Az Arsenal közel egy napja jelentette be az új klubrekord igazolását Mesut Özilt. Azóta az Arsenal szurkolóknál teljes az öröm, a Real Madrid szurkolóknál pedig teljes az összeomlás.

A ma este folyamán újabb és újabb részletek bukkannak elő a leigazolás részeként. Elsőként délelőtt jelent meg a hír, hogy a Tottenham elnöke a vasárnapi nap során hívta fel Florentino Perezt, hogy megakadályozza az Özil transzfert. Azonban ő sem tudhatta, hogy akkor már le volt 'zsírozva' minden, teljes hülyét csinálva a Tottenhamből.

Az Arsenal már hónapok óta tárgyalt a Real Madriddal, pontosabban az Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis, akivel éppen vasárnap közölték, hogy hajlandóak eladni 42 millió fontért Özilt az Arsenalnak.

Az átigazolás problémája azonban sokáig maga Özil volt, aki madridban látta a jövőt, szükség volt néhány meggyőző lépésre.

Hírek szerint a vasárnapi győzelem után Wenger egyből felhívta Özilt, hogy meggyőzze őt a váltásról - ( ugye emlékeztek Wenger azon mondatára, hogy hamar be akarja fejezni az interjút, mert dolga van? ) - A beszélgetés során felvázolta Wenger az elképzeléseit: Özilt az Arsenal egyik vezérének szánja illetve, hogy az Arsenal már fel tudja venni a versenyt Európa legjobb játékosainak a leigazolásával. Végezetül Wenger Podolskit és Mertesackert vetette be, az ők közreműködéseinek is köszönhetjük, hogy Özil jelenleg nálunk van.

Eközben David Levy a Tottenham elnöke a helyszínen nézte végig, ahogy a Tottenham kikap az Arsenaltól, miközben Ivan Gazidis keményen tárgyalt a madridi vezetőkkel. Azonban ennek az összehangolt támadásnak a másik főszereplője az Arsenal főtárgyalja Dick Law is volt, aki a csapat egyik orvosával Gary O'Driscoll a mérkőzés közben már Németországban voltak, felkészülve a gyors terv kivitelezésének a folytatását.

Miután a mérkőzés után a sajtó megszellőztette Özil nevét, ami nagyjából hétfő hajnalban volt, a PSG bízva a pénz erejében, az Arsenal ajánlatát licitálta túl Özilnek.

A hétfői nap során azonban mint utólag kiderült Jürgen Klinsmann is küldött az üzenetet Özilnek, hogy Wenger és az Arsenal lenne neki a tökéletes választás.

Az egész Özil ügyet olyannyira sikerült titokban tartania az Arsenalnak, hogy mindössze alig pár ember tudott az egész folyamatról, amikor pedig már rájöttek a riválisok, már túl késő volt.

Fontos szót ejteni Özil mindennapjairól, mely még egy fontos tényező. Mivel Özil nagyapja Törökországból telepedett le Németországba, így Özil egy harmadik generációs német.

Özil családja Gelsenkirchenben telepedett le és Robin van Persiehez hasonlóan a technikai képességét az utcán tanulta. Ez az úgynevezett Affenkafig - magyarul a 'majom ketrec' . Kavicsos pálya körül vaskerítés.  Ezzel Özil fiatalkorában megtanulta az intenzív és folyamatos játékot.

A legtisztább értelemben Özil az a fajta utcai focista, akit Wenger a legjobban szeret. Érdekesséképpen Zidenine Zidane is a "majom ketrecben" edződött meg fiatalkorában. Korábbi edzője így alkotott véleményt róla.

Mesut mindössze 8 éves volt, amikor már a legjobb játékos volt a 12 évesek között. Nincs még egy ilyen intelligens és elegáns játékos a világon. Egy csendes szerény srác, aki az egyik legtehetségesebb a világon.

Ki kell még térni Özil hitére is, mely része az életének. A vallása muzulmán. Több focistához hasonlóan követi a böjtöt, illetve amikor kilép a pályára, mindig részleteket szaval a Koránból. Özil számára tehát roppant fontos a bizalom, melynek egy kis hiányában is roppant bizonytalanná válik. Ennek hatására igazolt Mesut Özil az Arsenalhoz.

Özilt a bejelentés után óriási meglepetés érte, hiszen több mint egymillióval nőtt a követői száma Facebookon, Twitteren pedig már túl lépte a hárommilliós követési számot, mely megdöbbentette.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
Már várom a kövi meccsünket ... remélem vele nagyon sokat erősödünk l !
11 éve
Törölt felhasználó
Most már mienk a világ legjobb irányítója! 🧀
11 éve
Törölt felhasználó
nagyon nagy erénye lesz a csapatnak mint régen cesc ha jól össze szokik a társaság ujjra bajnok esélyesek vagyunk mint 2007/08ban

Szólj hozzá