Arséne Wenger Mesut Özil bemutatóján elárulta, hogy a német játékos leigazolása azt is jelzi, hogy az Arsenal immáron újra erős anyagi helyzetben van.

Mint ismert, az angol klub az előző években nem engedhette meg magának a drága játékosok leigazolását az Emirates stadion felvett hitelállomány miatt. Az Arsenal az elmúlt hónapokban új, jövedelmezőbb szponzori szerződéseket kötött, így Arséne Wenger lehetőségei is jelentősen megnőttek egy világklasszis játékos leigazolását illetően.

Özil leigazolása 42,4 millió angol fontba került, Wenger szerint ez a tény jól mutatja, hogy az Arsenal anyagi helyzete sokat erősödött.

Amikor legutóbb hosszabbítottam a klubbal, egy olyan időszakon mentünk keresztül, amikor anyagilag kötöttek voltak a kezeink. Ebben a periódusban rendkívül fontos volt, hogy megtartsuk a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciónkat, és ez sikerült is. Most már sokkal kedvezőbb anyagi helyzetben vagyunk.

- mondta Wenger.

Wenger azt is elárulta, hogy nem esett nehezére alaposan belenyúlni a pénztárcájába, hogy kifizesse Özil átigazolási díját.

Én azokért a csapatokért küzdök, amelyek házon belül belül termelik ki az átigazolási költségvetésüket. Ahogy nálunk lett elég pénz, boldogan költöttem el. Ahogyan bizonyára tudják, nagyon fontos volt a számunkra, hogy egy világklasszis játékost találjunk az átigazolási piacon, s Mesut pontosan egy ilyen kaliberű játékos.

Wenger végül arra tért ki, hogy mi tette lehetővé a 24 éves irányító leigazolását.

Őszintén szólva Bale leigazolására gyanakszom. De nem tudom, mi történt pontosan a Real Madrid háza táján. Lehet, hogy a pénz kellett nekik. Lehet, hogy nem kellett már nekik Özil, hiszen Bale mellett megszerezték Iscót is. Egy biztos, meglepett ez a lehetőség.

- tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
Törölt felhasználó
Pontosan. Pl a city alakulóban hiába vannak rommá vásárolva én nem érzem bennük azt az átütő erőt,a chelseatől jobban tartok. A united nekem nagy kérdőjel,jelenleg tőlük tartok a legkevésbé,azért nem lesz könnyű kiheverni SAF távozását. A pool remélem kipukkad :D Ha nem lesz sok sérült és összeáll a brigád, ott lehetünk a végén szerintem.
11 éve
Törölt felhasználó
Özil leigazolása egy üzenet volt mindenkinek a vezetőség és Wenger részéről.Amennyiben elkerülnek minket a sérülések a továbbiakban és a sérültek a megfelelő ütemben épülnek fel bárkire veszélyesek leszünk.
11 éve
Törölt felhasználó
Azért érdekes milyen hatása\utóhatása van egy ilyen igazolásnak. A nyáron(+az azt megelőző 8 évben) lesajnálták, mi több semmibe nézték a csapatot, nemhogy a bajnoki címre, de sokak véleménye alapján még az első 4-be sem tették az Arsenal-t. Aztán szeptember elsején érkezett egy Özil kaliberű játékos, és elég nagyot fordult azóta a világ a fent említett véleményeket megfogalmazókkal, mára már az a megállapítás születik velünk kapcsolatban, hogy komolyan számolni kell ezzel az Arsenallal.
Az Én véleményem az, hogy Özil hozzásegíthet minket az előrelépéshez, de a több frontos küzdelmek miatt még mindig kevesek vagyunk.
11 éve
Ha Ő se lesz hasznára a csapatnak akkor nem tudom kire van itt szükség....:D

Ilyen kaliberű gamernek biztos nem kell félév mire megtanul nálunk focizni. Remélem mihamarabb felveszi a ritmust és még az is lehet tanít ezt azt a milyeinknek:D

Az tény hogy nagy igazolás már most hogy egy percet se játszott. Erre vártunk. Megkaptuk. Ha összejö egy világverő csatár jövő nyárra komoly játékerő leszünk újra. És ezt már Wengerrel éljük meg aszondom pedig néha küldtem minden irányba.....de csak a buta ember nem tanul a hibájából. Nem igaz?
11 éve
Csak igazat beszélt a nyár folyamán az öreg. Én hülye (és még sokan mások) meg nem bíztam benne. Elismerem tévedtem több dologgal is kapcsolatban. Reméljük, hogy ez nem csak egy rendhagyó év volt és még egy kalsszis csatárt sikerül szereznünk a télen vagy a nyáron. GO GUNNERS! Holnap megyek gólyatáborba, szóval nagyon bízom benne, hogy haza érek a meccsre. :D

Szólj hozzá