Carl Jenkinson úgy nyilatkozott, az Arsenal-Tottenham meccs utolsó öt percre sokkal inkább hasonlított egy háborúhoz, mintsem egy futball mérkőzéshez.

Az Arsenal Olivier Giroud góljával megszerezte a vezetést, ám a fáradó csapat a mérkőzés utolsó szakaszában már nem tudott több támadást kialakítani. A Spursnek pedig egyre kevesebb veszítenivalója maradt, így André Villas-Boas csapata egyre többet és vakmérőbben próbálkozott.

Az Ágyúsok azonban heroikus küzdelmek közepette végül kitartottak, s az egygólos előnyüket megőrizvén megszerezték a három pontot.

"Fantasztikus érzés ilyen eredményt elérni. Egyszerűen fantasztikus, ahogyan az elbukott első forduló óta játszunk, ma is remekül teljesítettünk. Nagyon boldog vagyok." - mondta Jenkinson.

"Végül nagyon kellett koncetrálnunk, hogy kitartson az egygólos előny. A végén már minden labdát csak előrevágtunk. Azt gondolom, hogy az utolsó öt percben mutatott játékunk megmutatta, hogy ebben a csapatban minden megvan, ami a sikerhez kell."

"Mindenki harcolt. Az utolsó öt perc inkább háborúhoz hasonlított, nem egy focimeccsre. Végül jól jöttünk ki a dolgokból, aminek nagyon örülök."

Jenkinson egyébként meglepetés-szereplője volt az Arsenal kezdőjének, miután Bacary Sagna gyomorbántalmak miatt csak a kispadon kapott helyett.

"45 perccel a meccs előtt tudtam meg, hogy játszani fogok. Ez nekem is meglepetés volt, de Bac rosszul érezte magát. De készen álltam a bevetésre."

"Ez minden arsenalos számára fontos és nagy mérkőzés. Több helyzetet alakítottunk ki, mint ők, s végül meg tudtuk nyerni a meccset. Rengeteg pénzt költöttek, de végül is elvégeztük a saját dolgunkat, s az eredmény azt mutatja, hogy nagyszerűen tettük ezt. Bízunk abban, hogy ez még sokáig így marad."

"Sok beszéd volt arról, hogy a Spurs mennyit költött, de egyszerűen csak magunkkal foglalkoztunk. Ezt is kellett tennünk. A saját stílusunkban játszottunk, s amikor így tudunk tenni, akkor jó esélyünk van megnyerni a meccset is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá