volt tavaly.

Szólj hozzá