web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | A modern kor legjobb irányítója: Mesut Özil

 • A modern kor legjobb irányítója: Mesut Özil

  Egy kis bevezető Özilről.

  Hír Információk

 • Dátum: 2019. Sep. 9, 11:02
 • Forrás: -
 • Hozzászólások: 63
 • unknown Szerző:
  unknown


Garantálom önöknek, hogy minden játékos aki ide akar igazolni, ez az első kérdése: ' Önök játszanak-e a Bajnokok Ligájában? ' - Ez ilyen egyszerű. A játékosok akik jönni szeretnének hozzánk, mindnek ez a kérdése. Ez tehát az első követelmény, hogy ha világklasszis játékost akarnak igazolni. Ezt garantálom

- mondta ezt Arséne Wenger, aki a tegnapi nap során sikeresen leigazolta Mesut Özilt, akit a jelenkor legjobb irányítójának tartanak

A következőkben pár dolgot gyűjtöttem össze, mely bizonyítja: Mesut Özil jelenleg a világ legjobb irányítója.

1. Özil a legkreatívabb játékos az európai labdarúgásban: A 24 éves Mesut 353 mérkőzésen 12647 passzt osztott ki, melynek a 85 %-a sikeres. ELKÉPESZTŐ statisztika!. További szembeötlő dolog az asszisztjai, melyek 144 et mutatnak. Íme egy táblázat, mely részletesen bemutatja: http://postimg.org/image/5k5ysc057/

Az elmúlt három szezonban 94 gólpasszt osztott ki összesen a válogatottban és a Real Madrid színeiben. Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt néhány évet tekintve, ő adta a legtöbb gólpasszt egész európában. Özil tehát vitathatatlanul a legkreatívabb játékos a világon.

2. A meglévő 'technikai szabadság': Az európai labdarúgás lelkes követői igazolják azt a tényt, hogy öröm nézni Mesut Özilt a pályán. Annak ellenére, hogy a Real Madridban Cristiano Ronaldo árnyékában játszott, bemutatta a következtes minőségét, a kiváló labdairányítást, a sas szemét a pályán és olykor a gyönyörű szabadrúgás góljait.

Özil távolról is erős fenyegetést jelent, nagyon erős lövésekre képes - ez jellemző minden német focistára, elég ha csak Podolskival példálózok.

3. Az egyik legjobban elismert játékos a világon: Özil az elmúlt években ugyan nem szerepelt reflektor fényben Ronaldo miatt, azonban egy széles körben elismert játékos, mellyel az Arsenal nemcsak a pályán, hanem azon túl is csak profitálhat. A széles körben elismert Özilt már-már Lionel Messi, Zidenine Zidane és Luis Figo magasságokban emlegetnek.

4.Özil gól egyenlő a Real Madrid győzelemmel: Egy nagyon érdekes statisztika, melyet érdemes megemlíteni. Ronaldo és Benzema a góljai nagy százalékát ugyan Özil kiszolgálásának köszönhetik. Azonban három év alatt amikor gólt szerzett Özil, mindig nyert a Real Madrid.

5. Tökéletesen illeszkedik az Arsenal játékstílusába: Az Arsenal a számos kreatív középpályásairól ismert, hiszen Cazola, Wilshere, Rosicky, Ramsey mind a liga élvonalába tartozó játékosok. Azonban őket kiegészítve Özillel, a gólhelyzetek úgy fognak jönni, mind ahogy vágja a kés a vajat. Walcott és Giroud jobbat sem kívánhatna.

Özil érkezésével Podolski végleg a kispadra fog szorulni. Cazorla továbbra is a szélen fog játszani. Ramsey egyre inkább nélkülözhetetlen a csapatból, azonban még nincs megemlítve a középpálya biztos pontja - Arteta. Továbbá még mindig itt van a fitnessz problémákkal küszködő Wilshere, mely még aggodalomra ad okot. Illetve még Rosicky és Flamini is a középpályán van, tehát egy bomba csapat lett.

Ugyanakkor Özil érkezése jelzés Rosickynek, hogy az ő ideje lassan lejár. Wenger nyílván Özilt a legerősebb pozíciójában, a csatár mögött fogja játszatni. A ligába való illeszkedése sem jelenthet problémát, hiszen a jelenlegi német játékosainknak ez nem okozott gondot és még itt vannak a honfitársai is. Jó környezetbe érkezik Özil.

Következtetés: A rajongók ugyan védőt is vártak volna, azonban Flamini sokoldalúságának köszönhetően nem lesz probléma. Vermaelen a válogatott meccsek után játékra jelentkezik és még Sagna középhátvédbeli tudását meg sem említettem. A védelem tehát kiváló lesz

A középpályára a szurkolók egy szűrőt is vártak volna, ám ismét Flamini nevét kell megemlíteni, vele a problémák meg lesznek oldva. Özil érkezéséve pedig a Fabregas óta tátongó lyuk BE LETT TÖMVE.

Csatár érkezését is akarta az Arsenal, ami végül elmaradt, de eddig sem a helyzetek befejezésével volt a probléma. Giroud - Walcott - Podolski - Sanogo - Park - Bendter prioritásban, nem lesz gond a középcsatár szerepe sem.Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(63)

regeth

Akkor lehet csak az én ismerősöm véleménye volt egyedülálló, mert ahogy olvasgattam a realos oldalakat szinte mindenki siratja. :D

Sep 04. 17:04

TheOX

Köszönöm. Hát vannak eltérő vélemények. Van aki mellette van aki ellene van rendesen. De hát hol nincs ilyen. :D Remélem nem baj, de bemásolnék egy két kommentet onnan: Előre is bocsi hogy hosszú lesz.

"Na, azért álljunk már meg egy szóra. Még Özil menjen a fenébe, meg milyen ez a mentalitás??? Lehúzott 3 évet egy olyan csapatban, ahol nem létezik a posztja. Kiszotott több gólpasszt, mint Iniesta, és cserébe a "gólpasszain kívül semmit nem csinált". Játszott szélsőt, ahol nem az igazi, de még ott is mutatott varázslatos dolgokat. Mindezt úgy, hogy nyilvánvaló beilleszkedési gondjai voltak pl. a nyelv miatt.

Erre idén mit lát: vesznek az ő posztjára valakit, de ahelyett, hogy együtt játszanának, ami remekül ment nyáron, gyorsan bezsákolnak egy rohamszélsőt. Vagyis mi lesz Isco és az ő szerepe: odaadni az egyik pénzeszsáknak a labdát, széttett karokkal várni vissza, aztán visszaballagni. Maximálisan megértem, hogy elment a kedve. Ehhez képest ha van Özil kompatibilis csapat a világon, akkor az az Arsenal. Az ő stílusát kedvelő edző, az ő játékát játszó csapat. Hatalmas császár lesz, és majd csak pislogtok, amikor a gyorsabb PL-ben esetleg nem kell lekapni a 70. percben... Miért kellene a széllel szemben küzdenie, ha van egy hely, ahol igazán otthon lehet?

Vannak hibái igen, de amíg a klub térden csúszva nyalja ki Ronci vagy Bale seggét, addig semmit de semmit nem tett azért, hogy Özilből kihozza a maximumot, vagy hogy egy ilyen zsenihez idomítsa kicsit a csapatot... EZ A SZÉGYEN!!!


Özil: Nagyot vesztene vele a klub. Az hogy nem használtuk ki eddig sem a potenciált benne az nem az ő hibája. CR vitte a show-t és Zözi rendesen alájátszott.
Butaságok Özillel: Elfárad: Baromság. A Natinalelfben simán végig hajtja a 90-t de itt egész egyszerűen nincs hova futnia annyira ki van hagyva a játékból.

Nem tud védekezni: Abban a csapatban, ahol CR a középpályán sétálgat, Di Maria belerohan az ellenfélbe aztán elesik és Xabi apó pont 1 másodpercet késik mikor az embere passzol, ott senki sem tud védekezni. Khedira is ennek a levét issza.
Érdekes módon a németeknél mind a ketten tudnak védekezni.
Nem fejlődött itt semmit: A Barcát évek óta vele verjük. Minden Barcás haverom tőle fél a legjobban. Kevés labdából kell meccset eldöntő labdákat adnia és a nagy meccseken meg is teszi. Ha Iniesta is ennyi labdát kapna olyan rossz pozíciókban mint Zözi, akkor ő sem tolná jobban, csak ő folyamatosan kapja a zsugákat szembe a kapuval.
Nem lő távolról: Egy kontracsapatban az ő szerepkörében nem igen van lövőhelyzet, ő adja a nagy zsugát ennyi.
Kevés gólt lő: Idényenként kb 20-25 alkalommal nem kapja meg a labdát CR-től mikor egyedül lőhetné rá hanem meg kell néznie ahogy a "megmentőnk" belefordul 3 védőbe, vagy belebombázza 3 védőbe, mert a tömegnek CR-Messi gólpárbaj kell.
Távoli lövések 2.: CR 300 x végez el szabadrúgást per szezon 2 gólért vagy háromért, míg penge rúgótechnikával rendelkező játékosok nézhetik amíg terpeszben tapsoltatja magát mert ez a védjegye és ezt veszik kínaiak meg japánok."

Sep 04. 11:18

fecc04

TheOX! Itt vannak a vélemények (:
http://realmadridcf.blog.nepsport.hu/archives/2013/09/02/KiBale-elve/

Sep 04. 10:02

TheOX

fecc. tudsz adni linket a realos blogról? kíváncsi vagyok smile

Sep 04. 10:00

Racsek

Nekem is van Realos ismerősöm, de neki teljesen más volt a véleménye. Szó szerint idézem: ,,Majdnem elsírtam magam, amikor megtudtam, hogy 100 misiért veszünk egy senkit, 50ért meg eltékozoljuk a világ legjobb irányítóját."
És már többször hallottam ezt az elmúlt 2 napban (Realostól, MUstól, stb.)
Én is így gondolom. Ha a képességeket nézzük, az árnak pont fordítva kellene lenni.
De nekünk ez így jó! wink cheese wink cheese

Sep 04. 09:14

fecc04

regeth! Érthető, hogy 'savanyú a szőlő'. Ám, ha ellátogatsz a népsportos Real Madrid blogra, ott több száz hozzászólásban 'siratják' Özilt, ráadásul nem volt véletlen az sem, hogy a spanyol Real drukkerek Özil eladása ellen tüntettek Bale bemutatásán.

Sep 04. 09:06

ronin

Donz94! +1 ....Azzal a fejjel együtt :D :D

Sep 04. 01:24

regeth

Szerintem is csak savanyú a szőlő és ennyi az egész. Mellesleg remélem nem lesz rajta túl nagy teher, mert most mindenki egy megváltót lát benne. Wengert meg pár nappal ezelőtt bolond vénembernek neveztem, erre előhúz egy Özilt a kalapból. Visszaszívok mindent. :D

Sep 04. 00:56

Athlon

Magatartási problémák??? Amennyire olvastam, az Arsenal képviselői el voltak ájulva, hogy a srác mennyire szerény és visszahúzódó, pedig világklasszisról van szó. Pusztán savanyú a szőlő, hogy a Real kidobott egy ilyen játékost. Sok sikert nekik Bale-lel.

Sep 04. 00:26

regeth

A Realos ismerőseim eléggé szidják Özilt. Erőnlétben semmi (erről egyből Podolski jutott eszembe), magatartási problémák stb. Én ebben nem hiszek/nem akarok hinni.

Sep 04. 00:22

további hozzászólások megjelenitése

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Nketiah miatt nem kért csatárt Emery

 Nketiah miatt nem kért csatárt Emery Marad a csapatnál a fiatal angol támadó

Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért

 Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért A spanyol középpályás kölcsönben érkezne

Emery türelmes az igazolásokat illetően

 Emery türelmes az igazolásokat illetően Egyelőre csak egy játékost igazolt az Arsenal

Koscielny megtagadta a felkészülést

 Koscielny megtagadta a felkészülést Nem akar Amerikába utazni a francia védő

Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub

 Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub A csapat korábbi játékosa lett a klub technikai igazgatója

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook