Arséne Wengert az újságírók természetesen a legfrissebb átigazolási pletykákról is faggatni próbálták a Fenerbahce elleni meccs előtti hivatalos UEFA-sajtótájékoztatón, ám a francia továbbra sem árult el konkrétumot az átigazolási terveivel kapcsolatban.

Az Arsenalnak már kevesebb, mint egy hete van arra, hogy megerősítse a nyári távozások miatt jelentősen megrövidült keretét. Angol és spanyol lapok szerint Wengernek több kiszemeltje is van különböző posztokra, az elmúlt hetekben Vicente Guaita, Ashely Williams, Micah Richards, Yohan Cabaye, Mathieu Flamini, Angel di Maria és Karim Benzema nevei kerültek összefüggésbe az Arsenallal.

Wenger azonban semmilyen konkrétumot nem árult el a keddi sajtótájékoztatóján, pusztán annyit mondott el, hogy az új érkezőknek meg kell ütniük az Arsenal jelenlegi játékosainak szintjét.

"A kulcsszó az, hogy csakis a megfelelő játékosok érkezhetnek. Ez az, amin dolgozunk jelenleg. A legjobb játékosokat szeretnénk a csapatunkban tudni, s nemcsak az igazolás kedvéért hoznánk új embereket." - mondta Wenger.

"Az ember nem talál könnyedén olyan képességű játékosokat, mint amilyen Rosicky, Cazorla, Wilshere, vagy Ramsey. Jelenleg például egy sokoldalú játékost szeretnénk leigazolni, aki a középpálya bármelyik területén megállja a helyét, mert jelenleg egy kicsit szűkösen vagyunk."

"Konkrét neveket nem árulhatok el, mert az tiszteletlenség lenne a többi klub felé. Másrészt pedig nem szeretném hitegetni a szurkolóinkat. Mindenki láthatja, mennyi bonyodalom és vita keletkezik abból világszerte, amikor egy menedzser nyilvánosan kommentál egy-egy átigazolást." 

"Megpróbáljuk a lehető legdiszkrétebb módon kezelni ezeket az ügyeket. Nem tudom, hogy mennyi új játékosunk lesz, csak azt gondolom, hogy meglehetősen szűk a keret. Keményen dolgozunk ezen, de addig sem felejthetjük el, hogy csak az számít, hogy mi folyik a pályán. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi játékosainkkal is képesek vagyunk azt a játékstílust játszani, amelyiket a leginkább szeretnénk."

Wenger szerint az átigazolási piac alapjaiban változott meg azóta, amióta őt kinevezték az Arsenal menedzserévé.

"Két ok miatt lett ilyen nehéz jó játékosokat találni a piacon. Először is, már most több minőségi játékosom van, másrészt pedig óriási harc dúl a klubok között a játékosokért a nemzetközi piacon."

"Korábban kivételes helyzetben voltunk, mert egyedül mozogtunk a piacon. Most meg mindenki ismer mindenkit, s ez nehezebbé teszi a mi helyzetünket is."

"Hiszek a jelenlegi játékosaimban, mindegyikőjüknek kivételes hozzáállásuk van. Ha érkezik valaki, annak ugyanilyen különlegesnek kell lennie. Továbbra is optimista vagyok. Remélem, hogy senkit sem ér majd csalódás." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Ha más nem, Flamini jönni fog.
11 éve
Törölt felhasználó
Megint csak kapkodás lesz. Beajánlunk ide-oda ilyen vicc összegeket, aztán a végén nem jön senki. De mi próbálkoztunk...
11 éve
Sokoldalú középpályás? Ebből Cabaye lesz. Relatíve örülnék neki, de nyilván jobb szerettem volna a csapatban látni egy jobb képességű játékost. Mondom nem fogok eret vágni Cabaye miatt, sőt látva, hogy mennyire kevés az elérhető minőségi játékos a piacon, még elégedett is leszek a leigazolásával. Továbbá szeretném, ha a Richards, Sakho, Williams trióból is csatlakozna valaki, mert hátul is elég szűkösen vagyunk. A búnusz pedig egy klasszis szélső/irányító lenne, Mata, Di Maria, Özil vagy Turan személyében. A csatár kérdés télre vagy jövő nyárra marad. Addig is ha Giroud kidőlne majd Walcott behúzódik a helyére.

Szólj hozzá