Új rovatot igyekszünk állandósítani az arsenalfan.hu elektronikus hasábjain, amelyben havi bontásban értékeljük a csapat, a játékosok, vagy éppen Wenger teljesítményeit a meccseken. 

Az augusztusi hónap a tétmeccsek szempontjából mindig rövid, de fontos - egyúttal bemelegító jelleggel bír, ez idén sem volt másképpen. Az ázsiai túrát és az Emirates-Kupát követően egy 3-1-es győzelemmel hangolt az Arsenal az első bajnokira, ami azonban keserű véget ért.

augusztus 17. - 1. Premier Liga játéknap. Arsenal-Aston Villa 1-3. Az Arsenalnak immáron a negyedik szezonjában nem sikerül győzelemmel kezdenie az idényt. Bár Olivier Giroud találatának köszönhetően az Ágyúsok szerezték meg a vezetést, az előny hamarosan elolvadt Benteke büntetőjét követően. Bár Szczesny bravúrosan védte a belga csatár tizenegyesét, a lecsorgó labdát végül sikerült a Villa támadójának az Arsenal kapujába juttatni.

A második félidőben a Villa végül két gólt is rúgott, ezzel 3-1-re megfordították a meccset. A csapat akadozva játszott, s a szűkös kispad sem volt Wenger segítségére - a francia nem tudott érdemben belenyúlni a meccsbe. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezető, Anthony Taylor egy kicsit sem volt az Arsenallal, az 50:50-es párharcokban folyamatosan a hazaiak ellen ítélte, a meccs folyamán pedig két sárgával kiállította Laurent Koscielny-t a csapatból.

A mérkőzés fénypontja egyedül Olivier Giroud gólja lehetett.

augusztus 21. - BL-rájátszás kör, odavágó. Fenerbahce-Arsenal 0-3. Az Arsenal a bajnokságban elszenvedett vereségét követően jókora nyomással érkezett a Fenerbahce otthonába. A csapat számára a BL-csoportkör forgott kockán, ahová sorozatban a 16. alkalommal érkezhettek meg. Az Arsenal játékosai nem egyszerű hangulatú meccsre készülhettek - a meccs előtti éjszakán a török drukkerek tűzijáték-bemutatóval igyekeztek megzavarni az Ágyúsok pihenését.

Ennek ellenére az Arsenal rendkívül simán, 3-0-ás győzelemmel kezdte a rájátszás-kört. Bár a játék még olykor-olykor csikorgott, s a Ramsey-Wilshere duó nem állt még a helyzet magaslatán, az angol csapat a második félidőben gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást Gibbs, Ramsey és Giroud góljai révén.

A mérkőzés fénypontja Kieran Gibbs volt - az Arsenal első gólja jókor jött, és érezhetően megnyugtatta a csapatot és persze Arséne Wengert is.

augusztus 24. - 2. Premier Liga játéknap. Fulham-Arsenal 1-3. A hónap legjobb Arsenal-meccse. Az utóbbi időket tekintve a Fulhamhez nem örömfocit játszani jár a csapat, ám Wenger együttese végig kézben tartotta a meccset, s jó játékkal 3:1-re nyert. 

A csapat kreativitását jól mutatja, hogy Jack Wilshere csak a padon kezdte meg a találkozót, ám az Arsenal Cazorla és Rosicky révén mégis több helyzetet ki tudott alakítani, s nagyobb is lehetett volna a gólkülönbség. Hátul Ramsey ismét kimagaslóan játszott, s a többször támadott Szczesny is kulcsfontosságú védéseket mutatott be.

A mérkőzés fénypontja Podolski második gólja volt: az Arsenal remek kontrát indított egy Fulham-szögletet követően, amely akció végül góllal zárult - s ez a találat végleg el is döntötte a meccset. Podolski két góljának külön lehetett örülni: a német játékos több kritikát is kapott az utóbbi időben a gyatra mezőnymunkája miatt, s már-már a távozásáról is lehetett pletykákat olvasni. Természetesen ezeket a kacsákat cáfolta mind a játékos, mind Wenger is.

augusztus 27. - BL-rájátszás kör, visszavágó. Arsenal-Fenerbahce 2-0. Wenger a háromgólos előny ellenére is erős kezdőt küldött ki a Fenerbahce elleni visszavágóra, amely meccs mindkét félnek csak nyűg volt. 

A mérkőzés irama nem volt túl erős, s a helyzetekkel is adósak maradtak a csapatok. A Fenerbahce-nek nem volt mit veszítenie, ám a törökök támadásait hol az Arsenal védelme, hol a kapufa semlegesítette. 

Végül az Arsenal 2-0-ra nyert, mindkét gólt - talán kisebb meglepetésre - Aaron Ramsey szerezte - ezzel pedig 5-0-ás összesítéssel jutott az Arsenal a csoportkörbe, sorozatban 16-odszor. Üröm az örömben, hogy a győzelem mellett Lukas Podolskit legalább két hónapra veszítette el az Arsenal, ezzel a csapat sérültlistája már augusztusban tekintélyes mértékre nőtt.

A mérkőzés fénypontja Ramsey második találata volt. A walesi játékos kiváló kivitelezéssel, a levegőben küldte el a labdát, amely védhetetlen volt. 

A hónap játékosa: Aaron Ramsey. A walesi játékos a góljai mellett végig megbízhatóan és kifogástalanul játszott, s folytatja a február óta tartó jó formáját. Külön dicséretben részesül Olivier Giroud, aki három meccs alatt három gólt is szerzett. Wojciech Szczesny-nek is kijár az érdem: bár állítólag Wenger kapust is akar igazolni, a lengyel kapus meggyőzően és fontos pillanatokban bravúrosan védte az Arsenal kapuját. Végül pedig Bacary Sagna munkássága kiemelendő: a francia középső védőnek is remekül megállja a helyét.

A hónap gólja: Podolski első gólja a Fulham ellen. Remek, bár kissé szerencsés helyezkedés, de kiválóan mérte fel az előtte álló helyzetet, mielőtt megcsillant volna az a bal láb...

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

11 éve
Még lesz ő jobb is.
11 éve
Szerintem, mint mindig Cazorla most is kiemelhető.

Szólj hozzá