Kedden este hivatalosan is eldőlt: az Arsenal sorozarban a 16. évben lesz ott a Bajnokok Ligája főtábláján, miután az Emiratesben 2-0-ra, összesítésben pedig 5-0-ra győzték le a tavalyi török ezüstérmes Fenerbahce együttesét.

Az Emiratesben lejátszott meccs messze nem volt a legjobb - ám összességében végig az Arsenal irányította a találkozót, amit Aaron Ramsey duplájának köszönhetően végül meg is nyert Arséne Wenger együttese.

A francia menedzser a találkozó után értékelte az Arsenal nem mindennapi eredményét.

"Sikerült befejeznünk a munkát, noha nehéz volt belerázódnunk a meccsbe, már ami a tempót illeti. Ugyanakkor különösen a második félidőben sikerült átvennünk az irányítást, s profi munkát végeztünk. Talán nem ez volt a legizgalmasabb meccsünk, de megtettük, amit meg kellett. Összességében öt gólt rúgtunk és egyet sem kaptunk, ezzel már mehetünk a csoportkörbe. Ez az, amit el akartunk érni." - mondta Wenger.

"Úgy gondolom, hogy ezen a szinten a legnehezebb dolog, hogy következetes és egyenletes teljesítményt nyújtsunk. Természetesen nagy eredmény ez tőlünk, hiszen egész Európában csak három klub volt erre képes, s mi vagyunk az egyik ilyen csapat. Persze, hallom azokat a morgolódásokat, miszerint ez nem elég, s ezzel egyetértek. De mégis ez a tény mutatja, hogy mennyire kiemelkedően egyenletes a teljesítményünk. Persze a céljaink ennél sokkal magasabbak, és ezt mindenkitől elfogadom."

Az Arsenal ugyanakkor komoly árat fizethet azért, mert komoly kezdő állt ki a Fenerbahce ellen. A török csapat játékosai ugyanis nem kímélték a belépőknél az Arsenal játékosait, emiatt pedig Ramsey és Wilshere játéka is kérdéses lehet vasárnap, a Tottenham elleni rangadón. Lukas Podolski pedig futás közben húzhatta meg a szalagjait.

"A sérülések a ma este negatív dolgai. Komoly árat fizettünk a győzelmünkért, hiszen elveszítettük Podolskit. Úgy gondolom, hogy ő legalább három hétre dőlt ki." - mondta Wenger.

"Jelenleg még nem tudjuk, hogy Ramsey ágyéksérülése mennyire komoly. A duplája után mindenképpen maradni akart a pályán."

"Wilshere-rel kapcsolatban pedig majd meglátjuk, hogyan reagál a bokája a 90 percre. Dühös voltam a Fenerbahce két elkésett belépőjére. Őt is le akartam cserélni, pedig akkor már 10 emberrel játszhattunk volna. De 2-0-ra vezettünk. Azt gondolom, 10 perc alatt nem kaptunk volna már ötöt!" - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

11 éve
Törölt felhasználó
ennyi sérültet megint... és még csak a szezon eleje... remélem belehúz az igazolásokkal most már minden rendben tovább mentünk..
11 éve
Törölt felhasználó
Hát jah nagyon férgek voltak a fener játékosok rohadjanak meg!

Szólj hozzá