Garantálom önöknek, hogy minden játékos aki ide akar igazolni, ez az első kérdése: ' Önök játszanak-e a Bajnokok Ligájában? ' - Ez ilyen egyszerű. A játékosok akik jönni szeretnének hozzánk, mindnek ez a kérdése. Ez tehát az első követelmény, hogy ha világklasszis játékost akarnak igazolni. Ezt garantálom

- mondta ezt Arséne Wenger, aki a tegnapi nap során sikeresen leigazolta Mesut Özilt, akit a jelenkor legjobb irányítójának tartanak

A következőkben pár dolgot gyűjtöttem össze, mely bizonyítja: Mesut Özil jelenleg a világ legjobb irányítója.

1. Özil a legkreatívabb játékos az európai labdarúgásban: A 24 éves Mesut 353 mérkőzésen 12647 passzt osztott ki, melynek a 85 %-a sikeres. ELKÉPESZTŐ statisztika!. További szembeötlő dolog az asszisztjai, melyek 144 et mutatnak. Íme egy táblázat, mely részletesen bemutatja: http://postimg.org/image/5k5ysc057/

Az elmúlt három szezonban 94 gólpasszt osztott ki összesen a válogatottban és a Real Madrid színeiben. Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt néhány évet tekintve, ő adta a legtöbb gólpasszt egész európában. Özil tehát vitathatatlanul a legkreatívabb játékos a világon.

2. A meglévő 'technikai szabadság': Az európai labdarúgás lelkes követői igazolják azt a tényt, hogy öröm nézni Mesut Özilt a pályán. Annak ellenére, hogy a Real Madridban Cristiano Ronaldo árnyékában játszott, bemutatta a következtes minőségét, a kiváló labdairányítást, a sas szemét a pályán és olykor a gyönyörű szabadrúgás góljait.

Özil távolról is erős fenyegetést jelent, nagyon erős lövésekre képes - ez jellemző minden német focistára, elég ha csak Podolskival példálózok.

3. Az egyik legjobban elismert játékos a világon: Özil az elmúlt években ugyan nem szerepelt reflektor fényben Ronaldo miatt, azonban egy széles körben elismert játékos, mellyel az Arsenal nemcsak a pályán, hanem azon túl is csak profitálhat. A széles körben elismert Özilt már-már Lionel Messi, Zidenine Zidane és Luis Figo magasságokban emlegetnek.

4.Özil gól egyenlő a Real Madrid győzelemmel: Egy nagyon érdekes statisztika, melyet érdemes megemlíteni. Ronaldo és Benzema a góljai nagy százalékát ugyan Özil kiszolgálásának köszönhetik. Azonban három év alatt amikor gólt szerzett Özil, mindig nyert a Real Madrid.

5. Tökéletesen illeszkedik az Arsenal játékstílusába: Az Arsenal a számos kreatív középpályásairól ismert, hiszen Cazola, Wilshere, Rosicky, Ramsey mind a liga élvonalába tartozó játékosok. Azonban őket kiegészítve Özillel, a gólhelyzetek úgy fognak jönni, mind ahogy vágja a kés a vajat. Walcott és Giroud jobbat sem kívánhatna.

Özil érkezésével Podolski végleg a kispadra fog szorulni. Cazorla továbbra is a szélen fog játszani. Ramsey egyre inkább nélkülözhetetlen a csapatból, azonban még nincs megemlítve a középpálya biztos pontja - Arteta. Továbbá még mindig itt van a fitnessz problémákkal küszködő Wilshere, mely még aggodalomra ad okot. Illetve még Rosicky és Flamini is a középpályán van, tehát egy bomba csapat lett.

Ugyanakkor Özil érkezése jelzés Rosickynek, hogy az ő ideje lassan lejár. Wenger nyílván Özilt a legerősebb pozíciójában, a csatár mögött fogja játszatni. A ligába való illeszkedése sem jelenthet problémát, hiszen a jelenlegi német játékosainknak ez nem okozott gondot és még itt vannak a honfitársai is. Jó környezetbe érkezik Özil.

Következtetés: A rajongók ugyan védőt is vártak volna, azonban Flamini sokoldalúságának köszönhetően nem lesz probléma. Vermaelen a válogatott meccsek után játékra jelentkezik és még Sagna középhátvédbeli tudását meg sem említettem. A védelem tehát kiváló lesz

A középpályára a szurkolók egy szűrőt is vártak volna, ám ismét Flamini nevét kell megemlíteni, vele a problémák meg lesznek oldva. Özil érkezéséve pedig a Fabregas óta tátongó lyuk BE LETT TÖMVE.

Csatár érkezését is akarta az Arsenal, ami végül elmaradt, de eddig sem a helyzetek befejezésével volt a probléma. Giroud - Walcott - Podolski - Sanogo - Park - Bendter prioritásban, nem lesz gond a középcsatár szerepe sem.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (63)

11 éve
Törölt felhasználó
Akkor lehet csak az én ismerősöm véleménye volt egyedülálló, mert ahogy olvasgattam a realos oldalakat szinte mindenki siratja. :D
11 éve
Törölt felhasználó
Köszönöm. Hát vannak eltérő vélemények. Van aki mellette van aki ellene van rendesen. De hát hol nincs ilyen. :D Remélem nem baj, de bemásolnék egy két kommentet onnan: Előre is bocsi hogy hosszú lesz.

"Na, azért álljunk már meg egy szóra. Még Özil menjen a fenébe, meg milyen ez a mentalitás??? Lehúzott 3 évet egy olyan csapatban, ahol nem létezik a posztja. Kiszotott több gólpasszt, mint Iniesta, és cserébe a "gólpasszain kívül semmit nem csinált". Játszott szélsőt, ahol nem az igazi, de még ott is mutatott varázslatos dolgokat. Mindezt úgy, hogy nyilvánvaló beilleszkedési gondjai voltak pl. a nyelv miatt.

Erre idén mit lát: vesznek az ő posztjára valakit, de ahelyett, hogy együtt játszanának, ami remekül ment nyáron, gyorsan bezsákolnak egy rohamszélsőt. Vagyis mi lesz Isco és az ő szerepe: odaadni az egyik pénzeszsáknak a labdát, széttett karokkal várni vissza, aztán visszaballagni. Maximálisan megértem, hogy elment a kedve. Ehhez képest ha van Özil kompatibilis csapat a világon, akkor az az Arsenal. Az ő stílusát kedvelő edző, az ő játékát játszó csapat. Hatalmas császár lesz, és majd csak pislogtok, amikor a gyorsabb PL-ben esetleg nem kell lekapni a 70. percben... Miért kellene a széllel szemben küzdenie, ha van egy hely, ahol igazán otthon lehet?

Vannak hibái igen, de amíg a klub térden csúszva nyalja ki Ronci vagy Bale seggét, addig semmit de semmit nem tett azért, hogy Özilből kihozza a maximumot, vagy hogy egy ilyen zsenihez idomítsa kicsit a csapatot... EZ A SZÉGYEN!!!


Özil: Nagyot vesztene vele a klub. Az hogy nem használtuk ki eddig sem a potenciált benne az nem az ő hibája. CR vitte a show-t és Zözi rendesen alájátszott.
Butaságok Özillel: Elfárad: Baromság. A Natinalelfben simán végig hajtja a 90-t de itt egész egyszerűen nincs hova futnia annyira ki van hagyva a játékból.

Nem tud védekezni: Abban a csapatban, ahol CR a középpályán sétálgat, Di Maria belerohan az ellenfélbe aztán elesik és Xabi apó pont 1 másodpercet késik mikor az embere passzol, ott senki sem tud védekezni. Khedira is ennek a levét issza.
Érdekes módon a németeknél mind a ketten tudnak védekezni.
Nem fejlődött itt semmit: A Barcát évek óta vele verjük. Minden Barcás haverom tőle fél a legjobban. Kevés labdából kell meccset eldöntő labdákat adnia és a nagy meccseken meg is teszi. Ha Iniesta is ennyi labdát kapna olyan rossz pozíciókban mint Zözi, akkor ő sem tolná jobban, csak ő folyamatosan kapja a zsugákat szembe a kapuval.
Nem lő távolról: Egy kontracsapatban az ő szerepkörében nem igen van lövőhelyzet, ő adja a nagy zsugát ennyi.
Kevés gólt lő: Idényenként kb 20-25 alkalommal nem kapja meg a labdát CR-től mikor egyedül lőhetné rá hanem meg kell néznie ahogy a "megmentőnk" belefordul 3 védőbe, vagy belebombázza 3 védőbe, mert a tömegnek CR-Messi gólpárbaj kell.
Távoli lövések 2.: CR 300 x végez el szabadrúgást per szezon 2 gólért vagy háromért, míg penge rúgótechnikával rendelkező játékosok nézhetik amíg terpeszben tapsoltatja magát mert ez a védjegye és ezt veszik kínaiak meg japánok."
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
fecc. tudsz adni linket a realos blogról? kíváncsi vagyok :)
11 éve
Törölt felhasználó
Nekem is van Realos ismerősöm, de neki teljesen más volt a véleménye. Szó szerint idézem: ,,Majdnem elsírtam magam, amikor megtudtam, hogy 100 misiért veszünk egy senkit, 50ért meg eltékozoljuk a világ legjobb irányítóját."
És már többször hallottam ezt az elmúlt 2 napban (Realostól, MUstól, stb.)
Én is így gondolom. Ha a képességeket nézzük, az árnak pont fordítva kellene lenni.
De nekünk ez így jó! ;) 🧀 ;) 🧀

Szólj hozzá